Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj je mi 13 a chtěla bych se zeptat jak by se dala zpozdit menstruace máme jet s rodinou k moři a nečhtela bych to tam dostat kamoška mi poradila jíst kyselé ale víc nvm tak nějaké rady kromě injekci… ![]()
Nechat si předepsat Norethisteron, jen na předpis, ale je velmi spolehlivý, dodržovat návod.
Ano, Norethisteron (ale jsou to hormony, pokud máš rodinnou nebo genetickou zátěž, je to problém. Krátkodobě a jednorázově to ale neublíží). Opozdit jen o pár dnů mám dobré zkušenosti s citronem - opravdu hodně citrónu do vody a pít několikrát denně. Potom zabírá i tzv. citrónka do vody a takové kyselé tabletky do čaje. A v lékárně si koupit askorutin.
Ten citron mám také ověřeny, ale zvládne to posunout tak o cca 4 dny, o víc ne. A nebo vyšší davky vitaminu C, to funguje stejne.
@Kakajicko69 píše:
Ahoj je mi 13 a chtěla bych se zeptat jak by se dala zpozdit menstruace máme jet s rodinou k moři a nečhtela bych to tam dostat kamoška mi poradila jíst kyselé ale víc nvm tak nějaké rady kromě injekci…
13 leté holce norethisteron nenapíšou.. nauč se používat tampony
někomu může pomoc ascorutin, ovšem je to hop trop.
@redbulka píše:
Nechat si předepsat Norethisteron, jen na předpis, ale je velmi spolehlivý, dodržovat návod.
ale nenapíšou ho malé holce
jako rozhazovat si cyklus, sotva to dostane ![]()
@LenkaN26 červené víno a horké koupele - ale také v řádu jen pár dní. ![]()
@malinika mně by to stačilo tak o dva dny… neví zda si nakonec nepůjdu pro pililky na oddálení.
@malinika tak neklapne, volala jsem doktorovi a říkal, že vzhledem k mým předešlým komplikacím s křečovýma žílama mi to raději psát nebude takže asi to červené víno a koupel v horké vodě.
@LenkaN26 Tak zas to ber tak, že máš alespoň příležitost se bez výčitek opít. ![]()
Pro jistotu k tomu vínu a koupelím můžeš přidat taky citron. Taky dost spolehlivá metoda posunutí MS. ![]()