Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, jdu s dotazem. Trápí mě po vysazení HA nepravidelný cyklus, 2 cykly proběhly a 3 uz ne, nedostala jsem, stres, nedostatek spánku, životní trable a proste celkove hormonální nerovnováha. Objednala jsem si kapky gynex, jenze ve spoustě diskuzích zmiňuji ze se ma užívat na začátku cyklu, ale tim, ze zadny cyklus nemam, tak to ani nevím kdy začít. Zaroven se potýkám s problematickou pletí, zejména po vysazení HA, jedu 4 mesic po vysazení a akné se začalo projevovat ted. Tak bych rada zvolila nějakou ze začátku asi mírnější dávku.. mák jste dávkovali a brali vy? Zaroven bychom si přáli s přítelem miminko, ale tím, ze bemam cyklus, tak proste nic. Ale hraji v tom roli i jine faktory (jak jsem psala výše - stres, nedostatek spánku), atd. Tak nějak doufam, ze mi to pomůže na psychiku, která je ted kvuli hormonům dost v čoudu.. budu radars kazdou zkušenost, jak brat a čemu se vyvarovat..
Jak dlouho už nemáš tu MŠ? Nejdříve bych řešila aby byla vůbec ta MS asi u gynekologa. Bere se totiž od 1 dne.
Mě teda gynex pomohl prodloužit cykly z 24 na 28. 8 kapek 3× denně do ovulace.
Taky mi pomohl k 1× biochemické a teď před IVF možná taky na sliznici ( brala jsem ale jen prvních 10 dní).
@LunaP mám 29 dni zpoždění a nechtěla jsem to hned řešit u gynekologa, aby mi dával do těla další hormony na vyvolání..chtěla jsem zkusit přírodní cestu, pila jsem po vysazení antikoncepce kontryhelovy čaj a pomohl k té druhé MS po vysazení, teď už nic.