Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj zkušené maminky, vybíráme první kočárek a potřebovala bych poradit. Chtěli bychom koupit jeden kočárek, který budeme moci využít jak u prvního, tak u druhého, popřípadě třetího dítěte. Nevíme, zda je lepší rovnou investovat do dražšího Hartanu (asi Racer GT), nebo nám krásně poslouží i o polovinu levnější Dorjan(asi Harmony). Je mi jasné, že kočárek od Hartanu je a doufám i bude kvalitnější, jen stále s manželem nejsme přesvědčeni zda i Dorjan neudělá stejnou službu za poloviční cenu. Jinak bydlíme na vesnici, takže do města budeme jezdit za nákupy a lékaři autem. Myslím si, že kočárek budu používat denně, i na 10 a více km procházky. Děkuji za všechny rady a postřehy ![]()
Já Dorjan mám a nemám s ním problémy kromě toho, že trošku vrže.. Na druhé dítko mi vystačí úplně v pohodě.
Kdybych se ale rozhodovala znovu, už bych trojkombinaci nekoupila, pořídila bych zvlášť hluboký kočárek a pak dokoupila golfky, protože sporťák jsem moc nepoužila. Jestli píšeš, že budeš dělat takto dlouhé procházky, myslím, že by to bylo lepší i pro tebe, koupit pořádný hluboký a pak nějaký golfky s dobrýma kolama do terénu.
Já nevím, jak jsou na tom ty novější kočárky, ale měla jsem Dorjan a byl to strašný křáp. Vrzal, nýty se časem rozviklaly, pláště duší byly tak tenké, že jsem pořád musela nafukovat… Strašný opruz, nakonec jsem to nevydržela a šel do konťáku. Ale na jedno dítě nový Dorjan asi stačí, to se asi nestačí tak zničit.
Teď to čtu, sry, nevšimla jsem si, třetí dítě to nevydrží určitě, podle mě, jestli se kvalita nezměnila, tak Dorjan je na jedno dítko a pak pro druhé příležitostně, tak na chalupu.
@Takyjedna
Já s tímhle nemůžu souhlasit, mám ho tedy po jednom, ale je jak nový, kromě toho vrzání, které mi nevadí.. Takže na druhé beze změny.
Ja jsem mela Dorjana. S hlubokou korbou jsem byla spokojena, tam by se tri deti kldne odvozili, ale sportak jsem pouzivala tyden a letel do garaze. Spatne se mi ovladal, byl moc vysoky pro dite, tezky, neskladny…
Prodala jsem ho hned, jak jsem mohla.
Ted uz bych koupila hlubokou korbu, pokud do terenu tak s naukovacimi koly - iglesina, nebo roan a pak poradnejsi sportak, nebo golfky - treba knorr jogy, nebo jak se to pise… ![]()
@Takyjedna
Pokud si s ním ovšem nejezdila s jedním dítětem třeba skoro 3 roky ![]()
Mam hartan a je to hodne kvalitni nemecky kocarek.Mam Racer GT a jsem s nim spokojena. DorJan je levnejsi mene kvalitni kocarek, ale nemam s nim zkusenost. I kdyz kamaradka ho ma a je s nim spokojena. Zalezi na tobe jestli budes ochotna priplatit za kvalitu nebo ti bude stacit levnejsi kocarek.
Příspěvek upraven 25.10.13 v 08:16
@klar2 tak já lobbuju za Hartana (mám Topline S), jsem fakt spokojená, nechávám ho pro druhé dítě, teď s ním řádil bratranec celý léto na kolečkových bruslích a kočár je furt držák. Mě trojkombinace vyhovovala maximálně, nekupovala jsem vložnou tašku, ale pevnou korbičku (Falttragetasche), syn v ní byl od června do února (takže i ve fusaku), vypadá drobná, ale není (i když užší trochu ano, asi moc macaté dítě by z ní vyrostlo dřív, já mám žížalu). Pak šel do sporťáku, ale lenoch neseděl skoro do roka, takže mi vyhovovalo i to, že je ten sporťák na leh tak prostornej. Jinak ty úplně základní výhody (sedačka po i proti směru, sporťák do úplného lehu atd.) mají asi shodné pokud jsem si dobře všimla, nicméně (a nechci paušalizovat, nedělá to 100%, mluvím čistě o mém okolí) snad všechny moje kamarádky nebo co vídám kolem domu, že měly původně hlubokého Dorjana (zřejmě kvůli pěkné prostorné korbě na miminko),tak v době přechodu na sporťák se ho hromadně zbavily, z nějakého důvodu asi není tak vyhovující (dvě měnily za Mutsy, jedna za něco, co vůbec neznám, jedna pořídila rovnou hodně bytelný golfky). Takže za mě-pokud nemusíte úplně na finance koukat, tak Hartan.
To je jako porovnávat Mercedes s Trabantem, odjezdíš cesty v obou
. Záleží na tom, co od té cesty čekáš
. Mám kamarádku extrémně spokojenou s Hartanem a spokojenou s Dorjanem, oba kočáry jsem pročmuchala a neřešit peníze, jdu do Hartanu
.
Hartan neznám, ale do dorjanu už bych nešla. Hluboká korba super, veliká. Sporťák totální průser. Obrovská neovladatelná krabice… navíc skládání do auta hrůza, musí se složit zvlášt sesle a zvlášť podvozek, zabere to hrozně místa a je to těžký jako prase.
Jestli máte možnost, jeďte si někam kočárek odzkoušet. Z obrázku nic nepoznáš
Asi tady se mnou moc lidí nebude souhlasit, ale nechápu tu posedlost kupovat kočárek pomalu za cenu auta, přijde mi to snobárna, když ten levnější umí to, co ten dražší. Měli jsem dorjana na jedno dítě, prodávali jsme ho, když měl malý rok a půl a byl jako nový, docela jsem litovala, že jsem původně nekupovala ojetý
Pak jsme kupovali ojetý dorjan pro dvojčata a taky spokojenost. Z diskuzí jsem zahlcená informacemi o tom, jak je to nekvalitní kočárek, ale dohromady jsem ještě nepřišla na to v čem, protože je to pořád jen o tom, že není kvalitní a je levný. Já jsem si nekvality nevšimla. V kategorii dvojčecích kočárků se opěvuje EW, pár jsem jich viděla, kdo je má, tak nedostatků má bohatě, přijde mi míň pohodlný, než dorjan (jedny dvojčata, co pravidelně potkáváme v tom jezdí a jak každému dítěti jedna noha volně visí v prostoru, to je děs) a celkově teda nechápu v čem je tak úžasný, abych za to dala 35 tisíc
mmch peníze jsme měli na jakkýkoli kočárek, nebylo to o šetření a vybírala jsem dlouho, ale nakonec jsem s výběrem spokojená. Zakladatelko, vyber si podle toho, co se ti líbí a diskuze snad ani nečti, kdybych je četla, tak mám kočár za majland a nic z toho ![]()
@novo123
No, tak treba ja, ktera nadavam na Dorjana, bych si ted koupila kocar mnohem lepsi (rozumej pro me vice vyhovujici) a s penezma by to taky nemelo co delat, protoze by me to v konecnem dusledku vyslo snad jeste levneji ![]()
No, já jsem právě měla Dorjana po kamarádce, co ho používala jenom jako hluboký kočár a pak jsem ho používala půl roku já a dál jsem už nemohla. Ještě jsem při výčtu nedostatků zapomněla na brzdu, to byla taky tragédie a s tou neovladatelností musím souhlasit, když se přehodila rukojeť, nešlo s tím jezdit. U těch nových typů s menšími kolečky vepředu to ale nehrozí. Teď mám sporťák X-landera asi z třetí ruky a nemůžu si ho vynachválit, pořád drží, neskřípe, nerozjíždí se a nemusím pořád nafukovat duše. Tak že by to byla snobárna - to si nemyslím, pokud chce zakladatelka postupně tři děti, ať si radši pořídí kvalitní kočár, když bude hodně kvalitní, může ho pak prodat. Lepší, než pořád dokola utrácet za šunty, které akorát dojezdí a už je nemůže dál střelit.