GPS lokátor pro děti na hory

Napsat příspěvek
Velikost písma:
570
29.1.24 10:58
@Jeremi píše:
Viz výše - to je řešení z doby krále Klacka I. Dneska to jde i jinak. Taky doma asi pořád nesvítíte petrolejkama a neperete na valše.

Jenže pokud se vám dítě ztratí na sjezdovce, tak ho potřebujete kontaktovat a na to stačí jakýkoliv mobil a pokud ho dítě nevlastní tak i mobil někoho cizího. Na monitorovacím systému pouze vidíte, že dítě sjelo do vedlejšího údolí a když se k němu vydáte tak akorát vidíte, že zatímco vy sjíždíte k němu dolů, dítě jede lanovkou nahoru. Není úplně běžné ztrácet děti na sjezdovce, ale pokud k tomu dojde, tak předpotopní cedulka s číslem bude efektivnější než GPS modul s lavinovým vyhledávačem dohromady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
29.1.24 11:13

@Jana7ka proto ma mít dote možnost te kontaktovat samo - chytre hodinky nebo telefon mi přijdou uz samozřejmostí v dnešní době.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
29.1.24 11:20
@Tichošlápek píše:
@Jana7ka proto ma mít dote možnost te kontaktovat samo - chytre hodinky nebo telefon mi přijdou uz samozřejmostí v dnešní době.

Ano, ale dotaz je na dítě 6let, které ještě nevlastní telefon. Pak asi nemá ani hodinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
29.1.24 11:24
@Jana7ka píše:
Ano, ale dotaz je na dítě 6let, které ještě nevlastní telefon. Pak asi nemá ani hodinky.

Moje děti nemají telefon, ale chytre hodinky ano. Stejne jedno nebo druhé bude zakladatelka časem kupovat, tak bych investovala rovnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
29.1.24 11:29
@Jana7ka píše:

K hodinkam telefon nepotrebujes. Syn je taky dostával v 6 letech, mobil až o dva a pul roku později. Ony se neztratí, když to nevyužije na hory tak pak ve skole jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
29.1.24 11:36

@Tichošlápek @Kriss Tina Jasně, že to je řešení. Já vycházela z dotazu na GPS lokátor, ten mi přijde jako blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4952
29.1.24 11:53
@Jana7ka píše:
Jenže pokud se vám dítě ztratí na sjezdovce, tak ho potřebujete kontaktovat a na to stačí jakýkoliv mobil a pokud ho dítě nevlastní tak i mobil někoho cizího. Na monitorovacím systému pouze vidíte, že dítě sjelo do vedlejšího údolí a když se k němu vydáte tak akorát vidíte, že zatímco vy sjíždíte k němu dolů, dítě jede lanovkou nahoru. Není úplně běžné ztrácet děti na sjezdovce, ale pokud k tomu dojde, tak předpotopní cedulka s číslem bude efektivnější než GPS modul s lavinovým vyhledávačem dohromady

Proto radím hodinky se SIMkartou, aby se mohlo spojit i to dítě se mnou nebo já s ním. Kartičku do kapsy klidně jako pojistku, že se mu s nima něco stane nebo nebude ve stavu, že by mohlo telefonovat samo.
Vlastně fakt dobrá pojistka i pro dospělé, vyrobím kartičky i nám, to jsme zatím neměli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10925
29.1.24 11:56
@Janča6 píše:
Mame iPhone. Ano, o AirTag uvazujeme. Prislo nam to jako idealni reseni. Ale to vyzaduje nejaky iPhone v dosahu. Nejsme si jisti, jestli na to muzeme na sjezdovce spolehat. Ale spis asi ano, ze? :)Příspěvek upraven 29.01.24 v 10:36

Rozhodne ne. Nefunguje to jak ma a to dite nelokalizuješ tak rychle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10925
29.1.24 11:57
@MartinL45 píše:
Já myslím, že ano. Iphone je všude, kam se podíváte.

A mas to vyzkouseny, kdyz to doporucujes? Protoze ja jo a ac ma iphone kazdej druhej, tak ty airtagy poradne nefungujou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MartinL45
29.1.24 11:58
@DandátkoP píše:
A mas to vyzkouseny, kdyz to doporucujes? Protoze ja jo a ac ma iphone kazdej druhej, tak ty airtagy poradne nefungujou.

Ano mám to vyzkoušené.

• Citovat
  • Upravit
21311
29.1.24 12:03

@DandátkoP souhlas, airtag za mne horší než kvalitní chytre hodinky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10925
29.1.24 12:42
@MartinL45 píše:
Ano mám to vyzkoušené.

Tak mas asi nejakej lepsi airtag. My mame airag na klicich nonstop uz asi pul roku, ve velkym prachatym meste a kdyz vse dobre jde, aktualizuje se treba po 10-15 minutach. A jakmile se s nim jde malicko mimo mesto - hory, parky áod, nefunguje klidne hodinu.

A jeste to upresnim, na klicich ho ma clovek, kterej iphone vlastni, takze kdyz jsou doma, normalne je mobil na wifi, spojenej s iphonem a ani tak se to neaktualizuje rychleji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15938
29.1.24 13:41
@Tichošlápek píše:
@DandátkoP souhlas, airtag za mne horší než kvalitní chytre hodinky

O tom ani není potřeba diskutovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek