Hádáme se, kvůli školkovým nemocem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Capelucia
16.9.22 11:00

@Keyllah taky se mi zdá, že s teplotou to už je moc.

• Citovat
  • Upravit
9374
17.9.22 07:47
@Lucie_Sx píše:
Neznam celou situaci.
Ale bud bych brala navstevu skolky jako obcasnou aktivitu pro blaho ditete a dochazku bych prestala hrotit, nebo bych to zarizla uplne.
Školka občas pro blaho dítěte? 8o Teď si neuvědomuji, jak máš staré děti, ale víš, že předškoláci mají docházku povinnou? Že jako bys to samé řekla o škole? Jistě se dá domluvit domácí výuka, možná i individuální, ale pro mnohé rodiče je to zbytečná komplikace a nevidím důvod, proč k tomuhle přistupovat, když je dítě ve školce rádo.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
17.9.22 07:51
@Anonymní píše:
Zdravím, zajímal by mě váš názor. Doma máme neustále se opakující spor, kvůli tomu, v jakém stavu posílat syna do školky. Záměrně nenapíšu jaký mám názor já a jaký on (taky si to chce počíst a je přesvědčený, že ženy by byly na straně ženy). Syn je často nemocný, jeden z nás zastává názor, že jakmile nemá horečku, bolest hlavy, zvracení, měl by jít do školky. Takže doma přečkat těch prvních pár dní horečky a bolesti hlavy a jakmile už jen kašle nebo smrká, tak by už mohl jít (že tam pokašlávají a posmrkávají stejně neustále skoro všichni, je prostě fakt). Druhý z nás má názor, že do školky by měl jít, až když je úplně zdravý a nejlépe ještě s několika dny „rekonvalescence“ navrch. Takže to můžou být třeba až 3 týdny doma, dokud už opravdu ani nezakašle a pak těch pár dní k tomu. Tak jako tak je do 1-2 týdnů zase na hromadě (protože ostatní tam děti s kašlem a rýmou stejně posílají.) Tak jak to máte vy? Posíláte děti jakmile je jim dobře, i když ještě nějaké příznaky mají, nebo je necháváte úplně 100% doléčit? :think:

EDIT: Předpokládejme, že jde hlavně o dítě a co je lepší pro něj a budování imunity, takže nic jako OČR neexistuje a všichni pracujeme z domu. :lol:

Příspěvek upraven 15.09.22 v 07:34

Kdybych mohla, tak ho doma samozřejmě nechám, to je docela podstatný zasadni detail, když je hlídání určitě doma! Vloni byl kluk ve školce 50 krát. Letos chodí, dokud nám ho přijmou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
18.9.22 00:12
@unuděná píše:
No tak to by bylo záhodno si to celé přečíst, než tu vyplodíš výkřik ve smyslu „nech si ho doma, proč to lámat přes koleno?“. Ten kluk do školky chce, táta chce taky aby chodil, je to předškolák.

Ale ja to cetla.
Ale s nimi doma nebydlim, takze detaily fakt neznam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
18.9.22 00:14
@Petule030 píše: Školka občas pro blaho dítěte? 8o Teď si neuvědomuji, jak máš staré děti, ale víš, že předškoláci mají docházku povinnou? Že jako bys to samé řekla o škole? Jistě se dá domluvit domácí výuka, možná i individuální, ale pro mnohé rodiče je to zbytečná komplikace a nevidím důvod, proč k tomuhle přistupovat, když je dítě ve školce rádo.

Nezapomen, ze se bavime o situaci, kdy to dite ve skolce spis NENI nez je a vsichni se z toho hrouti.
No tak se prestanem hroutit, pojmeme to vic na pankace a ono to pujde najednou vsechno lip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.22 09:03
@Anonymní píše:
Zdravím, zajímal by mě váš názor. Doma máme neustále se opakující spor, kvůli tomu, v jakém stavu posílat syna do školky. Záměrně nenapíšu jaký mám názor já a jaký on (taky si to chce počíst a je přesvědčený, že ženy by byly na straně ženy). Syn je často nemocný, jeden z nás zastává názor, že jakmile nemá horečku, bolest hlavy, zvracení, měl by jít do školky. Takže doma přečkat těch prvních pár dní horečky a bolesti hlavy a jakmile už jen kašle nebo smrká, tak by už mohl jít (že tam pokašlávají a posmrkávají stejně neustále skoro všichni, je prostě fakt). Druhý z nás má názor, že do školky by měl jít, až když je úplně zdravý a nejlépe ještě s několika dny „rekonvalescence“ navrch. Takže to můžou být třeba až 3 týdny doma, dokud už opravdu ani nezakašle a pak těch pár dní k tomu. Tak jako tak je do 1-2 týdnů zase na hromadě (protože ostatní tam děti s kašlem a rýmou stejně posílají.) Tak jak to máte vy? Posíláte děti jakmile je jim dobře, i když ještě nějaké příznaky mají, nebo je necháváte úplně 100% doléčit? :think:

EDIT: Předpokládejme, že jde hlavně o dítě a co je lepší pro něj a budování imunity, takže nic jako OČR neexistuje a všichni pracujeme z domu. :lol:

Příspěvek upraven 15.09.22 v 07:34

Spis bych resila to, ze je dite furt nemocne, podporit imunitu. Segra to tak mela s dcerou, obehli kolecko doktoru, zjisteny zvětšené mandle, ty sly ven, pak pul roku davali neco na imunitu, dite poradne doleceli - pul roku nechodilo do školky s ted uz neni vic jak rok nemocne. Pokud ale jste doma a neřešíte oct a dite doma byt může, tak ho prostě doma necham. Z horečkou, zelenym soplem a non stop kaslem do skolky nepatri. My nechavame doma tyden az dva, dcera ale trpi na průdušky, a mame moznost hlídání babičky

• Citovat
  • Upravit
537
23.9.22 10:02

Zakladatelka
Já si samozřejmě uvědomuji, že školku potřebuje, má povinnou docházku a je tam rad, také bych chtěla aby tam mohl být víc. Jde o to, že nevěřím strategii, že když tam půjde dřív (než 100% zdravý), bude tam opravdu víc. :nevim: Zatím tam byl 1.9. v noci už měl horečku, v pondělí 12.9. šel do školky, jak chtěl otec (já bych ho tam ještě nedala), bylo mu dobře, jen trochu pokašlával. Ve čtvrtek 15.9. už do školky nešel a do teď nemůže být řeč o pokašlávání, chrchle jak tuberák a má zelenou rýmu. Takže zatím (do 23.9.) zvládl odchodit 4 dny, nevěřím, že pokud bych ho poprvé nechala doma do doléčení, bylo by skore horší. :nevim: Ty čtyři dny by dnes měl odchozené tak jako tak a já myslím, že možná i víc. :nevim:

Edit: Náš spor jednoduše není o tom, že on chce aby do školky syn chodil a já ho chci držet doma. Náš cíl je stejný, oba by jsme chtěli, aby syn mohl ve školce trávit co nejvíc času (z toho mála co není na hromadě). Jde o to, že máme každý úplně jinou představu, jak co nejlepší docházky docílit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí