GR7 tonikum na šedivé vlasy - jak to?

1239
21.2.23 08:37

GR7 tonikum na šedivé vlasy - jak to?

Ahoj holky,

přibývají mi šedivé vlasy a barvit se zatím nechci. Nikdy jsem nevěřila na přípravky slibující návrat barvy vlasů nebo zpomalení šedivění, ale u tohoto mě opravdu zaráží, že má tolik pozitivních recenzí. Proto bych se ráda zeptala - co si o tom myslíte nebo máte osobní zkušenost? Děkuji ;)

https://sediveni-vlasu.heureka.cz/…inam-125-ml/#…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7748
21.2.23 16:04

Ani to nebudu rozklikávat, na to prostě nevěřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
26.2.23 19:08

Má supr recenze i na heurece, taky jsem to četla. Podle me je to falešné. :zed:
Já sérum totiž zkousela. Cca 2 měsíce zpátky. A nic. Akorát jsem z toho měla pořád mastné vlasy a smrdely mi - jako lepidlo Herkules, přesně takový smrad to je. To by mi ale nevadilo, jen prostě nefungovalo, neudělalo to vůbec nic. :,( :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
27.2.23 08:42

Děkuji za zprávu. Aspoň jsem si to nekoupila zbytecne. Právě jsem chtěla vědět, jak je to možné s těmi recenzemi, ty mě nahlodávaly :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.23 11:21

Beru Folivital Anti gray. Buď funguje, nebo to mám geneticky, ale mám v 50 letech cca 20 šedých vlasů.

• Citovat
  • Upravit
7240
27.2.23 18:37
@Anonymní píše:
Beru Folivital Anti gray. Buď funguje, nebo to mám geneticky, ale mám v 50 letech cca 20 šedých vlasů.

A jakou máš barvu vlasů - tmavé nebo blonďaté?
Ptám se proto, že černé, hnědé.. začínají šedivét většinou brzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
27.2.23 19:00

Mám „střední“ :mrgreen: Něco mezi zrzavou a světle hnědou, řekla bych :-) Začala jsem sedivet už před třicítkou (nyní je mi 36). Zatím žádná hrůza, ostatní si toho nevšimnou, ale přijde mi, že po proběhnuvším těhotenství a nějakých starostech jich přibylo skokově :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
8.7.23 22:55

@Catalinn Já jsem si tonikum koupila, taky jsem nevěřila, ale po 16 dnech mám vlasy už zezlátlé a něco se děje, šediny už vůbec tak nebijou do očí a to jsem na to hodně vysazená 😊 takže já jsem spokojená a rozhodně budu pokračovat 👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
3.6.24 08:34

Po týdnu začalo fungovat, nevěřila jsem tomu. Akorát strašně smrdí, a když jednou začnete, musíte pokračovat k udržení barvy. Nechtěla jsem furt barvit odrosty, tak jsem to zkusila. Je docela drahý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
29.3.26 19:26

Popíšu ti, co je GR7 za produkt, a proč má tak pozitivní recenze, jeho marketing je postavený velmi chytře. Nicméně to, co slibuje je lež.
Hlavní účinnou látkou v GR-7 je Tyrosin v kombinaci s Kyselinou gallovou a Solemi amonnými (Ammonium Chloride/Acetate).

Jak to funguje: Tyrosin je prekurzor melaninu. Když ho v roztoku napatláš na vlas a necháš ho tam (proto se nesmí 7 dní mýt hlava), začne tyrosin za pomoci těch amonných solí a vzdušného kyslíku oxidovat.
Tato oxidace vytvoří tmavý pigment přímo ve struktuře vlasu (i v tom mrtvém, co už máš na hlavě). Proto vidíš změnu už po pár dnech.

Na rozdíl od barvy z drogerie, která má v sobě hotový pigment, GR-7 ho „vytváří“ postupně přímo ve vlasu.
Skutečná biologická obnova barvy probíhá v cibulce (melanocytech). Trvá to měsíce, než ten obarvený kousek vyroste z kůže.
Kdyby GR-7 fungovalo jen přes cibulky, jak výrobci tvrdí, nemohlo by to změnit barvu vlasu, který už máš na hlavě 10 cm dlouhý. Ale ono ho to změní. To znamená, že to reaguje s keratinem navenek.
Výrobce sám přiznává, že vlasy můžou nejdřív zežloutnout nebo zreznout. To je typický projev nedokončené oxidace tyrosinu. Kdyby to byla čistá biologie, vlas by prostě vyrostl hnědý a hotovo. Navíc si všimni, co ti oni slibují - v rámci tří týdnů návrat k původní barvě. To je velmi chytré, protože to je to, co lidé chtějí, velmi rychlý efekt. Většina lidí není ochotna čekat na výsledek 3 měsíce a více.
I přesto, že GR-7 je složený z velice levných surovin, je extrémně drahý, protože ti, co za tím stojí ví, že zoufalí lidé si klidně připlatí, aby viděli rychlý výsledek.

Ještě předtím, než jsem byl v produktech proti šedivění dostatečně zběhlý jsem do toho investoval šílené sumy peněz, troufnu si říct, že dohromady možná 20 tisíc (jedna lahvička vydrží zhruba na 10 dní, takže jsou potřeba 3 na měsíc) a patlal si to na hlavu měsíce a co je nejhorší, smrdí to, (nemůžeš s tím chodit do společnosti) a vlasy mi nikdy úplně nezhnědly, měly spíše zlatavý nádech. Jakmile jsem ale přestal, vlasy se po pár týdnech vrátily do původního stavu a to je další jejich chytrá taktika, pěstují tak v zásadě závislost svého zákazníka, aby jejich produkt kupoval.

Závěr:
Takže co GR7 vlastně je? Je to v podstatě inteligentní, velmi drahá barva, nic jiného. Je to podobný proces, jako když si obarvíš hlavu, akorát zde to probíhá postupně. Oni dodají polotovar (tyrosin) a nechají ho zoxidovat na vzduchu přímo na vlasech. To je kosmetická simulace.

Proč vlastně vlasy s věkem šediví?
Hlavní důvod, proč vlasy s věkem šediví je kumulace peroxidu vodíku ve tvých folikulech, které tvé tělo nestíhá odbourávat (přeměňovat na vodu a kyslík), protože tvé buňky už nevyrábí dost katalázy, aby peroxid rozložily. To, co vidíš ve vlasech se děje na úrovni celého tvého těla.
Ten peroxid tam doslova pálí pigment jako odbarvovač. Nejdříve tedy potřebuješ zajistit aby měli tvé melanocyty čisté prostředí a periodicky odstraňovat nánosy peroxidu ve svých folikulech, ale částečně i na úrovni svého těla, tedy dodávat mu to, co potřebuje aby se s tím vypořádalo samo. Ale to samotné samozřejmě nestačí, problém je mnohem komplexnější, celý proces šedivění se dá ale do určité míry zvrátit a výrazně zpomalit, ale nikdy 100%, záleží na věku, na genetice, stresu, na tom, jak dlouho šedivíš apod. Neexistuje žádný zázračný produkt, který by ti 100% vrátil tvou původní barvu.

edit admin: kontakt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
3.4.26 20:24
@Hanz1453 píše: Více

Děkuji za vyčerpávající a odbornou odpověď, moc si toho cením :kytka: A dodám, že samozřejmě věřím všemu, co píšeš. Neinvestovala.jsem do toho ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6027
4.4.26 05:29

Zkus šampony plantur, podle barvy. Já jsem spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí