Hádky kvůli Vánocům

Napsat příspěvek
Velikost písma:
106066
21.12.19 14:15
@Tecumseh píše:
Jsou to tvoji rodiče. Máš jen jedny. Holt kam se narodíme si nevybíráme. Já si ale myslím, že by ses měla vydat opačnou cestou. Tedy vztahy nadále nevyhrocovat, ale snažit se je normalizovat. Možná nebylo všechno sluníčkové v tvém dětství, ale snad tě mají rádi, ne?
Ty ubližujes někomu koho máš ráda?
@aknadar píše:
Velmi by me ranilo, kdyby mé děti jednou daly přednost lyžování než svátkům s námi jako rodiči. A taktéž kdyby mě téměř nenavštěvovaly. Máme krásné rodinné vztahy. Oboje rodiče velmi často navštěvujeme, taktéž i oni nás. Jaké si to kdo udělá, takové to má.

Pokud máte krásné rodinné vztahy je tu o úplně o něčem jiném. Tyhle diskuze mají společné to, že tam krásně vztahy vůbec nejsou přesto se na tlačí být s rodinou… protože vánoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
21.12.19 14:20
@Venetia píše:
Taky mi to tak připadá, raději se prudit v rodinném kruhu než aby si každý udělal tak, jak mu to vyhovuje

No presne. Verim, ze jsou rodiny, kde se opravdu schazi a jsou stastni.
Ale pro vetsinu ( myslim si to ), je to stres, tlak, nervy, zklamani z velkeho ocekavani. Proste vztahy v sirsich rodinach nebyvaji idealni. Hodne lidi je cely rok v jednom kole a jak si ulevi, chovaji se jak idi.oti.
Dalsi co me se.re. Jak vsichni rikaji “ jezis na co takovy nakup, vzdyt bude 1 den zavreno” a slysim to 3× nez dojdu s vozikem k autu. A vubec si neuvedomuji, ze je potreba pohostit sirokou rodinu o X lidech na X dni. Preci se nebudu hned 27. hnat znovu do kramu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106066
21.12.19 14:24
@Šarlota4 píše:
No presne. Verim, ze jsou rodiny, kde se opravdu schazi a jsou stastni.
Ale pro vetsinu ( myslim si to ), je to stres, tlak, nervy, zklamani z velkeho ocekavani. Proste vztahy v sirsich rodinach nebyvaji idealni. Hodne lidi je cely rok v jednom kole a jak si ulevi, chovaji se jak idi.oti.
Dalsi co me se.re. Jak vsichni rikaji “ jezis na co takovy nakup, vzdyt bude 1 den zavreno” a slysim to 3× nez dojdu s vozikem k autu. A vubec si neuvedomuji, ze je potreba pohostit sirokou rodinu o X lidech na X dni. Preci se nebudu hned 27. hnat znovu do kramu.

Já jsem ráda, že u nás ani v ex rodině ani v rodině současného partnera není nic takového zvykem. Rodinné příslušníky, které chci vidět si užiju v dalších dnech. raději každý den někdo než takové hromadné akce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68945
21.12.19 14:30
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
21.12.19 14:32
@Venetia píše:
Já jsem ráda, že u nás ani v ex rodině ani v rodině současného partnera není nic takového zvykem. Rodinné příslušníky, které chci vidět si užiju v dalších dnech. raději každý den někdo než takové hromadné akce.

a co pak děláte 25. a 26.12, když se nescházíte s rodinou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
21.12.19 14:32
@Venetia píše:
Já jsem ráda, že u nás ani v ex rodině ani v rodině současného partnera není nic takového zvykem. Rodinné příslušníky, které chci vidět si užiju v dalších dnech. raději každý den někdo než takové hromadné akce.

Taky mam jinou predstavu hele. Chtela bych potesit dceru u stromu, vecer obtahnout manzela a jit spokojena spat. Misto toho nas ceka mumraj, navstevy, tuna priprav apod.

Příspěvek upraven 21.12.19 v 15:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106066
21.12.19 14:40
@Šáruší píše:
a co pak děláte 25. a 26.12, když se nescházíte s rodinou?

Schazime, pokud to jde, ale ne se všemi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106066
21.12.19 14:42
@Šarlota4 píše:
Taky mam jinou predstavu hele. Chtela bych potesit dceru u stromu, vecer obrahnout manzela a jit spokojena spat. Misto toho nas ceka mumraj, navstevy, tuna priprav apod.

Já si to nedovedu představit, mám co dělat, abych stihala těch pár lidí, zase to mám navic krát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová