Háčkované čepičky - pochlubte se

• Fotoalbum (984)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
22163
17.11.11 17:45

veveruško to je pro dva sourozence plus jejich asi bratrance.. asi.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
17.11.11 17:55

tak jdu na další zakázku… :lol:
nyní novorozenecký zajíček! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
560
17.11.11 18:01

Mací na jak velkém háčku děláš s Rachel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
17.11.11 18:05

Janka má psáno 3,5 mm :palec:
a ještě ti poradím…
háčkuju čepičku… a počítám s tím, že až je hotová otočím ji porubu… protože uvidíš.. až ji budeš dělat.. na spodku je hezčí .. vylézají tam víc ty chlupy a vůbec není vidět vodící nit! ale já dost utahuju.. tak uvidíš.. nejhorší jsou první tři řady.. pak už to jde!!! :wink:
poslední obháčkování čepičky i s klapičkama už dělám bez vodící niti :wink: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
17.11.11 18:48

maci medvědi jsou super ((-: klukům budou slušet ((-:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
17.11.11 19:15

dotaz

Ahoj, právě jsem se zaregistrovala… po dlouhé době jsem vzala háček do ruky a zkoušela jsem jednoduchou čepičku - zatím na sebe… akorát asi někde dělám chybu při přidávání… Neporadil byste mi někdo, jak je ten princip správně a kolik asi je potřeba přidávat řad na dospělou hlavu??? Díky moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
17.11.11 19:29

ahoj krásný dne ((-:

tak nejdříve si vypočítej vel. placky. tzn:

obvod tvé hlavy např. 56/3,14= nějaké číslo. Toto číslo ti udává vel. základní placky. Pokud chceš jenom klasickou čepici tak tu vel. nepřekračuj. Jinak já vesměs začínám na 10 KS, 2. řada 20 DS (zdvojuji každé očko), 3. řada 30 DS (zdvojuji každé druhé očko), 4 řada 40 DS (zdvojuji každé čtvrté očko) a tak pokračuji až do požadované vel. placky. pak už nepřidávám. pozor na nevědomé přidávání v každé řadě. často se píchá omylem do Pevného ok PO. Takže pokud si zatím nejsi jistá v kramflecích. Spočti si poslední přidávanou řadu (sloupky) a pak každou ukončenou další nepřidávanou řadu raději zkontroluj. a zakončení, zakončuji KS, udělají zpevněný lem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13256
17.11.11 19:37

Stune a Veverusko - moc hezký čepulky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13256
17.11.11 19:41

Maci -medvědi jsou krááááásní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
17.11.11 19:43

Atynko, moc děkuji… tak že v té další řadě dáváš 2DS do každého 6., pak do každého 8. oka??? Děkuji… zkusím pořádně změřit ten obvod a vydělit… třeba to bude tím… dělala jsem takovou obyčejnou jen z dlouhých sloupů, zakončenou 3 řadami krátkých sloupků. Pak se mi líbila jedna, která měla ale přední a zadní DS a ty já nevím, jak se dělají, tak se s tím asi nebudu trápit…
Tak snad se mi zadaří :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
17.11.11 19:51

Tak jsem si změřila ten obvod hlavy, vydělila a vyšlo mi 17,5… což jsem ale u své první čepičky měla a stejně mi připadá volná, tak jsem možná rozšiřovala stejně příliš… zkusím to podle Aty návodu a uvidím :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
17.11.11 20:42

krásný dne, napsala jsem to blbě ((-: promiň ((-:

ještě jednou:

do kroužku 10 KS
2. řada: zdvojuji každé očko
3. řada: zdvouji každé 3 očko
4. řada: zdvojuji každé 4 očko
5. řada: zdvojuji každé 5 očko

vlastně jenom vynechám to zdvojování „každé druhé očko“ a rovnou zdvojuji až to třetí. Jo a děsně důležitý je jestliutahuješ, nebo ne. já háčkuju docela fest a z tlustých přízí. jako lada luxus nebo si dávám víc nitek, u glorie 4 nebo 5 (gloria od vlnapu, tenká příze)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
17.11.11 20:43

jo a krásný dne, určitě je důležitý na konec udělat aspoň 5 řad pouze z KS, tím se ti ta čapka stahne a udělá lem (-:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
17.11.11 20:49

Jééé, tak já už začala, tak nevím, zda mám párat nebo ne… zatím to kolečko vypadá rovně a nevlní se, což je super… udělala jsem :¨
2. řadu každé zdvojené
3. řadu jsem dala 1 2 1 2 1 2
4. řadu jsem dala 1112 1112
a teď mám jít na 5. tak já zkusím zdvojit každé páté a uvidím, třeba to bude ok a nebudu to muset párat :-)
zatím díky… jestli to zítra dokončím, tak nafotím pokud vyjde, jak má

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
560
17.11.11 21:13

Maci já jsem z toho jelen, placka je na prd musím párat zkusím to podle toho co píše Aty a ty děláš KS nebo DS na té placce. A ještě jak velkou placku děláš pro novorozence. Tak a jdu párat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat