Gynekolog Praha 6 Brevnov -mate zkusenosti ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3126
19.5.05 12:39

Ahojte holky,

Taky bydlím na Praze 6 - Břevnov a zatím jsem jezdila právě do zmiňovaného Gyncetra až do Hloubětína ( tudíž přes celou Prahu ) . Jenže ted mi můj MUDr. Velek odchází z Gyncentra a zařizuje si svojí soukr. ordinaci někde v Krči. Že bych z toho byla nějaká odvařená to se říct nedá.
takže spíš hledám opravdu solidní gynekologii. Na MUdr. Žantovou jsem už také narazila. Teda na její stránky. psala jsem jí email a ona i odpověděla. připadala mi super a strašně příjemná, ale ted s těma poplatkama jsem dost v šoku ! 8O Zkusím tam cinkout a poptat se. Nechce se mi čekat na odpověd z mailu. :lol:
Takže uvidíme.

MUDr. Bočanovou znám osobně !!!!!!! Chodila jsem k ní dřív, když ještě pracovala na HOMOLCE. Je to strašně příjemná dr. Ale Santé mě jako takové neokouzlilo. Takže kdyby byla jinde, určitě bych k ní přešla.

Tot moje zkušenosti :-)

Papa Kačka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.5.05 15:41

Já taky chtěla speciálně doktorku. Tak když by ji tam holt neměli, tak pojď se mnou do Hloubětína. Tam právě tu jednu, co přibírá pacientky, mají.

• Citovat
  • Upravit
1182
19.5.05 17:48

Ta předchozí odpověď je ode mně pro Annu.
Kačka - mě Žantová odpověděla na e-mail za hodinu a to bylo po 18h večer. Ale napiš, co zjistíš. Jsem docela zvědavá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
19.5.05 20:49

Nezdravotnicke sluzby u MUDr. Zantove

Ahoj tehulky ci potencialni tehulky, nebo jenom hledacky dobreho gynekologa. Jak uz jsem predeslala v drivejsim clanku, chodim k MUDr. Zantove uz peknou radku let, jsem ted ve 21 tt a jsem vic nez spokojena.
K tem cenam… Myslim, ze se plati 500 Kc za navstevu, nebo „pausal“ 2500 Kc za rok (s temi 2500 si nejsem jista) za neomezeny pocet navstev, s tim, ze rokem se mysli 12 kalendarnich mesicu. V tehotenstvi se plati dva „pausaly“, 2500 za prvnich 20 tydnu a 2500 za druhych 20 tydnu.

Ted nevim, co napsat driv, jestli mam psat co obnasi „nezdravotnicke sluzby“ nebo proc jsem spokojena… Tak asi zacnu temi nezdravotnickymi sluzbami…

No, predne nevim, jestli jsou to nezdravotnicke sluzby nebo jestli jsou to proste sluzby nadstandartni, coz bych spise videla jako spravne „pojmenovani“. A o jaky „nadstandart“ se tedy jedna?

1/ Objednani: zavolate, objednate se, prijdete, necekate, okamzite se Vam nekdo venuje. Objednat se muzete telefonicky a pokud mate akutni problem, jde to hned. Velice prijemne, ze clovek nemusi ztracet cas cekanim. Navic, kdyz uz clovek u pani doktorky ceka, je to moc prijemne, protoze je tam krasna atmosfera, kvetiny, barevne steny, proste moc prijemne, uvolnite se, ani si to neuvedomite, a vubec se necitite jako u gynekologa. I casopis si prectete.

2/ Pani doktorka je k dispozici 24 hodin na telefonu. Pokud neni v ordinaci, clovek ji muze zavolat na mobil a zkonzultovat s ni situaci. :D Nevim, ale prijde mi prirozenejsi zavolat v krizi lekari, ktery mne zna a jiz dlouho osetruje, zna celou moji anamnezu, nez jet v noci/vecer nekam na pohotovost, casto dlouho cekat, dostat nejake prasky na bolest a radu, abych si rano dosla ke svemu lekari. Uz jen to vedomi, ze je pani doktorka na telefonu mne uklidnuje. Zvlast v tehotenstvi :)

3/ Pri kazde prohlidce pani doktorka pouziva ultrazvuk, ktery je primo v ordinaci. A to i kdyz nejste tehotne. To znamena, ze pokud vas boli v podbrisku, nikdo vam bricho nemacka a nehnete, anebo nehada co by to asi mohlo byt. Pani doktorka udela vyter a pak ultrazvukem zkontroluje, zda je vse v poradku. Muze tak objevit samozrejme vsechny mozne zanety, cysty, myomy, zdureni sliznice, a nekolikrat mne upozornila, prave pri rutinni prohlidce, ze zrovna ovuluji a tak tedy pokud chci otehotnet, ze at bezim domu… Tak se stalo i pri me posledni predtehotenske prohlidce, kdy jsem prisla s lehcim vytokem a pani doktorka mne prohledla, predepsala lecbu a poslala domu s tim, ze prave ovuluji. Doma jsem se vrhla do naruce svemu milackovi no, a tak mame Krystufka na ceste :)
Jinak co se tyce ultrazvuku, pojistovna jej obycejne mimo tehotenstvi hradi pouze ve vyjmecnych pripadech, ve vsech ostatnich byste si musely „priplatit“… ehm, ehm…
Co se tyce tzv. „pausalu“ a ultrazvuku v tehotenstvi, myslim, ze pojistovna hradi pouze tri ultrazvukova vysetreni, a to v 11.tydnu, ve 20. tydnu a kolem 34. (temi terminy si nejsem jista). Pani doktorka Zantova dela ultrazvuk jako prvni vysetreni, zda nejste tehotna. A pak se chodi na ultrazvuk a na prohlidku zhruba kazde 3 tydny (coz rozhodne v tehotenstvi neni „standartni“) a pri kazde prohlidce se na mrnouska muzete na ultrazvuku podivat a nechat si vytisknout fotku. Ultrazvukove vysetreni mimo tri vyse uvedene terminy a fotka/fotky (casto i vic nez jedna) jsou zahrnuty v pausalu.

4/ Cytologicka vysetreni. Standartne pojistovna hradi myslim pouze jedno cytologicke vysetreni za dva roky, pani doktorka dela cytologicke vysetreni jednou za pul roku, pripadne jednou za rok, ale i casteji, je-li to potreba. Stejne je to s vytery posevni sliznice pri ruznych vytocich, ci opakujicich se problemech. Jedna vec je jista. Nikdy jsem od pani doktorky neodchazela nespokojena, rozjitrena, zmatena a nejista. Protoze vim, ze ona si vsechno ohlida, a radeji nez by „setrila“ na pacientech proste udela preventivne vsechna mozna vysetreni.

5/ Psychologicka podpora. Nedavno jsem s ni o tom mluvila. Predstavte si tu situaci. Prijdete ke gynekolovi/zce, on/a si vas po:,–(i do kresilka proti sobe a zepta se vas, jaka byla ta dovolena na kanarskych ostrovech, nebo jestli se ta konference, co jste pripravovaly povedla, nebo jestli uz vas ten chlap nezlobi, nebo uz mate mensi chut na to sladke. Pak si s vami popovida o svych detech, nebo o sve dovolene, nebo o svych studiich, o svem tehotenstvi… a vy se uvolnujete a uvolnujete. V cekarne neceka dalsich 10 zen s nevrazivymi pohledy, nikdo na vas nespecha. Pani doktorka se opta jak vam slouzi zdravi a co vas trapi, udela potrebne vysetreni a odbery, nebo vam ukaze mimiska :P. Pak vam presne vysvetli, co vam je, co s vami dela nebo udela, co mate delat abyste se vylecila atd. Stale si sedite a nikam nespechate. Na kazdou pacientku ma pani doktorka obycejne 30 minut. Pak ji sdelite sve obavy - zda nejste neplodna, nebo ze mate strach, ze miminko z vas vypadne, kdyz kaslete, nebo neco podobneho, a pani doktorka individualne (podle toho jak vas zna a jaky pristup potrebujete) vam poradi, uklidni vas, nebo vam rekne proc se znepokojovat a vysvetli proc a co se s tim da delat, nebo vas podpori ve vasem nazoru, nebo rekne, ze neni proc se znepokojovat a vysvetli proc. Potom napise recept a domluvi se s vami kdy mate prijit znovu, vyjde s Vami z ordinace k sestre (ano, sestra je, az na okamziky kdy se nabiraji ruzne odbery v cekarne, ktera je zaroven jeji pracovnou) kde ji rekne kdy vas ma objednat. Pak vam pani doktorka poda ruku, usmeje se na vas a popreje vam abyste se mela hezky. No, tohle opravdu neni pohadka. To je skutecnost.

6/ Ordinace je na ujzde, v centru prahy a pani doktorka je tam denne od 8 do 18 nebo 20ti hodin, takze se k ni da zajit i po praci, pokud vas neco zrovna hrozne akutne trapi a nemuzete se z prace pres den utrhnout.

Asi by se dala napsat spousta dalsich veci. Treba to, ze pokud chcete neco k piti, samozrejme je vam vyhoveno. A nesmim zapomenout na sestru, ktera je stejne jako pani doktorka vybavena britkym jazykem, ale je profesionalni, usmiva se a je prijemna, take si s Vami popovida a pokud muze, vyjde vam vstric.

Vite, ja si myslim, ze takovyhle pristup by mel byt uplne normalni, a ze vsichni lekari by meli mit moznost takto pracovat. A ze by se za to nemelo pripacet. Ze by takovyto pristup zkratka mel byt samozrejmy. Ale bohuzel neni, jak vim z vlastni zkusenosti matadora ceskych ordinaci a nemocnic :? A bohuzel pojistovny neplati dostatecne nato, aby si mohli lekari dovolit to, co pani doktorka Zantova, totiz aby meli na kazdeho pacienta 30 minut, aby jim mohli vyjit vstric a aby jej mohli poznat i po lidske a psychologicke strance, a aby nebylo potreba behat od certa k dablu kvuli vsemoznym vysetrenim.

Pani doktorka je opravdu skvela, a proto take pristupuji na to, ze platim „nezdravotnicke sluzby“. Proste proto, abych ji podporila, a abych ocenila to, ze i v situaci, kdy pojistovny neplati a ktera neni vubec jednoducha, se o mne stara jako bych byla jeji jedina pacientka, ma ke mne naprosto individualni pristup a vzdycky, ale vzdycky dovede uklidnit moje obavy.

Na zaver jen reknu takovou perlicku. Kdyz jsem se pred lety (to jsem jeste mela jineho partnera) ptala, co mam delat proto, abych zvysila sance na otehotneni, pani doktorka odpovedela, ze si mam najit nejaky hodne zajimavy projekt, do ktereho se ponorim a ktery me totalne pohlti, a pak ze se mam hodne milovat, a to kdykoliv se mi zachce, a ten zbytek, ze pry uz prijde sam. To je krasny, ne? A kdyby to pry nezabralo do roka, tak se podivame nato, jestli neni neco v neporadku v tech nasich trubkach. To je pekne, ne?

Myslim, ze se kazda z vas muze rozhodnout sama, co chce. Diky tomu, ze dnesni zdravotnictvi podporuje vyber lekare, muzete si vybrat, zda si chcete priplatit ci ne a samozrejme je dobre vedet za co si priplacime a proc.

Snad jsem Vam trosku pomohla.
Mejte se krasne, damy, uzivejte si poslednich chladnych dnu protoze zacina LEEETOOOOOOO!!!! a bude nadherne, a pokud jste zrovna tehotne, tak si vychutnejte tenhle jedinecny zazitek, ktery se bude opakovat maximalne nekolikrat za zivot, a pokud nejste tehotne, tak si uzivejte lehkost bez bricha a „dane“ z pridanych kilogramu, a pokud chcete miminko, tak se milujte a mejte se krasne a preju vam vsem hodne stesti a radosti a vubec…

Mejte se krasne!
Vase
Kyticka a rampelnicek Krystufek (21+4 tt)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1182
20.5.05 08:14

Ahoj Kytičko, je super, že jsi to tak podrobně popsala.

Zatím ještě pořád chodím k lékařce, která je „normální“ - nemračí se, nehuláká. Pravda, zatím jsem od ní kromě HA nic nepotřebovala. Přesto jsem byla svým okolím varována, že je lepší hledat jinde - měli svou vlastní negativní zkušenost, právě z doby, kdy už něco potřebovali, kdy byly problémy. Ale říkala jsem si, no co - nic nepotřebuju. Pravda, zaujalo mě, že v čekárně u mé doktorky jsem nikdy nečekala déle než čtvrt hodiny (což se mi moc líbilo), zatímco ve vedlejší čekárně gynekoložky seděla vždy spousta ženských. A tak teď, když už nějaký problém mám, dle mé doktorky je vše OK, tak hledám někoho jiného.

Právě na e-miminu jsem začala pátrat po zkušenostech a doporučeních. A dr.Žantová byla asi první, na kterou jsem tady narazila. Taky mě nebaví sedět hodiny zbytečně v čekárně, taky bych ráda doktora, kterého neotravuju a netváří se netečně, když přijdu. A když se usmívá - takový zázrak, to už opravdu nemůžu chtit. Taky si myslím, že by tohle mělo fungovat i bez doplatků. Ale taky vím, že to tak není. Protože tady o těch doplatcích na Újezdě byly různé příspěvky, psala jsem dr. e-mail. Překvapilo mě, jak rychle odpověděla, tím spíš, že už byl podvečer. Jen mě trošku zamrzelo, že z odpovědi jsem stejně to podstatné nezjistila. A tak, protože byly i jiné možnosti, jsem si vybrala někoho jiného - kdo to řekl jasně. Protože dobře, doplatek, ale musím vědět jaký a za co. Mrzí mě, že bez doplatku člověk opravdu nedostane od lékařů to, co by si přál (většinou), ale za tu péči navíc jsem ochotna si připlatit. Radši než trávit hodiny v čekárně + ty ostatní běžné praktiky. Ovšem opravdu záleží na tom, kolik - abych na to měla. Protože jsou tu ještě zubaři, … Skoro mi přišlo, že se dr. za to stydí, přitom proč? Když je to dnes „normální.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1668
20.5.05 09:17

ahojky. já chodím na gynekologii GEST. www.gest.cz
Mají 3 pobočky. Ta hlavní se přímo specializuje na neplodnost. Já chodím do Střešovic. Platím roční poplatek 2000,–. Tento polatek zahrnuje vše co popsala kyticka ve svém obsáhlém komentáři viz výše. Jsem tam velmi spokojená. Příjemné prostředí Dr. vám podá na přivítanou ruku věnuje se vám na 100%. Nevím co víc dodat. Ale hodně se to podobá tomu co popsala kytička o své doktorce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
25.5.05 13:08

Ahoj přidám se k vaší debatě. Jsem ve 20tt a už mám dost mého doktora,který se nezeptá ani jak mi je!Jsem z toho dost špatná po každé jeho prohlídce, ani není obzvlášť něžný :) Proto chci někoho jiného. Jsem z Prahy5, proto jsem se poohlížela a slyšela také o dr.Žantové, ale vaše diskuse o penězích mě odrazuje,tak tedy nevím. Ještě jsem slyšela o dr.Vovsové, nemáte někdo radu? Mám špatné zkušenosti a v mém stavu :) toho mám opravdu plné zuby. Poraďte,prosím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3126
26.5.05 12:09

Ahoj holky,

tak jsem se právě objednala k MUDr. Žantové. Jelikož jsem říkala, že to vůbec nespěchá, tak tam jdu 6.6.05. Sestra byla moooc příjemná a prý se na mě budou těšit :D :D :D
Tak jsem zvědavá co a jak.

Z těch penízku za to neskáču teda radostí, ale uvidíme co a jak na místě. Pokud ta péče za to stát bude, tak to zaplatím. Po všech zkušenostech už nejsem zvědavá na otrávené ksichty doktorů. :evil: :evil:

Zatím pááčko

Kačka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
26.5.05 13:23

Nemáte prosím někdo reference o dr. Nouzové z Gyncentra ???? Moc děkuji.
 K.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
28.5.05 12:14

Re: Nezdravotnicke sluzby u MUDr. Zantove

Kyticko, diky za podrobne vysvetleni:)
Pani doktorka sama pise o „nezdravotnich sluzbach“ a ne o nadstandardu. Kdyz jsem se ji ptala co jsou nezdravotni sluzby tak mi prestala odpovidat. Je to uz 14 dnu:(
Kdysi byla v reportari na CT o gynekolozich, kteri neopravnene zpoplatnuji sluzby a byla v nem prave Zantova! Tusim, ze problem byl, ze registraci podminovala tou 500kou, coz v pripade, ze ma smlouvu s pojistovnou nesmi! Me nevadi, ze platim. Rada si priplatim za pohodli a usmev (je to smutne, ze se za nej plati, ale bohuzel to asi jinak nejde). U tebe ale ctu si uctuje za „nadstandardni zdravotnicke sluzby“ a to je prave kamen urazu. Castejsi ultrazvuk v tehotenstvi muze provadet kazdy gynekolog, zalezi na jeho rozhodnuti. Pojistovna hradi tri, ale gynekolog ho muze predepsat pokud se mu neco nezda. Fotky z ultrazvuku u „nenadstandardnich gynekologu“ stoji 20-50 Kc.
To ze je pri vysetreni pecliva (cytologie, ultrazvuk) se mi libi, ale pak by nemela rikat, ze ten poplatek je za nezdravotni sluzby.
Nechci kritizovat (i kdyz ten prispevek tak vyzniva), ale nelibi se mi to. Hezkou ordinaci a super pristup nemuze vydavat za nadstandardni sluzby.
Nevim proc na rovinu nerekne, ze to je za zdravotni nadstandardni sluzby..pokud by pak nemela problem s pojistovnou?
No jak to vidim, je docela problem najit gynekologa, ktery je peclivy, prijemny a nestydi se rict za co se doopravdy plati :)

• Citovat
  • Upravit
3126
7.6.05 09:15

Ahoj holky,

tak jsem včera byla dle objednání u MUDr. Žantové. Nemůžu říct ani tuk špatného slova. byla prostě úúúžasná a stestřička taky. 8O Koukala jsem jak blázen, protože takovou péči fakt neznám… prostě úžasný úžasný úžasný. zaplatila jsem si paušál na rok a doufám, že brzo otěhotním. Ráda si doplatím „paušál za těhu“ . Je to smutný jak holky píšou , ale tady u nás to asi fakt jinak nejde. A mě to za to stojí. Prostě chci tu perfektní péči. Do těch nezdravotních služeb patří i to, že mám kontakt dle potřeby s pí dr. na mobilu 24 hodin denně, objednání do 24ti hodin atd atd atd… Udělala mi včera cytologii, vyšetření pohmatem a i UTZ. Pak jsme si ještě povídaly o všem možném a bombardovala jsem jí otázkama. Fakt je super !!!!!!

Tot moje zkušenost. A hlavně nečekáte ani minutu !!!!! Sestřička to všechno kontroluje a jak se přiblíží Váš čas, tak jde dát kartu dr a ona si Vás vyzvedne v čekárničce :D

takže všem přeji správný výběr !!!

Kačka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí