Háčkování x pletení

• Fotoalbum (16)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
584
12.10.12 09:54
@zizinka píše:
Ta díra se na nahoře bud chytře zašít, zahackovat, udělat anténka nebo bambule.
já osobně nedělám 6ok spojených ale stahovaci oko a tam dirka nezustava.
zkusím kdyžtak najít pak návod. je jak na MMB tak i na youtube

Aha, stahovací - to jsem zahlídla na netu ale až jsem byla v půlce čepice. Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
12.10.12 10:25

@20012004 Taky dělám stahovací smyčku na začátku.
A jinak asi OK, ty fotky nejsou ostré - možná bych vzala menší háček na tu samou přízi příště, bude méně děrovaná - na zimu třeba.
I když na zimu je nejlepší podšít flísem, pletené/háčkované vždycky profukujou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
12.10.12 11:32
@Pipet píše:
@20012004 Taky dělám stahovací smyčku na začátku.
A jinak asi OK, ty fotky nejsou ostré - možná bych vzala menší háček na tu samou přízi příště, bude méně děrovaná - na zimu třeba.
I když na zimu je nejlepší podšít flísem, pletené/háčkované vždycky profukujou.

Díky.
Ono je to focený jen telefonem :(. Toto byl první pokus, příště zvolím aj jinou přízi a o podšití se pokusím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
12.10.12 12:59

@20012004
Na první výtvor se mi to zdá dost dobrý :potlesk:. To kdybys viděla mýho paskvila prvního :roll: :mrgreen:, to jsem musela hned vypárat.
Taky bych vzala ten háček 3,5 na tuhle přízi. Ale fakt jinak vcelku dobrý i pravidelný mi to přijde.
Dírku na začátku čepky řeším taky stahovacím okem. A nebo ji můžeš jednoduše zašít, pokud není moc velká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
12.10.12 13:36
@Bayuska píše:
@20012004
Na první výtvor se mi to zdá dost dobrý :potlesk:. To kdybys viděla mýho paskvila prvního :roll: :mrgreen:, to jsem musela hned vypárat.
Taky bych vzala ten háček 3,5 na tuhle přízi. Ale fakt jinak vcelku dobrý i pravidelný mi to přijde.
Dírku na začátku čepky řeším taky stahovacím okem. A nebo ji můžeš jednoduše zašít, pokud není moc velká.

Díky.
Dírka je na špičku malíčku, tak to zkusím zašít. Ten háček - já vzala zlatej střed, tam kde se přidávalo, je to pochopitelně v pohodě, dole už jsem pak nevěděla, jestli by to nebylo znát, že jsem vyměnila velikost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
12.10.12 13:43
@20012004 píše:
Díky.
Dírka je na špičku malíčku, tak to zkusím zašít. Ten háček - já vzala zlatej střed, tam kde se přidávalo, je to pochopitelně v pohodě, dole už jsem pak nevěděla, jestli by to nebylo znát, že jsem vyměnila velikost.

Jako v půlce by to asi znát bylo, záleží jak utahuješ. Ale na ukončování, na posledních 4-5 řad není od věci vzít menší háček klidně o číslo, protože čepička se pěkně stáhne a dobře sedí přes uši. Záleží teda s jak kterou přízí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
12.10.12 14:00
@Bayuska píše:
Jako v půlce by to asi znát bylo, záleží jak utahuješ. Ale na ukončování, na posledních 4-5 řad není od věci vzít menší háček klidně o číslo, protože čepička se pěkně stáhne a dobře sedí přes uši. Záleží teda s jak kterou přízí.

No, já si hlavně vezmu příště úplně jinou přízi. Chci zkusit tu bambusovou, háček vezmu ten nejmenší z možných.
Tady z té EASY jednu čepku aj pletu ale není to ono. Chci malému takovou jak na fotce (bez hvězdy), netušíte jakou na to nejlíp vlnu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
12.10.12 14:14

@20012004 Bambusku bych nechala na léto, je pěkně chladivá :think:, teda nic zimního jsem z ní nezkoušela vlastně.

Na tu na obrázku třeba to Merino
http://www.vlnap.cz/…ilZbozi.aspx?…

Nebo Kateřina je hrozně příjemná… tu mám ráda.
 http://toptex.cz/shop/index.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
12.10.12 15:09

Na tu z obrázku bych vzala to Merino. Je super na zimu a po vyprání vypadá pořád dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
12.10.12 18:44
@Pipet píše:
@20012004 Bambusku bych nechala na léto, je pěkně chladivá :think:, teda nic zimního jsem z ní nezkoušela vlastně.

Na tu na obrázku třeba to Merino
http://www.vlnap.cz/…ilZbozi.aspx?…

Nebo Kateřina je hrozně příjemná… tu mám ráda.
http://toptex.cz/shop/index.php?…

mrknu na to v galanterce, díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
12.10.12 18:44
@Bayuska píše:
Na tu z obrázku bych vzala to Merino. Je super na zimu a po vyprání vypadá pořád dobře.

OK :) díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stepankad
12.10.12 21:18

Tak vam holky nevim, hackuju jak diva, poprve z toho byl jakysi kloboucek, podruhe hruska a ted je to cosi na hodne uzkou hlavicku:(

• Citovat
  • Upravit
584
13.10.12 15:44

Ahojky,
zas jdu pro radu. Chci zkusit tuto čepku http://www.mimibazar.cz/navod.php?… Mám tady teda akorát polyacryl, přírodní příze by byla až v pondělí ale… Na začátku řady nezmiňuje 2řo, který tam jistě budou, myslíte, že budou vždy černý?
 Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
13.10.12 17:02

@20012004
Já si myslím, že vždycky první sloupek řady musíš nahradit těma 2 řet. okama…
Takže ne 2oka a pak podle návodu, ale podle návodu a místo prvního sloupku 2 oka.
A podle toho by měly být černé vždycky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
14.10.12 22:08

Juj, tady se ale rozjela diskuze… jsem taky pletařka :mavam: (kromě jiného :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat