Helma na koloběžku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Lama Lama píše:
kdybych jela rychlostí chůze nebo běhu, tak klidně ne.
Tak hlavně to dítě nejezdí na koloběžce po silnici, žejo. Já v autě poutám vždycky, i kdybych jela jen do školy, protože i kdybych jela chůzí, tak ostatní tak těžko pojedou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pitaya1 píše:
Děti rozumných rodičů nosí helmu i na to odrážedlo
To je manipulace.
Já jí dětem taky dávala, spíš aby si zvykli jí nosit na tydle pojízdné záležitosti, ale za nebytné to nepovažuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná píše:
Tak hlavně to dítě nejezdí na koloběžce po silnici, žejo. Já v autě poutám vždycky, i kdybych jela jen do školy, protože i kdybych jela chůzí, tak ostatní tak těžko pojedou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná píše:
Tak hlavně to dítě nejezdí na koloběžce po silnici, žejo. Já v autě poutám vždycky, i kdybych jela jen do školy, protože i kdybych jela chůzí, tak ostatní tak těžko pojedou
Přesně tak - srovnávat objíždění hřišť a parku po chodníčcích na sídlišti s jízdou v autě je srovnávání jablek a hrušek… nesmyslný blábol ve stylu „plácnout cokoli, ale hlavně rychle a bez přemýšlení“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná píše:
Jako fakt ti to přijde srovnatelné?Já bych to (když už k autu) přirovnala třeba k tomu, když přeparkovávám auto po zahradě. A ano, tam dítě nepoutám
Aha, to já poutam sebe i děti i na preparkovani
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tamtama píše:
Aha, to já poutam sebe i děti i na preparkovani
Jakože 10 metrů po trávě na zahradě? To naše děti kolikrát běží sednout do kufru, jen tak pro tu srandu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tamtama píše:
Ona je hlavně do 18 let helma povinná i na koloběžku
Když už chceš argumentovat zákonnými povinnostmi, tak doufám, že kromě té povinné výbavy (jak píše @Lama Lama výše) také pečlivě dohlížíš na to, aby dítě starší 10 let na té koloběžce jezdilo výhradně po silnici a nikoli po chodníku (jak ukládá zákon) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama píše:
kdybych jela rychlostí chůze nebo běhu, tak klidně ne.
A víš o tom, že i když jedeš pomalu, tak do tebe někdo může narazit ve velké rychlosti? ![]()
- Citovat
- Upravit
@Pitaya1 píše:
A víš o tom, že i když jedeš pomalu, tak do tebe někdo může narazit ve velké rychlosti?
Vim. To může ikdyž jdu tou ulicí pěšky. Já samo bez pásů nejezdim. bavili jsme se o hypotetické situaci, kdy jedu přeparkovat v ulici 100m. A ano, může do mě někdo narazit, jsem si toho vědomá a s tím rizikem bych do toho šla. Možná bych se automaticky připoutala, nevím. Já nepovažuji za nijak úzkostné, že si někdo helmu bere i na koloběžku na chodníku, na odrážedlo nebo se poutá při popojetí na parkovišti. Jen já něco z toho ( kolobka a parkoviště), prostě nedodržuji. Stejně tak nedodržuji, že musí být koloběžka opatřená dvěmi brzdami. A uznávám, že to má svá rizika, o to horší, že nejen pro mě a mé děti. Proto je čím na nich jezdit rychlostí běhu/rychlé chůze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pitaya1 píše:
A víš o tom, že i když jedeš pomalu, tak do tebe někdo může narazit ve velké rychlosti?
A když jdeš po chodníku pěšky a napere to do tebe ve velké rychlosti auto, tak co? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná píše:
A když jdeš po chodníku pěšky a napere to do tebe ve velké rychlosti auto, tak co?
Tak jsi mrtvá
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tamtama píše:
Tak jsi mrtvá
No vidíš. Bez ohledu na to, zda jedeš na koloběžce nebo jdeš pěšky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná píše:
O tom můžeme diskutovat. Pro někoho jsou to „rozumní“ rodiče, pro jiného úzkostliví.
Staci to na plastove motorce pustit z kopce
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie_Sx píše:
Deti maji takovou tu klasickou trikovou s malymi kolecky (nevim, kolikatka to je), ale fakt jsem byla neprijemne prekvapena, jak moc je to o hubu. A to nejsem nijak uzkostliva.
@Hoa Mai píše:
Tak na elektrickou koloběžku bez helmy je to už úplné šílenství, ale pěkně ublížit si můžeš i na obyčejné koloběžce. Tak dva roky zpátky jsme šli Stromovkou a projel kolem nás kluk na obyč. koloběžce. Věkově tak mladší druhý stupeň ZŠ. Jel z kopce, po hladkém chodníku, ale celkem nabral rychlost a najel na nějaký kamínek, neustál to a spadl na bok a chvíli setrvačností jel po chodníku. Sedřel si ucho tak, že to vypadalo, že si ho celé upiloval. Spousta krve a samozřejmě nutnost volání záchranky, protože se mimo viditelných zranění i praštil do hlavy.
@unuděná píše:
@Hoa Mai No, naše děti umí na koloběžce brzdit, to je co?Ani oni se nechtějí vysekat, takže téměř nikdy nejedou rychleji, než jak dokážou běžet. Navíc ve městě a v provozu musí dávat pozor na auta, chodce a díry v chodníku, o to spíš jezdí opatrně. Ale jo, znám takové střelce, co to pustí 30 z kopce, i když je dole křižovatka. Ty bych asi (být to mé děti) obalila bublinkovou fólií při každém odchodu z bytu. A možná i v něm
Takové dítě bych prostě vůbec na takovou koloběžka nepustila.
Ty freestyle a jim podobné kolobezky( tvrdá mala kolečka. Bez brzdy nebo jen brzda ala blatnik) prostě vůbec nejsou vhodné pro rychlou jízdu. Je to nebezpečné nejen pro jezdce ( Lze částečně osefovat tou helmou), tak především pro okolí- to už helma nevyřeší. Fakticky tyto koloběžky nejsou způsobilé pro jízdu na veřejné komunikaci, nemají povinné vybavení. Na silnici bych s tím dítě jezdit nenechala ( pokud se nebave o vedlejší ulici, kde není chodnik), na chodníku dítě 10+ nemá co dělat. To nedodržujem. Takže predevsim trvám na tom, aby dítě bylo ohleduplne k okolí, mělo jízdu vždy plně pod kontrolou, což znamená, že jede maximálně rychlosti svižné chůze nebo poklusu. Pokud to není schopné dodržet, tak na zmíněné koloběžce na veřejné komunikaci ani hodníku nejezdí vůbec, ani s helmou, ani bez helmy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama
To bylo i na me?
Moje deti si berou kolobezku treba kdyz jdeme vencit a je tam asfaltka. Moc rychle na tom jet nejde (brzdu teda ma), spis s tim ruzne blbnou nebo aby „nemusely jit pesky“. Dneska uz spis berou brusle.
Prave ze tahle kolobezka se umi neprijemne seknout i pri takovem rezimu, bez rychlosti. Zni jako nesmysl si na tohle brat helmu, ale prave kvuli tomuhle vsemu na tom trvam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit