Hemangiom

• Fotoalbum (8)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1
18.8.14 23:58

Hemangiom a léčba

Dobrý večer všem, tak přidám také příspěvek a zkušenost s léčbou hemangiomu. U synka se objevil měsíc po porodu pod nosem a to nejdříve jako malá červená tečka, která rychle rostla a šla až do fialova. Když začal chodit do jesliček, měla jsme obavy, aby se nějak neporanil, takže jsme navštívili na doporučení dětského lékaře chirurgii, kde nás objednali na zákrok, při kterém do hemangiomu nastříkli sklerotizující roztok. Nejdříve nic a asi po půl roce to začalo světlat a dneska je mu 5let a není nic vidět. :D :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
21.8.14 16:53

Dcera-pět let, má hemangiom od narození na hrudníku, je veliký cca deset krát osm cm a jde i do boku, ale ničemu to nevadí, není to vidět, tak s tím ani zatim nic dělat nebudeme. Třeba si to časem nechá nějak upravit sama, ale na to má čas.

• Citovat
  • Upravit
875
21.8.14 17:27

@Jančakecalka :palec: Dcera 5 mesicu s hemangiomem 12×8 cm, zacina na hrudniku pod rukou a tahne se na zada na lopatky. Jinak je vse v poradku, dostali jsme nejakou novou masticku a dost pomohla, ale bereme to stejne tak s nadhledem. Taky to mohla mit v celem obliceji i to se stava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
21.8.14 17:36
@u763 píše:
@Jančakecalka :palec: Dcera 5 mesicu s hemangiomem 12×8 cm, zacina na hrudniku pod rukou a tahne se na zada na lopatky. Jinak je vse v poradku, dostali jsme nejakou novou masticku a dost pomohla, ale bereme to stejne tak s nadhledem. Taky to mohla mit v celem obliceji i to se stava.

Vím, v obličeji to má kámošky malá a každý na to zírá a je mi jí líto. :( Takhle to aspon není vidět ;)
Od narození jí to i zesvětlalo, měla to uplně fialové, tad je to spíš tmavě růžová, tak to není tam moc vidět.

• Citovat
  • Upravit
875
21.8.14 17:54

@Jančakecalka to mi povidej, spoluzak to ma taky v obliceji a nemyslim tim jen nejaky maly flicek. No a taky jsme to meli uplne purpurovy a ted to po ty masticce splaskava, hodne zesvetlalo a uz ji prorustaji mapy normalni kuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
21.8.14 20:28
@u763 píše:
@Jančakecalka to mi povidej, spoluzak to ma taky v obliceji a nemyslim tim jen nejaky maly flicek. No a taky jsme to meli uplne purpurovy a ted to po ty masticce splaskava, hodne zesvetlalo a uz ji prorustaji mapy normalni kuze.

To je dobře, že už se objevuje normální kůže ;) Mi jsme to nemazali ničím a taky to zesvětlalo, tak jsem ráda. Na laser má zatim dost času, navíc nám to ani doktor nedoporučuje ten laser dělat, protože malá má od 13 měsíců epilepsii a s tím laserem by se to nemuselo snášet. :?

• Citovat
  • Upravit
9729
21.8.14 21:02

Na univerzitních pracovištích provádějí klinické studie s využitím aspirinu, kdy je v mnoha případech pozorován ústup tohoto benigního nádoru z cév. Je to sice zatím off-topic léčba, ale zabírá. S postupem času by se tedy mohlo spektrum indikací pro aspirin u dětí rozrůst o 1, v současné době je aspirin rezervován pouze pro jednu vzácnou vaskulitidu, morbus Kawasaki (dětská polyarteriitis nodosa, dětská PAN).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
21.8.14 21:07
@Doctus píše:
Na univerzitních pracovištích provádějí klinické studie s využitím aspirinu, kdy je v mnoha případech pozorován ústup tohoto benigního nádoru z cév. Je to sice zatím off-topic léčba, ale zabírá. S postupem času by se tedy mohlo spektrum indikací pro aspirin u dětí rozrůst o 1, v současné době je aspirin rezervován pouze pro jednu vzácnou vaskulitidu, morbus Kawasaki (dětská polyarteriitis nodosa, dětská PAN).

To je sice nadějné, ale pro nás určitě ne, když má už dcera zdravotní komplikace a bere už jiné léky.
Nechci jí zatěžovat organizmus ještě více chemií.

• Citovat
  • Upravit
9729
21.8.14 21:14

@Jančakecalka
NSAID mnoho pacientů (zejména starších) bere často a dlouhodobě, nijak výrazně jim to neškodí (mělo by to do jisté míry chránit proti tromb-embolickým příhodám). Aspirin by neměl nijak interagovat s antiepileptiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
21.8.14 21:15
@Doctus píše:
@Jančakecalka
NSAID mnoho pacientů (zejména starších) bere často a dlouhodobě, nijak výrazně jim to neškodí (mělo by to do jisté míry chránit proti tromb-embolickým příhodám). Aspirin by neměl nijak interagovat s antiepileptiky.

Nevim, no, já už se malé bojim dávat další chemii do těla, je ještě malá :( Léky bere od 13 měsíců :? Já jsem spíš na homeopatii.

• Citovat
  • Upravit
9729
21.8.14 21:23

@Jančakecalka
Homeopatie je u mě sprosté slovo, ale když tomu někdo věří, já mu jeho víru neberu. Nebylo by na škodu se na tuto metodu léčby poptat, za zeptání nic nedáte. Jinak laser není spouštěčem (trigger) epileptické aktivity v mozku, neboť jeho světlo je koherentní, má stejnou fázi i frekvenci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
21.8.14 21:30
@Doctus píše:
@Jančakecalka
Homeopatie je u mě sprosté slovo, ale když tomu někdo věří, já mu jeho víru neberu. Nebylo by na škodu se na tuto metodu léčby poptat, za zeptání nic nedáte. Jinak laser není spouštěčem (trigger) epileptické aktivity v mozku, neboť jeho světlo je koherentní, má stejnou fázi i frekvenci.

Tak mě homeopatie už v životě několikrát velmi pomohla na rozdíl od chemie od doktorů ;) Měla jsem problémy s ledvinama a už to vypadalo zleale sám doktor mi doporučil homeopata díky kterému jsem se brzy dala do kupy.Moje kamarádka díky homeopatii po letech neuspěšných ivf pokusů otěhotněla, takže pardon, ale pro mě to fakt není sprosté slovo, pro mě je to naděje :! pro mě to už dávno není víra, ale realita.
Já zase vám neberu víru v léky, takže jsme si kvit ;)

• Citovat
  • Upravit
3549
21.8.14 21:41

Mám epilepsii od narození a již dvěma lékaři mi nebylo doporučeno laserové ošetření, právě kvůli případnému epileptickému záchvatu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
21.8.14 21:44
@Paradise píše:
Mám epilepsii od narození a již dvěma lékaři mi nebylo doporučeno laserové ošetření, právě kvůli případnému epileptickému záchvatu. :nevim:

Vždyt ano, taky jsem to tu psala, že nám to doktor nedoporučil, tak nechápu, jak tu někdo může napsat, že to nevadí :roll: Prostě tomu nevěřim a nehodlám malou vystavovat riziku, už takle toho máme až nad hlavu.
Díky, že jsi napsala ;)

• Citovat
  • Upravit
9729
21.8.14 21:50

@Jančakecalka
Tak jestli je váš lékař větší odborník na kvantovou fyziku, tak prosím. Vsadím se, že ani neví, co znamená slovo laser, že je to ve skutečnosti zkratka. Kontinuální a kvazikontinuální lasery nepředstavují riziko, navíc se dítě nebude dívat přímo do zdroje záření (pro děti existují i speciální ochranné brýle). Nebudu se zde hádat o nečem, jehož účinnost nelze vysvětlit žádnou ověřitelnou teorií. Pikomolární koncentrace opravdu nezpůsobují žádný efekt, ale jako placebo OK. Víru v léky nikomu ani brát nemůžete, neboť v nejtěžších stavech nikdo nesáhne po homeopatii, ale chce to nejlepší, co může současná medicína nabídnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA