Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Luciee97 nebolelo to vůbec, psala jsem to i vtom úplně prvním příspěvku
nevím jestli to bylo tím že jsem byla maličko víc otevřená jak ty nebo spíš doktorkou
bolet by to snad nemělo ale znám holcinu kterou to bolelo hrozbě. Mě potom jen bolelo víc v podbřišku ![]()
@moncicak123456 me taky teda vcera pobolival podbrisek, dneska taky poboliva a pres noc mi odtekla hlenova zatka, tak snad to aspon stalo za to. Asi doktorkou, taky bych rekla.
@Luciee97 Hamilton má takovou sponou úspěšnost já si myslím že bych porodila i bez něj ten samej den ale těžko říct třeba to malinko popohnal ![]()
@moncicak123456 chapu, ja uz trosku jem doufam ze to pujde, protoze dnes jdu na ozvy, v pondeli mam nastup do nemocnice na vyvolavani a to zeovna nechci
cetla ksem o vyvolavanem porodu, navic mam strach z bilych plastu, takze tohle pro me bude hodne stresujici, myslim byt tam nekolik dni pred samotnou akci ![]()
@Luciee97 s vyvoláváním zkušenost nemám ale jsou holky co jim stačilo takhle po termínu strašně málo a porod se krásně rozjel a měly to rychle za sebou
nemej strach brzy jste ti dva ![]()
Ahoj,
jsem dnes 37+2 a lékař mi chce od 38+0 dělat Hamiltona. Možná by ho udělal už dnes, ale odmítla jsem vag. vyšetření. Nechápu proč, žádné potíže nemám. Tlak normální, miminko je v pořádku. Ptala jsem se ho, proč chce začít tak brzo. Tak prý abych nemusela rodit 4kilové miminko.
Taky vám dělali Hamiltona tak brzy?
@malina88 Kamarádka přenášela 4,3 kg mimčo. Hamiltona jí dělali až asi týden po termínu. A užila si svoje, protože vůbec nachystaná nebyla. Jinak váhovým odhadům bych fakt nevěřila.
@malina88 píše:
Ahoj,jsem dnes 37+2 a lékař mi chce od 38+0 dělat Hamiltona. Možná by ho udělal už dnes, ale odmítla jsem vag. vyšetření. Nechápu proč, žádné potíže nemám. Tlak normální, miminko je v pořádku. Ptala jsem se ho, proč chce začít tak brzo. Tak prý abych nemusela rodit 4kilové miminko.
Taky vám dělali Hamiltona tak brzy?
Ještě doplním, že váha miminka je prý normální - ani malá, ani velká. Těhotenskou cukrovku taky nemám.
@P4ja Já jsem právě taky myslela, že se dělá až po termínu, případně těsně před termínem. Tak jsem z toho dnes byla v šoku, když řekl, že začneme od 38+0.
@malina88 píše:
@P4ja Já jsem právě taky myslela, že se dělá až po termínu, případně těsně před termuínem. Tak jsem z toho dnes byla v šoku, když řekl, že začneme od 38+0.
Asi bych to zkonzultovala s někým jiným, ale vím, že nám vždycky říkali, že na Hamiltona je přesně určený čas a indikace. Jinak je spíš na škodu.
@malina88 To je tedy dost zvláštní přístup. Hamilton ale porod neurychlí pokud tělo není připravené. Navíc se snad dá dělat až když je hrdlo prostupné ne? mě ho dělali taky až po termínu a beztak bych porodila do par hodin i bez něj ![]()
@malina88 nešla bych už..dělal mi ho 39+2 a ten den jsem porodila ALE ten Hamilton mě bolel jako prase doktorka fakt surová… celkem dlouhý a fakt bolestivý porod co jsem se bavila s ostatníma které ho měli tak říkali to samé..Na víc nechápu proč tak brzo
@moncicak123456 No, on vypadal, že je rozhodnutý ho udělat tak jako tak. Prostupný neprostupný ![]()
@Kajka9 Já si myslím, že by mi ho býval udělal i dnes, kdybych souhlasila s vyšetřením. Pochybuju, že by se mě zeptal. Nerozumím tomu, jak si to doktoři můžou dovolit, když mají správně dělat Hamiltona jen se souhlasem ženy. Ale nikdo jim to pak už nedokáže ![]()
@malina88 Určitě musíš dát souhlas. Já byla už v nemocnici v rizikovce kvůli přenášení a i když už jsem na monitoru mela kontrakce a pomalu se otevírala, doktorka se mě před hamiltnem zeptala jestli ho chci udělat že to můžeme popohnat. Zeptala se až potom co mě vnitřne vyšetřila, stím že to k tomu bylo připravené. Nechápu tvého doktora
Je to zbytečně brzy pokud nemáš komplikace. Kamarádce ho dělali v 38tt kvuli vysokému tlaku. po 4 dnech začala rodit ale byl to příšerný porod který trval 14h. Já porodila za 6 hodin a byla to pohoda.