Háčkované čepičky - pochlubte se
- Fotoalbum (984)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
holky máte prosím radu jak udělat ty střapce na konci oušek?? nechci vyloženě ty copánky,jen to jejich zakončení:) děkujuu)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
hkac píše:letenia píše:Jj, já vím. Mám jinou superwash, ale s touhle kvalitní absolutně nesrovnatelná. Já mám teda asi i špatný lanolin, ale už to řeším a příště to snad dopadne jinak. Tahle vlna (Merino Exclusive) je kvalitou úplně někde jinde. Ona je i vysrážená a prostě upravená tak, aby po vyprání vypadala pořád stejně.
taky máme upletené vlňáčky (babička vyrobila), jen vím, že vlna nesmí být upravována - tzv. superwash, aby šly naimpregnovat. Naše fungují, vlnu jsem kupovala na zlatíčku.hkac píše:
Ještě jsem si vzpomněla - koupilla jsem hodně kvalitní 100% vlnu (je měkoučká, sama dělá nádherné proužky), že z ní upletu Máje vlňáčky a naimpregnuju je. jenže ta vlna je tak kvalitní, že naimpregnovat nejde (a po vyprání není vůbec poznat, že se prala). Tak jsem kalhotky (po několika pokusech impregnace) vypárala, upletla ponožku a pak z toho zbytku (chtěla jsem mít kalhotky dvoje, ale ty druhé jsem naštěstí uplést nestihla) upletla druhou. A bylo to moc vtipný, jak byla každá jiná. Tak jsem vlnu dokoupila, upletla ještě jednu ponožku a tu z párané vlny rozpářu a udělám ponožky pro Máju (takže budou snad obě stejné). Není nad kvalitní materiál.
A kolik stojí? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Terrad krása! fakt vypadá dobře a je vidět, že je teplá!
já dokončila dalšího medvěda.. ještě mi chybí jeden a pak tři nákrčníky k nim. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Maciku, děkuju moc za rady, jsi hodná
Tu změnu barvy jsem myslela třeba u toho medvěda, jak děláš
Prostě, kde začneš háčkovat jen tou hnědou, na čepce to vypadá jako v půlce, ale jak to odhadneš? Chápeš mě??? já sama, jak to po sobě čtu, bych si nerozumněla
![]()
Macík74 píše:
myšičko díko jj bylo to na tebe.. já jsem se naučila nezavírat oči z dílů.. šupnu je jednotlivě na spínací špendlík. .a pak je naberu a už frčím límec.. není tam vlastně ten spoj..tak jsem se chtěla optatTerry tak sovička - zobáček udělám tři ŘO… a pak otočím a udělám do dvou KS ten první nic… otočím a na krajích zdvojím. otočím a přeháčkuju.. otočím a na začátku zase zdvojím.. další zas přeháčkuju.. píšu to srozumitelně? celé pak obháčkuji KS..
velikost vyzkouším aby k tomu šla..
střapce nahoru dělám tak, že si udělám trošku delší namotávky.. já je dělám na ruku.. všech barev co mám v čepuli.. a na konci udělám uzel a utáhnu.. přišiju na čepici a pak zastříhnu ten vršek na délku co potřebuju..
máte-li někdo jinak než dělám já budu ráda!!!
tak a tu čapku z dvojích barev to se přiznám, že nevím co myslíškdyž dělám proužkatou z drobných proužků tak je jedno jestli skončím tou či tou druhou barvou.. tak to neřeším..
a HIT je super! tu tyrkys jsem taky vzala..![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a nákrčník jsem dodělala, ufff
Ale foto nemám, no je stejně jen světle modrý, aby ladil k té zimní ušance a bundě ![]()
Ale našla jsem fotky mého „majstrštyku“
Dělal jsem dle návodu na MMB žirafí čepuli, myslím, že je krásná
Ale malej se toho zvířete trochu bojí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Terry já si nechávám od maminek změřit obvod hlavinky a hloubku - většinou měří od týla k čelu přes hlavu.. já si to vydělím dvěma.. a vím hloubku čepky.. a u toho medvěda jsem první odhadla.. udělám zhruba tři čtvrtě délky té chupaté a pak už jen hnědou.. a stále měřím položenou čepuli aby mi klapla hloubka.. plus pak obháčkování po klapičkách..
je to jasnější?? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, čapky jsou fakt nádherný
taky se chystám udělat žirafku
myslíte že bude dobrá ze žluté příze? Potřebuji něco k červené kombinéze se žlutou pošívkou, ta jde myslím vidět v kapuci…
A pak to bude chtít taky něco hodně teplého na tuhou zimu, zatm je to oki, ale jestli bude pořád takhle přituhovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
je to nad míru jasné, děkuju ![]()
Macík74 píše:
Terry já si nechávám od maminek změřit obvod hlavinky a hloubku - většinou měří od týla k čelu přes hlavu.. já si to vydělím dvěma.. a vím hloubku čepky.. a u toho medvěda jsem první odhadla.. udělám zhruba tři čtvrtě délky té chupaté a pak už jen hnědou.. a stále měřím položenou čepuli aby mi klapla hloubka.. plus pak obháčkování po klapičkách..
je to jasnější??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
moc děkuju ![]()
Stune píše:Terryfox píše:Je vážně moc krásná
na malým
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Terry není zač!
fíha mám pocit že nestíhám! a že mě to pohltí.. ale snažím se… no snad to klapne! zítra dalšího medvěda.. a ještě cíl min. 1 nákrčník! snad to dám!
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit