Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymka sisi jéééé tak už jsi se konečně dočkala
moc gratuluju!!!
![]()
Mě ho dělal před 4 dny, nešpinila sem, ustaly mi po něm do té doby pravidelné stahy po 10minutách a jen mě šíleně bolí podbřišek… už nikdy!!!
OBNOVUJI DISKUZI
Dnes jsem 39+6.
Měla jsem slíbeného Hamiltona, abych nepřenášela. Doktor ovšem dnes pravil, že je malý hodně vysoko a že to asi nepůjde :-/
Nakonec se do toho teda pustil, trvalo to docela dlouho, bylo to nepříjemné…Ale dalo se to vydržet.
Doktor mi řekl, že se mu to teda docela podařilo odloupnout, ale moc šancí tomu nedává
Podle něho se ještě uvidíme
Na rukavici měl krev, ale já nešpiním, břicho nebolí, ani netvrdne. Je mi fajn.
Nemám teda od rána chuť na jídlo, ani hlad a byla jsem 3× na velké…
CS6
@Janča1212 když jsem začala rodit s první dcerou, taky mi nic nebylo, žádné bolesti nebo tak, jen jsem byla taková divná, jak před nemocí, nechuť k jídlu a to že jsi byla už 3× by mohlo značit že tělo se čístí na porod, hodně maminek to tak má před porodem že tělo samo začně pomáhat
ale může to trvat i pár d ní 2-32 třeba…
@brumi píše::-/ Strašně bych si přála, aby to zabralo! Nechci na vyvolávačku.
@Janča1212 když jsem začala rodit s první dcerou, taky mi nic nebylo, žádné bolesti nebo tak, jen jsem byla taková divná, jak před nemocí, nechuť k jídlu a to že jsi byla už 3× by mohlo značit že tělo se čístí na porod, hodně maminek to tak má před porodem že tělo samo začně pomáhatale může to trvat i pár d ní 2-32 třeba…
@Janča1212 a zkusila už jsi si dát horkou vanu?? to taky hodně pomáhá na rozjetí porodu
na vyvolávačku máš ještě čas…neboj se nic
Natka je narozena až 43 tt. a bez vyvolávání teda už jí zbývaly jen 3 dny a musela by jsem ji dostat…ale sex, vana, námaha zabraly a dobrý ![]()
Mě dělala doktorka hamiltona v pátek, ani to moc nebolelo, sobota jako každá jiná, žádný náznak porodu a v noci na neděli ve čtvrt na dvě mě chytly kontrakce.. ![]()
Takže nemám házet flintu do žita?? ![]()
Vanu dám určitě, ale až dorazí manžel z práce. Zkusím horkou vanu, červené vínko a večer třeba sexík- i když po dnešku fakt na to chuť nemám :-/
@helenkka píše:
Ty umíš dodat nadějiJinak mně hamilton nešel udělat ani 41+0 a druhý den jsem spontánně rodila. To se fakt může změnit z hodiny na hodinu.
Mě doktor taky řekl, že to asi nepůjde- což ale dost dobře nechápu :-/
Přeci při CS6 už to jít musí… jen říkal, že je malej strašně vysoko, ale že se mu to nakonec docela povedlo odloupnout…uvidíme
@Janča1212 Že se do toho míchám.. Naše malá se narodila 39+6, 15.října, tedy včera jí bylo osm týdnů
dva dny před porodem mi doktor toho Hamiltona provedl, já sice měla různě intenzivní nepravidelné kontrakce, ale Hamilton to rozlouskl ![]()
Jo, odjezdu do porodnice, kde mi jej vzápětí udělali a pak jsem do tří dnů porodila, předcházela vážně horká vana, výborný domácí svařák, dlouhá procházka.. Tak držím pěsti!!! ![]()
Ahoj oživuji diskuzi
dneska jsem 40+5 a doktora jsem požádala o Hamiltona(v pondělí chtějí jinak vyvolávat a to já nechci), jsem prvorodička tak se omlouvám zda budu mít blbou otázku, ale nemám se koho jinak zeptat
v 11 mi ho provedl a od té doby zhruba do dvou hodin mě bolí neskutečně v kříži(ale bolest neustupuje-trvá stále stejně) a teď mi začalo tvrdnout břicho, pocitově bych to přirovnala k pocitu přeplněného močového měchýře
spojený s bolestmi při MS.. Je to zhruba po 10-8-6 minutách jak kdy, sprcha to nerozeběhla ani nezastavila
nevím zda stále čekat na bolestivější stahy, nebo se pomalu chystat no prostě se chci zeptat jak si mohu být jistá že „už rodím“?
Před dvěmi týdny jsem měla poslíčky a nepoznala jsem to(bolest ale směšná oproti tomuhle) a chytla jsem v nemocnici směnu co byla za trest a nerada bych jela zase zbytečně, navíc manžel má odpolední a musel by odejít z práce.. Díky za vyslechnutí, osobní rady a zkušenosti no prostě cokoliv ![]()
PS:Hlenová zátka neodešla ani nešpiním.
Ahoj, ještě bych vyckala a měřila. Pokud nemáš kontrakce po pěti minutách a alespon dve hodiny bylo by brzo.Zkus misto sprchy horkou vanu.
držím palce
Vypadá to, že se to rozjíždí, ale ještě bych se nikam nechystala, tím spíš netahala manžela z práce. Počkej, až bude bolest pravidelná po 5ti minutách nebo to bude hodně bolestivé. Držím palce! Informuj nás ![]()