HA a hmotnost?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
23.4.12 20:26

Tak já jsi na svého gynekologa JINAK taky nemůžu stěžovat, jinak jsem donedávna taky myslela že se krev brát nemusí, taky mám nizkohormonální. Asi se na to budu muset zeptat.A moje minulá gynekoložka mi ji taky nebrala, a u tý jsem dokonce chodila na prohlídku 1× za rok.

• Citovat
  • Upravit
8428
23.4.12 20:27
@Petiik píše:
@Sasanka30 Ahá, no kdyby mi to nabídl tak bych si to klidně zaplatila. Ale vůbec se o ničem nezmiňoval :nevim:

Oni už na to kašlou a neřikaj, já jen že jsem to ještě zažila, tak jsem se zeptala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8428
23.4.12 20:28
@lyrica píše:
Ty jo, tak koukám, že to mám nějakej nadstandart :mrgreen:

no to si piš, protože už to fakt skoro nikde doktoři nedělaj :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
23.4.12 20:29

@Sasanka30 a to jsem si myslela, že je to taková..no jakože to s tou péčí nějak nepřehání..(je mi 24let, aby si někdo nemyslel, že to má souvislost s věkem..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.4.12 20:32

No tak to jse budu muset na to pořádně opítat abych měla jasno :P o

• Citovat
  • Upravit
8428
23.4.12 20:33
@lyrica píše:
@Sasanka30 a to jsem si myslela, že je to taková..no jakože to s tou péčí nějak nepřehání..(je mi 24let, aby si někdo nemyslel, že to má souvislost s věkem..)

No a vidiš, je pečlivější, než sis myslela, ale to je moc dobře, ty jaterní testy to chce dělat, když se bere HA :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11733
23.4.12 20:34

Mě teda nevážila, když jsem chtěla HA ani nebrala krev. Vážili a měřili mě, jen jak jsem byla těhotná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
23.4.12 21:10

mě na gyndě měřili tlak, vážili a brali krev taky jen v těhotenství a to jsem prášky brala 4 roky.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
23.4.12 21:14

Zakladatelko
Jsem gynekoložka a podle doporučení už se jaterní testy při předepisování HA dělat nemusí. Je to asi na každém lékaři, já je dělám při prvním předpisu, pak už ne. Hmotnost je důležitá z pohledu rizikovosti pro předpis HA (nadváha zvyšuje př. riziko žilních onemocnění), dále by se měl gynekolog zajímat i o kouření (taky způsobuje zvýšené riziko žilních onemocnění a tudíž zvýšené riziko tromboembolické nemoci).
Co se preventivní prohlídky týče, tak hrazená pojišťovnou je 1× ročně (pokud je nutno vyšetření čípku dělat častěji, nevykazuje se jako prevence, ale jako vyšetření čípku, tudíž je zase na pojišťovnu a nic pacientka nehradí :palec: ). Zahrnuje sepsání, nebo aktualizace anamnézy (údaje o nemocech, operacích, porodech, MS cyklu a podobně), měření krevního tlaku
(při prvím předepsání HA se měření tlaku opakuje po 3 měsících a pak až po 1 roku), vyšetření prsou, vyšetření v zrcadlech + kolposkopické vyšetření (mikroskopem se kontroluje děložní čípek), vyšetření ruční (velikost dělohy, poloha, zahnutí, okolí, bolestivost, …) a dále vyšetření per rectum (konečníkem). nejdůležitější součástí každé prevence je cytologické vyšetření (stěr z čípku). Já k tomu jednou ročně všem dělám UZ, i když není ve vyhlášce.
Barča :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
23.4.12 21:27

Tak já nevím. Vždycky jsem si myslela, že mě gynekolog nezanedbává, ale teď co tady čtu…
Na váhu se mě tedy ptal jen při úplně první návštěvě (šla jsem pro HA) a to mi i jednou měřil tlak a ptal se zda kouřím nebo mám problém s játry. O tlak, váhu a krev se pak už nikdy nezajímal, ani prsa mi nevyšetřoval.Problémi s ničím tedy nemám, nekouřím a jsem mladá (23), tak možná proto…
Jednou za rok mi dělá vyšetření vnější, vnitřní,vyšetření v zrcadlech+mikroskopem + cytologii a ultrazvuk (vnitřní).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
23.4.12 21:32

@arcanobacterium
krásný popis, takhle se o mě stará i moje paní doktorka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
23.4.12 21:50

mě teda nikdy neprohlížela prsa, nevyšetřovala mě ani zrcadly ani konečníkem, stěry taky ne a UZ jen v těhu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
23.4.12 21:52

@Tamtama
Asi bych vyměnila gynekologa :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
23.4.12 21:57

arcanobacterium však jen co se mi na testu objevily //, tak jsem změnila.. teď půjdu na kontrolu po šestinedělí, tak uvidím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
23.4.12 22:08
@Tamtama píše:
arcanobacterium však jen co se mi na testu objevily //, tak jsem změnila.. teď půjdu na kontrolu po šestinedělí, tak uvidím..

Po šestinedělí se stěry hned dělat nemusí, tak se nelekni, kdyby je nedělala. Já je dělámk tak cca 3-4 měsíce po porodu, protože hedn po šestinedělí někdy vycházejí špatně, ale je to jenom tím, že čípek není od porodu dostatečně zahojen a žena má pak zbytečný stres. Kojícím taky prsa nevyšetřuju. Pokud bylo velké šití, tak nevyšetřuju ani v zrcadlech, ale vyčkám na druhou kontrolu po 3-4 měsících od porodu.

Ještě jsem nenapsala, že na preventivních prohlídkách by měl gynekolog ukázat samovyšetření prsu a u žen na 45 let by měl buď gynekolog, nebo obvodní lékař dělat test na krev ve stolici jako prevenci takoviny tlustého střeva.
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital