Hematom na stoličce u miminka

420
5.11.13 21:16

Hematom na stoličce u miminka

Ahoj holky, mému 10 měsíčnímu Honzíkovi se udělal velký ošklivý modročerný hematom na první stoličce, která se mu klube…dneska nás dětská doktorka poslala hned na zubní, protože se jí to vůbec nelíbilo-byli jsme tam na 10měs. kontrole- a zubní hned vedle na poliklinice, u které jsme byli poprvé na to koukla asi vteřinu a řekla, že je to hematom od toho, jak tam tlačí zoubek a že to bud praskne a vylije se to, nebo se to vstřebá…já tu zubařku neznám a svojí ještě Honzík nemá, tahle byla nejblíž…ted čtu na netu, že se to má nechat zubařkou propíchnout, tak nevím, jestli nemám ještě zajít k jiné…Honzík je samozřejmě uknouraný, nevrlý, bolí ho to a nedopíjí mlíko, jediné co celkem sní je cokoliv co může kousat…nemáte někdo zkušenosti co se s tím dělá? Prý to může trvat i dlouho než se zub prořízne a ten hematom je opravdu dost velký a ošklivý…díky za odpovědi.. :? :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4154
5.11.13 21:23

Ahoj, měli jsme stejný problém a také nám nic nepropichovali a mám tchýni i tchána zubaře a shodují se, že co nejméně zasahovat. Určitě bych mazala mundisal gelem a nebála se dát na noc nurofen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1174
5.11.13 21:24

Vzhledem k tomu, že se to může prořezávat dlouho, tak nechápu, proč mu nemůžou ulevit. Zkusila bych ještě jiného zubaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1174
5.11.13 21:27
@tini píše:
Ahoj, měli jsme stejný problém a také nám nic nepropichovali a mám tchýni i tchána zubaře a shodují se, že co nejméně zasahovat. Určitě bych mazala mundisal gelem a nebála se dát na noc nurofen

Můžu se zeptat, proč nezasahovat? Já, kdybych měla něco takového v puse, kvůli čemu bych nemohla jíst, tak bych to chtěla určitě řešit co nejdřív a ne čekat, až se to vstřebá nebo samo vyteče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
5.11.13 21:27

@Ijaa no právě, to jsem si říkala taky,,,on měl už v 7 měsíci 8 vyrostlých zoubků, všechmy jedničky i dvojky a ted mu jde už ta první stolička, myslím že ještě i jedna dole, má jich tam připravených hodně těch zoubků dle mudr…já to před týdnem neřešila, nebylo to ještě tak ošklivý, ale jak to zčernalo a zfialovělo tak je to fuj…ale jestli tini říká, že měli to samý a nepomáhat dle doktorů tak je to asi v pořádku… :roll: akorát si teda užije Honzík, ale i já :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1174
5.11.13 21:31
@i.c. píše:
@Ijaa no právě, to jsem si říkala taky,,,on měl už v 7 měsíci 8 vyrostlých zoubků, všechmy jedničky i dvojky a ted mu jde už ta první stolička, myslím že ještě i jedna dole, má jich tam připravených hodně těch zoubků dle mudr…já to před týdnem neřešila, nebylo to ještě tak ošklivý, ale jak to zčernalo a zfialovělo tak je to fuj…ale jestli tini říká, že měli to samý a nepomáhat dle doktorů tak je to asi v pořádku… :roll: akorát si teda užije Honzík, ale i já :zed:

Já nevím, mě to přijde jako trápení. Dospělý by si to v puse asi tak dlouho nenechal, tak proč nechat trápit dítě jenom proto, že se to samo jednou vyřeší. Pochopila bych, kdyby ze zákroku hrozily nějaké zdravotní komplikace, ale tady je nějak nevidím. Ale třeba se pletu. Napadá mě akorát infekce, ale ta mu hrozí, i když to praskne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30831
5.11.13 21:38

@i.c. dcera taky měla když jí rostla stolička černo fialový nalitý dásně okolo, nedělala jsem nic - známá to se synem absolvovala taky, byli u zubaře a ten řekl nedělat nic, že se to samo ztratí. Tak jsem se řídila tím, jen jsem jí to občas natřela tím gelem proti bolesti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
5.11.13 21:39

@Ijaa já se pro jistotu ještě zeptám zítra svojí zubařky a pak už budu v klidu :)Já někdy plaším, ale jak to ještě neznám a je mi ho líto tak se bojím, abych něco nezanedbala :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
5.11.13 21:40

@acimedaca a za jak dlouho se jí to prořízlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4154
5.11.13 21:43

No přesně neřeknu, proč nezasahovat, ale není to beďar, aby se to píchalo, je to vlastně modřina, otok, to si myslím, že by si ani dospělý nepropichoval. Pokud to není velký zánět s teplotama, aby dítěti hrozil zánět většího rozsahu, tak bych to viděla na tlumení bolesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
5.11.13 21:45

@tini ok díky :) teploty nemá, tak to nechám být :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30831
5.11.13 21:58
@i.c. píše:
@acimedaca a za jak dlouho se jí to prořízlo?

no myslím že tak 3 týdny :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.11.13 22:04

Syn to měl, taky mě to vylekalo. Viděl to pediatr při prohlídce a nic neříkal, našla jsem si to tady na diskuzích, jedna paní to i dcerce fotila. Nechala jsem to tak, natírala Jakoubkem - jen ten malému pomáhal. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
5.11.13 22:07

@ma_da_ve_na Jakoubkem? Co to je? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
5.11.13 22:08

Už jsem si to našla díky :D