Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den chtěla bych se zeptat na jednu věc. Můj kamarád má menší problém myslí si že je blázen. Dobře začnu od začátku. Bydlí v paneláku. Už dlouho vidívá černou postavu. Postavu bez obličeje jak na něho kouká, nestalo se to poprvé. A jednou se stalo že na druhý den viděl otisk ruky na svojí zdi. Občas se stává že vidí tu černou postavu a okolí vidí černobíle jako starý film. Postava vypadá jako zaplněný černý stín podle jeho vyprávění. Občas se bojí někam chodit a chce se z toho barák co nejdříve odstěhovat, ale neví jestli to k něčemu pomůže. A bojím se o něho protože hodně ‚bláznů‘ spáchavá sebevraždy. Byla bych ráda kdyby se tu někdo našel kdo se vyzná v duchách nebo něco podobného zažil
![]()
@Dancca9 píše:
Dobrý den chtěla bych se zeptat na jednu věc. Můj kamarád má menší problém myslí si že je blázen. Dobře začnu od začátku. Bydlí v paneláku. Už dlouho vidívá černou postavu. Postavu bez obličeje jak na něho kouká, nestalo se to poprvé. A jednou se stalo že na druhý den viděl otisk ruky na svojí zdi. Občas se stává že vidí tu černou postavu a okolí vidí černobíle jako starý film. Postava vypadá jako zaplněný černý stín podle jeho vyprávění. Občas se bojí někam chodit a chce se z toho barák co nejdříve odstěhovat, ale neví jestli to k něčemu pomůže. A bojím se o něho protože hodně ‚bláznů‘ spáchavá sebevraždy. Byla bych ráda kdyby se tu někdo našel kdo se vyzná v duchách nebo něco podobného zažil
Poslala bych ho k psychiatrovi.
Bere drogy? Hodne by to vysvetlovalo. A to nemyslim ironicky
Ta postava s nim nejak komunikuje? Vi nebo tusi, kdo to je? Nekdy lide velmi dobre vedi, kdo a proc je chodi navstevovat…
Duchy doma nemáme (nebo alespon doufam), ale babcu s halucinacema ano a nekdy jsou opravdu vyzivny a presvedcivy. Cerne ruce ze skrine, sovy s cervenym nosem, netopyri.. Davame ji na to leky od obvodni lekarky a pomahaji. Horsi se ji to s dehydrataci, ale uz je velmi stara. Mel by jit k doktorovi a nechat si pomoct verim, ze to je neprijemny.
To je zajímavé, měla jsem podle všeho psychózu a viděla jsem naprosto stejnou postavu jakou ty popisuješ i když věřím i na duchy, že je něco mezi nebem a zemí, dodnes mám z té postavy strach, že ji ještě někdy uvidím
Nakonec kamarád o sobě asi ví, že je blázen, když to říká. Tak ať to adekvátně řeší.
@Dancca9 píše:
Psychiatr muze to byt psychodiagnosa
@Dancca9
Marjánka? Pozvat nějakého vymítače duchů. Kdo tomu věří, tomu by to mohlo pomoci.