Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Laskonka 92 píše:
@mamina2017 už mám skoro 8 letou dceru a proto bych určitě dvojčátka nechtěla. Nemyslím si, že je absolutně něco špatného na tom, necítít se na dvě děti najednou @Catalinn vůbec se neomlouvej, je to názor jako každý jiný. Já prostě nevidím co je špatného na tom, že se necítím na výchovu dvou dětiček najednouJednu 8 letou dcerku už doma mám
Tak to ale řeš, až ti takovou domněnku doktorka potvrdí
zbytečně plašíš.
@Laskonka 92 píše:
@mamina2017 už mám skoro 8 letou dceru a proto bych určitě dvojčátka nechtěla. Nemyslím si, že je absolutně něco špatného na tom, necítít se na dvě děti najednou
Ale ty nejdeš do hračkářství, kde si vybíráš, jestli chceš panenku s růžovými nebo modrými šaty. V tvém případě bych zůstala u té jedné.
@mamina2017 teď už vím, že psát sem příspěvek, byla obrovská hloupost. Chtěla jsem pouze slyšet příběhy ( podobné, stejné) od různých maminek a na místo toho jsem se tu dozvěděla, že nemám mít děti žádné, jen proto protože uvnitř cítím, že bych se o dvojčátka prostě nepostarala. To je skvělé
a přirovnat to k nákupu v hračkářství mi přijde trošku moc
je to mé tělo a život a je jen na mě jakou cestu si zvolím
Zakladatelko, jako já jsem strašně chtěla druhé dítě, ale nechtěla bych mít tři hlavně proto, že by tím utrpěl syn (nyní synové) a pravděpodobně i manželství, jak teď vidím. Stačí mít oba partneři zdravotní problemy, do toho ten zápřah, čas na nic, žádné hlídání a už hrozí odcizování… a trpí celá rodina… Ale kdybych čekala místo druhého syna dvě děti, rozhodně nejdu na potrat. Příspěvek s hrackarstvim a panenkami je naprosto výstižný. Takhle to přece nejde. Snažit se o druhé dítě a vždy v případě, že čekáš vicercata, potratit je? To je zvrácená morálka, to je hodně hodně špatně. Není nic na tom, že se necítíš na dvojčata, ale je zatraceně špatně psát, že v případě vicecetneho těhotenství jdeš na potrat. Tak se zarid jinak, měj jedno dítě nebo IVF s implantaci jednoho embrya, já nevím…
@Laskonka 92 píše:
@mamina2017 teď už vím, že psát sem příspěvek, byla obrovská hloupost. Chtěla jsem pouze slyšet příběhy ( podobné, stejné) od různých maminek a na místo toho jsem se tu dozvěděla, že nemám mít děti žádné, jen proto protože uvnitř cítím, že bych se o dvojčátka prostě nepostarala. To je skvěléa přirovnat to k nákupu v hračkářství mi přijde trošku moc
je to mé tělo a život a je jen na mě jakou cestu si zvolím
A nyní prekrucuješ slova. Stačí trošku něco napsat jinak a hned věty mají jiný význam. Naprosto nikdo nepsal, že nemáš mít děti PROTO, že se o ně nedokážeš postarat nebo se na péči o dvě necítíš. Nejspíš to všechny myslíme tak, že než jít na potrat dvou, když dvě v žádném případě nechceš a hrozí to u každého přirozeného početí, tak raději zůstaň šťastná máma jedné dcerky.
@Catalinn to se moc omlouvám ale vůbec jsem netušila že u přirozeného otěhotnění toto hrozí
,zarytě roky věřím informaci, že po IVF hrozí dvojčátka. Nemám okolo sebe jedinou klientku, kamarádku, známou, tetu, nikoho, kdo mi měl z přirozeného těhu dvojčátka, proto mne asi tato informace včera tolik sebrala. Sama jsem že 4 sourozenců. Mám dceru (7) na kterou jsem zůstala sama. Moc dobře vím, co to je živořit. Do jejich 3 let jsem postavila velmi silné podnikání a mám za sebou skoro 100 klientek, které ke mě pravidelně docházejí a troufnu si říci, že jsem dobrý člověk, spolehlivý a nezávislý! Potkala jsem mladšího muže a na místě byla i komunikace o tom, že jednou bude chtít vlastní dítě. Po několika letech jsem dospěla k tomu, že jsem snad znovu začala věřit chlapovi a že jsem připravená se o miminko snažit ale dvě? Pardon za můj názor, někoho zde to tu prostě pohoršuje a vím, že jsou tu ženy, které by daly nevím co za to aby měli miminko a kdyby měli být dvě, bylo by jim to jedno ale já mezi ně prostě nepatřím a i když se to asi špatně čte, je podle mne daleko lepší si tuto skutečnost přiznat. nechtěla jsem zde aby mne někdo soudil, spíše se podělil o podobnou zkušenost okolo strachu z dvojčátek
Dle HCG nemůže nikdo říct, jestli je to jedno dítě nebo dvojčata, nechápu, co ti to doktorka povídala ![]()
@Laskonka 92 píše:
@Catalinn to se moc omlouvám ale vůbec jsem netušila že u přirozeného otěhotnění toto hrozí,zarytě roky věřím informaci, že po IVF hrozí dvojčátka. Nemám okolo sebe jedinou klientku, kamarádku, známou, tetu, nikoho, kdo mi měl z přirozeného těhu dvojčátka, proto mne asi tato informace včera tolik sebrala. Sama jsem že 4 sourozenců. Mám dceru (7) na kterou jsem zůstala sama. Moc dobře vím, co to je živořit. Do jejich 3 let jsem postavila velmi silné podnikání a mám za sebou skoro 100 klientek, které ke mě pravidelně docházejí a troufnu si říci, že jsem dobrý člověk, spolehlivý a nezávislý! Potkala jsem mladšího muže a na místě byla i komunikace o tom, že jednou bude chtít vlastní dítě. Po několika letech jsem dospěla k tomu, že jsem snad znovu začala věřit chlapovi a že jsem připravená se o miminko snažit ale dvě? Pardon za můj názor, někoho zde to tu prostě pohoršuje a vím, že jsou tu ženy, které by daly nevím co za to aby měli miminko a kdyby měli být dvě, bylo by jim to jedno ale já mezi ně prostě nepatřím a i když se to asi špatně čte, je podle mne daleko lepší si tuto skutečnost přiznat. nechtěla jsem zde aby mne někdo soudil, spíše se podělil o podobnou zkušenost okolo strachu z dvojčátek
Jako vážně sis myslela, že dvojčata u přirozeného početí nehrozi? Já jen teď rychle jsem se zamyslela a mám 3 kamarádky, co mají dvojčata a od manžela v rodině dokonce 2krát. ani v jednom případě se nemuseli snažit x měsíců.
@mamina2017 píše:
Jako vážně sis myslela, že dvojčata u přirozeného početí nehrozi? Já jen teď rychle jsem se zamyslela a mám 3 kamarádky, co mají dvojčata a od manžela v rodině dokonce 2krát. ani v jednom případě se nemuseli snažit x měsíců.
Nevěřím, že si to zakladatelka myslela, že vícečetné těhotenství vzniká jen z IVF. Soudím ze „slohovky“, kterou mi na to napsala. Zbytečná omáčka kolem. Jako to je jako chtít holčičku, zjistit, že čekám kluka a jít na interrupci
Asi by doktori měli prozrazovat počet embryí až po uplynutí zákonné lhůty pro ukončení těhotenství ![]()
Ve 4+3 jsem měla hcg 333 a dvojčata jsem měla. Ten údaj je nic neříkající. Ale teda tvůj názor na dvojčata mě zaráží. ![]()
@mamina2017 už mám skoro 8 letou dceru a proto bych určitě dvojčátka nechtěla. Nemyslím si, že je absolutně něco špatného na tom, necítít se na dvě děti najednou @Catalinn vůbec se neomlouvej, je to názor jako každý jiný. Já prostě nevidím co je špatného na tom, že se necítím na výchovu dvou dětiček najednou
Jednu 8 letou dcerku už doma mám