Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Osobni zkusenost nemam, ale s kamaradkou:
Potkala jsem ji v cekarne na gynde, prenasela 2 dny, byla jiz tyden hodne otevrena a furt nic.
Pri odchodu mi rekla ze ji doktorka stourala uvnitr a ze to bylo neprijemny ale nebolelo to
TAKZE HAMILTON.
Potkala jsem ji tam v 11 rano.
Ve 4 odpoledne byl maly na svete ![]()
Mě v den TP na požádání hamilton, druhý den ráno odešla zátka, večer praskla voda a nic, tak mi udělali znovu hamiltona ten samý doktor v noci na příjmu a pochopila jsem, že ten den před mě jen tak polechtal, to co mi udělal pak jako Hamiltona po odtoku vody byl masakr, že se mi kroutily palce u nohou:o)
Já měla podobný nález, nicméně ani hamilton, ani vyvolání nepomohlo, až asi po 4 tablete se porod rozjel a stejně jsem skončila na sekci. Po tomto porodu jsem byla šíleně zbita a vyřízena, stejně tak mimco. U druhé jsem vzhledem k předchozí zkušenosti byla v porodnici domluvena že nebude žádné vyvolávání, a pokud se malá rozhodne jít, tak porodime přirozeně, pokud ne, měla jsem na termín naplanovany cisarsky řez. Přestože jsem se snažila všemožně aby se rozhoupala, tak nic, takže plánovaná sekce a teda pokud není jiná možnost doporučuju. Já si připravila homeopatika na hojení který jsem zobala a fakt jsem mohla skály lámat. Takže doporučuju udělat si i plán B a připravit se na možnost akutní sekce, já si to u první naprosto nepripoustela a možná i to byl důvod že jsem byla naprosto nepoužitelná. Také jsem měla vyšší tlak a sekce byla provedena pro postupující porod a začínající preeklampsii
@medunka23 - Super vědět
a tak stale většímu procentu z vás pomohl… tak já budu doufat ![]()
Mě to taky čeká, tak ještě poraďte čím to víc podpořit, dlouhá procházka, sex, či zoo? ![]()
@Anonymní píše:
@medunka23 - Super věděta tak stale většímu procentu z vás pomohl… tak já budu doufat
ono fakt záleží na tom jak je to vše připravené, dle mých zkušeností je dobré se připravit na všechny varianty
@Tejule U prvniho porodu-den predtim nakup v ikee pro zarizeni bytu, ten den jeste prochazka a cekani na poste pro dopor. dopis, obed a prochazka domu a vecer se to rozjelo
Drzim pesti
Ahoj,
Tak se po týdnu ozývám, včera mi byl proveden Hamilton - vůbec mě to nebolelo, ale jako že vůbec, sám gynekolog mi říkal, že jsem nějaka odolná, já čekala bolest. Nicméně ani po něm nic nenastoupilo. Večer jsem trochu, ale opravdu mírně cítila podbřišek.
V noci jsem cítila podbřišek trochu víc - při každém otočení a nyní ráno mě bolí taky, ale žádné kontrakce nic, nekrvácela jsem ani nic podobného co jste psaly.
Co myslíte?
Zakladatelka.
Ve 40tt, doktor prstem odlepi hlavicku miminka od vaku blan, v realu trosku hrubsi vysetreni ale nic hroznyho, mimco se narodilo druhy den nad ranem ![]()
Ve 39. týdnu. Zabolelo to, ale nic drastického. V porovnání s porodem je to procházka rajskou zahradou. Druhý den se rozjel porod, porodila jsem následující den ráno.
Zkusenost nemam. Rodila jsem v zahranici a tady mi ho nechteli udelat. Ale rozhodne bych to zkusila. Mne pak porod vyvolavali a byl nekonecny a miminko ze me neslo dostat jinak nez vakuovou pumpou.
Mně to teda hrozné vůbec nepřišlo, a to jsem nebyla ani na prst. Pouze měkké hrdlo.
Udělali ho ve čtvrtek poprvé, od nedělní noci kontrakce. V pondělí znova ráno, odpoledne už jsem rodila. Večer byl malý na světě. Podruhé už jsem to ani necítila.
Rodila jsem týden před termínem kvůli velkému váhovému přírůstku. Porod šel rychle. Klidně do toho půjdu znova ![]()