Hádky kvůli Vánocům

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33503
21.12.19 10:26
@Anonymní píše:
@arinecka Vůbec ne, myslí si, že byli super, co na tom, že nadávky byli na denním pořádku, vždyť to je normální.

Normální to není. Asi bych nic neříkala, to nemá smysl. Na štědrý den bych jim zavolala, popřála hezké svátky, s tím že až mi to vyjde, tak přijedu. Víc asi stejně nevykoumáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.19 10:27

@arinecka Pro ně to ale normální je. Myslím, že když mi něco ošklivého napíše, tak to ze sebe dostanu. Pak ale nastane peklo. Ale ať, možná to tak bude dobře.

• Citovat
  • Upravit
65095
21.12.19 10:30

Já jsem nepochopila, proč se teda ptáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1192
21.12.19 10:35

@vokishka ja taky ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
21.12.19 10:43
@Anonymní píše:
@wildcherry Ano, přesně to udělali. A myslí si, jak jsou bůhvíjací úžasní rodičové. Proto je nenavštěvuji tak často, stačí jednou do roka.

A snaha o napravu z jejich steany nebyla? Pokud je to u vas spatny, tak to neres.Je to teda smutny, ale co se da delat.Jen ty vis, jaky to doma bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
21.12.19 10:46
@Anonymní píše:
@arinecka Vůbec ne, myslí si, že byli super, co na tom, že nadávky byli na denním pořádku, vždyť to je normální.

Otazka, jak to bylo.Ja defakto te moji taky denne nadavam, puberta no :?.Ale to neunamena, ze ji ublizuji, jen ze si od smradka nenecham ridit zivot a nechat ji hnit u her atd.To je slozity, ty musis vedet, no…Pokud dochazelo opravdu k necemu spatnemu, mas pravo odejit a netrpet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
21.12.19 11:03
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
letos nepřijedu na Vánoce domů a rodiče to nemůžou strávit. Neviděli mě od března. Tyhle Vánoce jedu na lyže s přáteli a přítelem. Byla to rychlá změna plánu, ale tak proč ne? Máma psala, že otec je nas..anej, že jsou mi přednější lyže než-li rodina. Pak mamka začala s výslechem, že proč na lyže když jsem na nich nikdy nestála a odkud seženu obleční na svah a tak podobně. Tak jednoduše, oblečení mám a lyže se dají půjčit. Vzápětí se zase ptala „Přijedeš“? Jako, já nevím čemu nerozumí, ne, nepřijedu. Všichni jsou velice uražení, tak ať jsou.
Zachovala jsem se špatně? Co myslíte?

pokud doma nejsi od března, předpokládám, že vztahy asi nebudou zázračné. Táta je na*ranej, tomu říkám úžasný způsob, jak někoho donutit k vánoční návštěvě, úplně bych s váma u toho stolu chtěla sedět taky, jistě by to byl super večer. jela bych na lyže a pak na návštěvu rodičů. Rodiče měli celý život na to, aby s tebou měli vztahy takové, že bys na vánoce chtěla být u nich. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
21.12.19 11:09
@Tecumseh píše:
Koukej rodiče navštěvovat častěji! Odmala se s tebou piplali, dělali co ti na očích viděli…pak si slečna vyroste a frrrr, už ji neviděj. To je fakt blbý! Doufám, že moje dcera to takhle praktikovat nebude :pocitac:

tady někdo žije v pěkné sociální bublině. Špatní rodiče neexistují, krásný život

• Citovat
  • Upravit
1590
21.12.19 11:15
@Anonymní píše:
@arinecka Pro ně to ale normální je. Myslím, že když mi něco ošklivého napíše, tak to ze sebe dostanu. Pak ale nastane peklo. Ale ať, možná to tak bude dobře.

Jsou to tvoji rodiče. Máš jen jedny. Holt kam se narodíme si nevybíráme. Já si ale myslím, že by ses měla vydat opačnou cestou. Tedy vztahy nadále nevyhrocovat, ale snažit se je normalizovat. Možná nebylo všechno sluníčkové v tvém dětství, ale snad tě mají rádi, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
21.12.19 11:17
@Anonymní píše:
@maja45 Můj vztah vůči nim dobrý není. Já je vidět nepotřebuji, jsem ráda, že jsem od nich co nejdál.

Kdy už se zakladatelé diskuzí naučí popsat komplexně celý problém hned v prvním příspěvku? Pak je tu spousta příspěvků naprosto irelevantních a zakladatelka si najednou vzpomene na doplnění informace, která všechno postaví na hlavu… :zed:

• Citovat
  • Upravit
53518
21.12.19 11:25
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
letos nepřijedu na Vánoce domů a rodiče to nemůžou strávit. Neviděli mě od března. Tyhle Vánoce jedu na lyže s přáteli a přítelem. Byla to rychlá změna plánu, ale tak proč ne? Máma psala, že otec je nas..anej, že jsou mi přednější lyže než-li rodina. Pak mamka začala s výslechem, že proč na lyže když jsem na nich nikdy nestála a odkud seženu obleční na svah a tak podobně. Tak jednoduše, oblečení mám a lyže se dají půjčit. Vzápětí se zase ptala „Přijedeš“? Jako, já nevím čemu nerozumí, ne, nepřijedu. Všichni jsou velice uražení, tak ať jsou.
Zachovala jsem se špatně? Co myslíte?

U nás je zvykem na Štědrý večer být doma. Takže jako rodič očekávající mládě doma bych rozčarovaná byla. Ale už asi bydlíš jinde, ne? Sama bych nejdřív vypadla až 25., ale my na hory jezdíme spíš až v lednu. Rodiče musí pochopit, že jsi dospělá. A že holt máš jiné představy o trávení Vánoc. Ale zastavit se tam a popřát hodně zdraví do nového roku bys měla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
21.12.19 11:29

Velmi by me ranilo, kdyby mé děti jednou daly přednost lyžování než svátkům s námi jako rodiči. A taktéž kdyby mě téměř nenavštěvovaly. Máme krásné rodinné vztahy. Oboje rodiče velmi často navštěvujeme, taktéž i oni nás. Jaké si to kdo udělá, takové to má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14005
21.12.19 11:31

Myslim si spravne, ze ti je tak 20 +?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
21.12.19 11:52

Jsou dvě možnosti - buď ti rodiče ublížili natolik, že se s nimi vídat nechceš. Pak se nevídej a žij si po svém (ale taky je neudržuj v tom, že vztah chceš a jen ti to časově nevychází). Nebo nějaké vztahy zachovat chceš (a do budoucna se třeba pokusíte to vylepšit) a pak se chovej jako dospělá a nestav se zbytečně na zadní :nevim: Nikdo není povinnen trávit svátky s rodiči, ale slušnost oznámit jim to dostatečně včas, aby to vstřebali.

Řešení, které zřejmě momentálně aplikuješ, je úplně nejblbější - pár dnů před Vánoci odvoláš návštěvu, jsi naštvaná, že nejásají a ještě chceš o svátcích vyvolávat konflikt hovory, kdo za to víc může, jestli jsou oni špatní rodiče nebo ty špatné dítě. Nedělej to. Zkazíš svátky jim i sobě, hory si neužiješ, když na ně budeš furt myslet. A způsobíš tím propast, která se bude těžko celit, kdybys o to do budoucna stála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26560
21.12.19 11:55

Ja tu tvoji rozpolcenost docela chapu. Znam to u lidi, kteri si s rodicema uzili sve. Dusi to v sobe, jsou na ne porad „nastvani“, presto se porad vraci a vlastne je i mrzi, kdyz rodice necim nastvou. Zkus si v sobe ujasnit, jestli ten vztah s nima chces uplne zabalit nebo zapomenout a jit dal. Pokud to druhe, priprav se na to, ze ten hlas „nastvani“ v sobe bys mela potlacovat a nenechat ho promlouvat tak, ze se k nim budes spatne chovat. Jo, oni to nevi, ze neco podelali a mysli si, ze byli jako rodice uzasni. A je fakt, to si uvedom, ze vychovat dite, ac s nadavkama, je proste drina a navic draha, kterou oni proste prosli. Na to bych nezapominala. Takze bych to shrnula, pokud s nima chces dal mit nejaky vztah, plati obecne zasady ohleduplnosti, jako treba kdyz nekomu neco slibis, je logicke, to i splnit a kdyz uz se stane, tak zmenu nahlasit hodne dopredu. Co treba se doma zastavit pred odjezdem na lyze? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová