Helicobacter pylori v těhotenství

744
7.5.23 19:08

Helicobacter pylori v těhotenství

Ahoj mám docela velké podezření ze mam asi Helicobacter pylori. Kdysi už jsem ho měla. Měl ho někdo z vás v těhotenství a jaká je léčba?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7977
7.5.23 20:10
@Jana.49 píše:
Ahoj mám docela velké podezření ze mam asi Helicobacter pylori. Kdysi už jsem ho měla. Měl ho někdo z vás v těhotenství a jaká je léčba?

a podle čeho usuzuješ že máš helicobactera? Léčba v těhotenství problém nebude, ale k diagnostice budeš muset na gastroskopii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
7.5.23 20:43
@Lucka1111 píše:
a podle čeho usuzuješ že máš helicobactera? Léčba v těhotenství problém nebude, ale k diagnostice budeš muset na gastroskopii.

Pochybuji, že v těhotenství pozenou lékaři zakladatelku na gastro. Helicobactera má spousta lidí celé roky a ani o tom neví (bohužel přispívá ke vzniku rakoviny žaludku). Jsou přece i testy na to, samozřejmě ta gastro je nejprůkaznější :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
744
7.5.23 20:43

@Lucka1111
Pálení a tlaky žaludku, neustále říhaní, pocit na zvracení. Vyšetření se pozná i z odběru stolice.
Jsem 13 tt že začátku jsem si myslela že jsou to nevolnosti, ale teď už se mi to moc nezdá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7977
7.5.23 20:57
@Jana.49 píše:
@Lucka1111
Pálení a tlaky žaludku, neustále říhaní, pocit na zvracení. Vyšetření se pozná i z odběru stolice.
Jsem 13 tt že začátku jsem si myslela že jsou to nevolnosti, ale teď už se mi to moc nezdá.

tak ze stolice se přítomnost helicobactera pozná, ale ne každá pozitivita helicobactera se léčí, takže k tomu aby se nasadila léčba by se mělo udělat to gastro. Neinvazivní testy (dechový test a test antigenu ze stolice) se spíše používají jako kontrola po eradikaci helicobactera, než jako průkaz nemoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
8.5.23 06:52
@Jana.49 píše:
@Lucka1111
Jsem 13 tt že začátku jsem si myslela že jsou to nevolnosti, ale teď už se mi to moc nezdá.

Takhle se přece projevuje i reflux, což je v těhotenství typické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.5.23 09:23

Dělala jsem si domácí test ze stolice a vyšel negativní. Pak jsem šla na gastro a pozitivní masivní nález.
Nicméně ty příznaky, které popisuješ, mohou mít i jiné příčiny vč. těhotenství.
Osobně bych v těhotenství léčbu H. pylori neřešila, protože bych nechtěla brát kvůli těhotenství dvoje antibiotika.
Ale poraď se s doktorem, to bude asi nejlepší.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky