Hematom ve stěně dělohy po císaři

643
30.6.16 20:26

hematom ve stěně dělohy po císaři

Ahojte,
dnes jsem byla na kontrole po šestinedělí a na ultrazvuku mi našli veliký hematom.
Ne uvnitř dělohy, ani vně, ale přímo ve stěně, tam kde byla děloha šitá.
Dostala jsem injekci oxytocinu, jestli se hematom neuvolní, ale spíš prý mám asi počítat s operací. Podorbnosti mi nikdo zatím neřekl. Jsme z toho docela paf, doma malé mimino, už tak máme problémy s kojením a teď tohle, to se obávám bude s kojením konec definitivní…
Máte někdo podobnou zkušenost? Jak se postupovalo? Jak dlouho jste se zotavovaly?
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4071
30.6.16 22:13

Jaké máte problémy s kojením? Máte doma odsávačku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
30.6.16 22:27

Ahoj, já měla na děloze a na jizvě… krvácela jsem dlouho… po šestinedělí ješzě asi měsíc… Doktorka mě strašila, že pokud budu chtít další dítě, tak budu muset podstoupit plastiku dělohy a samo se to vstřebalo a vše ok…ale třeba to bylo jiné a jinde… no nerozumím tomu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
1.7.16 08:23

@makarka Vím, že se to snadněji říká, než dělá, ale vykašli se na hematom, nic s tím nenaděláš, tělo je perfektně uzpůsobeno na vstřebávání hematomů. Každá modřina je hematom. Samozřejmě to nemusí být 100% pokud je velký, ale je tu velká šance, že se vstřebá a pokud ne, nic s tím nenaděláš. SOustřeď se na to, co ovlivnit můžeš a to je kojení, kontaktuj laktační poradkyni, přikládej, odsávej…pokud budeš myslet na to, že to stejně nemá cenu, protože možná někdy půjdeš na operaci, tak je to všechno v háji už předem. Pokud teď rozjedeš kojení, tak si zamrazíš mléko, a kdybys náhodou na tu operaci musela, tak bude mimi zabezpečené a těch pár dávek, než tě pustí dají stříkačkou, nebo lžičkou a kojení je zachráněno. :dance: a ve většině nemocnic se domluvíš, že chceš mimčo s sebou, třeba na nadstandartu. Tak klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
1.7.16 08:34
@BaMaK píše:
@makarka Vím, že se to snadněji říká, než dělá, ale vykašli se na hematom, nic s tím nenaděláš, tělo je perfektně uzpůsobeno na vstřebávání hematomů. Každá modřina je hematom. Samozřejmě to nemusí být 100% pokud je velký, ale je tu velká šance, že se vstřebá a pokud ne, nic s tím nenaděláš. SOustřeď se na to, co ovlivnit můžeš a to je kojení, kontaktuj laktační poradkyni, přikládej, odsávej…pokud budeš myslet na to, že to stejně nemá cenu, protože možná někdy půjdeš na operaci, tak je to všechno v háji už předem. Pokud teď rozjedeš kojení, tak si zamrazíš mléko, a kdybys náhodou na tu operaci musela, tak bude mimi zabezpečené a těch pár dávek, než tě pustí dají stříkačkou, nebo lžičkou a kojení je zachráněno. :dance: a ve většině nemocnic se domluvíš, že chceš mimčo s sebou, třeba na nadstandartu. Tak klid.

Souhlasím :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
1.7.16 08:37

@sediza Ještě aby souhlasila i zakladatelka  :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
1.7.16 14:09

Děkuju všem za reakce :) jojo, máte asi pravdu, zkrátka uvidíme co bude. Zatím se soustředíme na to kojení (sediza-nedostatek mléka, odsáváčku jsem si pujčila, tak stimulujeme a doufam to pomůže), doufám, že by mi když tak umožnili vzít do nemocnice aspoň ji, když už třeba ne malou.
Ale kontaktovala jsem teď jednu známou gyndařku a taky říká, že šance na vstřebání tady je, prý cca 30%, tak snad budeme mít štěstí. Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.25 05:37

@makarka Jak to dopadlo prosím? :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat