Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@zuza92 dáváme lyžařskou. Většina dětí má lyžařskou. U nás ji mají děti i na rybníku.
dcera nosila na kolo, později jsme jí koupili lyžařskou, která se dá použít i na brusle.
Lyžařskou. Helma na hokej je taková s mřížkou a tu na veřejné nepotřebuje a na brusle žádná speciální helma neexistuje.
@zuza92 Ahoj,já letos chci taky naučit syna-v březnu má 5 let.A určitě je lepší helma na lyže.Nám ji přinese Ježíšek:-)Cyklistická není tak bezpečná,kdyby upadl dozadu na hlavu-helma by se posunula dopředu k čelu a byl by úraz na světě…Za mě určitě lyžařskou nebo snowboardovou.
@Jandule88 Tak pokud se bavíme o bezpečnosti, tak ani ta lyžařská není nic extra, neb tam to zas dost často odnese obličej. Ale zas je fakt, že ta hokejová je asi na veřejné bruslení možná až zbytečná.
Díky za rychlé odpovědi. Máte pravdu, že ta lyžařská bude asi lepší, aby chránila pořádně zadek - tedy zadní čast hlavy
. Koupim lyžařskou aspoň využije i na lyže
.
Tyjo to vidím prvně že by byla podmínka do 15 let helma
jako u malých dětí to chápu. My byli loni asi 2×, syn helmu neměl, dostal tlustou čepici a držel se takové té hrazdičky a já jela za ním a držela ho za zády, takže neměl kam padnout. Stejně po čtvrt hodině začal kňourat že ho bolí nožičky, jak není na brusle zvyklí
jinak když mají takovou podmínku měli by logicky mít helmy k zapůjčení…
@Kriss Tina u nás na zimáku žádná půjčovna neni tak pochybuju, že by je tam půjčovali ![]()
Já mám z půjčení helmy trošku fóbii, přijde mi to jako ideální prostředek k šíření vší
Takže mé dítě má obě a na kluzišti jsem taky potkávala děti v obou, tolerovali všechno, helma taky byla povinná.
Ja bych si helmu taky nepujcila. Brr predstava. Kluci chodili kazdy rok na kurz brusleni uz se skolkou, plus vikendy na lyze, helmy se vyuzily dostatecne.
U nás je helma taky povinná, ale dala bych ji i bez povinnosti, led je potvora tvrdá ![]()
Lyžařskou, protože je jakoby větší, chrání větší část hlavy, má i schované uši,,,teda aspoň my takovou máme na lyže a brusle, na kolo ochrana uší není. Myslím ochranu tepelnou, tu bezpečnostní si netroufám posuzovat.
A máme helmu zásadně svoji, taky mám ohledně půjčené blok.
@ugluk Když půjdeš na začátek provozní doby, tak můžeš být v tomto ohledu v klidu, baj oko někde ležela 18 hodin a to ty mrchy jen tak nepřežijou…
Taky se mi nelíbí půjčena helma. Nevím, co má za sebou, může být hodně stará, bourana, plus ze vší mám taky respekt.