Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, mrknete mi na graf, prosim, kdy byla ovulace?? Proc mi ji FF oznacil v den pozitivniho ovulacniho testu, kdyz podle teploty by mela byt o den pozdeji?? Dekuji za objasneni ![]()
Protoze ti dal tu delici caru tam, kam ji dal…tu horizontalni myslim, ktera oddeluje „nizke“ a „vysoke“ teploty…za ovulaci pocita posledni den „nizkych“ teplot.
@Janinka1983 podle teplot bych ji urcila taky stejne. A ja mela ovulaci v den pozitivniho testu, ted jsem 17.tt. Tak to taky sedi. Oulace probehne DO 24-48 hodin po ovu testu, nekdy primo v ten den, jsem dukaz.
Hmmm, tak my to teda asi nestihli, no
. Ja myslela, ze ovulace je potvrzena tim, ze 3 dny po sobe jdouci jsou teploty vyssi, nez 6 dni pred tim, podle tohoto pravidla by byla ovulace az den po testu, ne??
@Janinka1983 kazde telo je jine. Pokud zmeris hladinu LH hormonu testem tesne pred ovulkou, tak je proste jeste ten den. Ja to poznala i podle bolesti a vim i podle UZV, kdy byl prcek pocat, odpovida to.
Po ovulaci stoupne nasledujici den teplota nad teploty, ktere bylu v prvni polovine cyklu. Mas tam ale nejake vykyvy, tak to ten graf zprumeroval, to je ta cervena linie. Ja to vidím stejne jako FF. On ten sex je stejne lepsi den dva pred ovu, nez v den ovu, spermie stihnou ve vejcovodu trochu „dozrat“. Celkem jsem to pri snazeni nastudovala ![]()
Příspěvek upraven 26.08.14 v 09:51
Kdyz ono to tak nemusi uplne platit, i pred ovu muze nejaky den teplota ulitnout vys, pak uz to neplati…chce to tak nejak kouknout na ten graf a nebrat to takhle doslova ![]()
@Janinka1983 jestli si to pamatuju ty zkratky, tak jste meli sex den pred ovu, vecer, to je naprosto idealni ![]()
@blumen No den pred ovu sice sex byl, ale ne do me… Chceme pocit chlapecka, tak jsme cekali na ovulaci. Cetla jsem, ze ovulace probiha 12-48 hodin po pozitivnim testu, takze den po testu by mel byt nejplodnejsi. Ale asi jsme to nevychytali ![]()
@Janinka1983 ja se docetla, ze ovulka je po pozitivnim testu do 24-48 hodin. Ja tomu s tim pohlavim a nacasovanym sexem stejne neverim, zalezi na tolika faktorech, i na tom, jake mas ph pochvy a hlavne proste na chlapovi a jeho spermiich. Podle te teorie bysme meli mit chlapecka a vypada to teda zatim spis na holku (jeste cekame na velky UZV).
@Janinka1983 tak at se vam brzy zadari a nejlepe tak, jak chcete ![]()
@blumen Dekuji
. Nam holcicka poprve vysla, tak ted zkousime toho kluka
. Manzel uz deti ma, tak vime, ze kluky umi. Bylo by fajn, kdyby se to povedlo…
@Janinka1983 my taky plánovali kluka, ale jak jsem otěhotněla, tak máme ze všeho takový strach, aby bylo mrně v pořádku, že je nám to už úúúplně jedno
Ale bylo by super, kdyby Vám vyšel páreček ![]()