Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky.
29.8. jsem měla termín, ale nic. Doktor co mě kontroloval den před tím mi řekl, že jsem zavřená, že mi nemůže udělat Hamiltonův hmat.
Dneska 31.8. jsem byla u doktora řekl mi že jsem na prst otevřená že mi toho hamiltona udělá.
Udělal ho, bolelo to jako snad zatím nic v životě.
Bavila jsem se s kamarádkama co ho taky měly a říkaly že den na to zhruba začaly špinit.
Já začala už 2hodiny potom co to udělal a poměrně řečeno docela dost.
Nechci brečet že mě to bolí nebo tak, ale pořád cítím nepříjemný tlak nkde tam na čípku. Dokonce i na konečníku. Žádný pravidelný tuhnutí břicha nic takového.
Vím že HH nezabírá u každé, ale chci se zeptat zda s tímhle máte některá skušenosti. A za jak dlouho se po HH u vás rozjel porod?
Já vím, asi hloupá otázka, ale jsem prvorodička a fakticky, ten doktor co mi ho dělal byl takovej… „nic nepovím, nechte se překvapit“… ![]()
Děkuju
U syna mi ho dělali třikrát a k prdu. U dcery jsem opět přenášela, ale už jsem věděla, že dítě si porod nadiktuje samo a že není úplně ideální zbytečně to popohánět.
Mě ho udělal dopoledne a v noci se mi rozjely kontrakce které vedly k porodu ![]()
Mě ho dr. udělal už v 38 tt, sama jsem si o to řekla. První dítě, otevřená jsem trochu byla, ano bolelo to, ale nebylo to nic až tak strašného pro mě. Chtěla jsem dobrovolně, protože jsem měla hrozně vysoký tlak, čekala by mě nemocnice, vyvolávání, chtěla jsem to vyzkoušet, během 24 hodin se porod rozjel, v porodnici jsem strávila hodinu, nádhernej, pohodovej porod. Pro mě Hamilton byl vysvobozením, abych neskončila v nemocnici a kdo ví co by bylo kvůli tomu tlaku. A jak mi ho udělal, tak mě za dva dny pozval na kontrolu, kvůli tlaku, že by se na mě podíval, ale stihl to až na šestinedělí.
Mě ho udělala dopoledne, špinila jsem prakticky hned, taky mě to tam pak bolelo a v noci se mi rozjely kontrakce ![]()
Me ho mudr. udelala v 9 rano a skoro presne za 24 hodin se mala narodila. Bylo mi celkem spatne uz ten den odpoledne, mela jsem nepravidelne bolesti a v noci mi odtikala plodovka a zacly pravidelne kont. Takze u me zafungovalo ![]()
Hamilton neznamená, že porodíš… je to jen brutální popostrčení, vpodstatě zbytečné. Já bych si ho nenechala udělat v žádném případě
Nezbývá než dál čekat, ještě je čas, může to přijít každou hodinou…
@AnastazieB Ani za cenu toho, jak bylo třeba výše, že by jsi byla nucena ležet v nemocnici, viz. jiné komplikace? Mě osobně to nic tak brutálního nepřišlo, pokud ví lékář, kdy ti ho může udělat. Pokud máš porodní cesty připravené, tak to nic brutálního není.
Mně ho dělali v obou těhotenstvích, nabídla mi ho doktorka. Poprvé den před termínem dle UZV (termín dle MS byl až o týden později) a zabral, druhý den večer jsem porodila (tudíž přesně na termín podle UZV). Podruhé ho dělali v den termínu (ten byl podle MS i UZV stejný) a porodila jsem za 4 hodiny
Takže u mě je HH úspěšný, navíc mě to nijak zvlášť nebolelo. Ale porodní cesty už jsem měla nachystané. Teď jsem si ho chtěla nechat udělat příští týden kolem termínu, ale bohužel teda zatím nemám dobrý nález, takže tentokrát budu asi přenášet. ![]()
@Bavorov byt otevrena na 1cm, mi neprijde jako pripravene porodni cety. ja souhlasim s @AnastazieB pouze v pripade nutnosti porod vyvolat, mi to prijde jako dobra moznost, ale jinak
![]()
a k dotazu. podle zkusenosti tech, co tohle podstoupili „zabere“ treba za par hodin a treba taky za 2 dny. i kdyz nechapu, kde muze kdokoliv brat jistotu, ze se porod rozjel jen diky tomuto hmatu. treba by zacal i bez nej.
Taky dopoledne hamilton a večer kontrakce vedoucí k porodu a nic brutálůního hamilton nebyl
No já měla taky nález - otevření na prst, což tuším odpovídá tomu 1 cm a HH mi zabral. A nijak drastické to nebylo, trošku nepříjemné, ale nic, co by se nedalo vydržet.
To tentokrát mě bolí víc běžná prohlídka.
Ahoj, Hamlitonův hmat mi dělal MUDr. u 2.-6. těhotenství. 2.-4.dítko jsem porodila pár hodin po HH, taky se se mnou můj MUDr., který sloužil, loučil se slovy, že se dnes asi ještě uvidíme
U posledních dvou nezabral ![]()
Každopádně přeju, ať to máš rychle za sebou ![]()
Příspěvek upraven 31.08.12 v 20:21
Tak děkuju holky za vaše příspěvky, já se jen orientačně chtěla poptat. Jinak k tomu HH bylo to tak že mě doktor prohlídl řekl že jsem na 1cm a já se ho ptala jestli mi ho udělá a on řekl že už mi ho udělal že to bylo to co mě tak bolelo…
Dělal mi ho kolem 11:10 talk jsem zvědavá jestli to zabere a navíc moc přenášet bych nechtěla :/ jelikož má syn odhadem 3900g a docela se bojím aby to neskončilo císařským řezem