Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@rozmary píše:
Ahoj, tak svatbu teda v tomhle stavu nezávidím.Strašně mi pomohla lactulosa, je to přírodní projímadlo a změkčí to stolici, takže to není až tak bolestivé. Aksveracteda to na tebe příjde tak hodinu až dvě po požití, kdybych nebyla doma, tak nedoběhnu na záchod, pozor na to. Hodně se mi osvědčily koupele v řepíku, jsem skoro tři týdny po operaci a už je to super, hlavně sprchovat a sprchovat. Ať jsi brzo sedneš
Ahoj Rozmary, prosimte. Jsem tyden po operaci hemerojidu. V utery me pustili domu a nasadili mi laktulozu na zmekceni stolice. Uz mi to jde na velkou, ale mam pocit, jako kdyby mi prestal fungovat sverac. Jdu na onu misto ze uz jako jo a vyleze spise vytece a zustane no vyset tak to otiram pak sprcha a ve sprse na me jdou znova tlaky tak zase rychle na onu mistnost tam si jen psouknu a jeto to samy. Takhle to trva treba trva hodinu a hlavne v noci. prosimte poradis mi co mam delat? Dekuji
@Anonymní píše:
Nastupuji na operaci s hemeroidy.Ve zprávě se píše smíšené hemeroidální uzly v GC č.4,6,8,11,1 reponibilní gr.1,2.Může mi to tu prosím někdo přetlumočit? Operace bude probíhat v celkové narkoze.Za jak dlouho po operaci jste byly v pořádku(relativně),že jste se mohly věnovat dětem, nějak normálně fungovat? Manžel bude týden mít očra s dětma, ale hned po mém příjezdu z nemocnice půjde do práce, tak by mě zajímalo jestli už budu trochu schopná, nebo to bude ještě špatné
Ahojky prosim jak jsi tehdy dopadla operace? Zajima me vse! Kde jsi prosim na operaci byla?
@Anonymní píše:
Nastupuji na operaci s hemeroidy.Ve zprávě se píše smíšené hemeroidální uzly v GC č.4,6,8,11,1 reponibilní gr.1,2.Může mi to tu prosím někdo přetlumočit? Operace bude probíhat v celkové narkoze.Za jak dlouho po operaci jste byly v pořádku(relativně),že jste se mohly věnovat dětem, nějak normálně fungovat? Manžel bude týden mít očra s dětma, ale hned po mém příjezdu z nemocnice půjde do práce, tak by mě zajímalo jestli už budu trochu schopná, nebo to bude ještě špatné
Mladá Paní,,,jděte na tu operaci a nic neodkládejte! Já sám jsem byla před 14dny na operaci hemerodů a věřtemi že jsem to měl ve značném stádium! Stupen číslo 4! To je okamžitá neodkladná operace.To co jsem prožíval před operací skoro tříštvrtě roků nikomu nepřeji! Já nežil"" Já trpěl jako zvíže!!! Bolest, utrpní horečky bolest prožívanou stolicí. na wc"" a pak po stolici" Hrůza! Nic nepomáhalo sedací lázně AKTU, Mast Dubová kůra a všechny ty růzdné mastičky, nic nezabíralo!! Až jsem si řekl dost!! Půjdu natu tu operaci"" ale takhle dál žít už nemohu!! A na operaci jsem šel! Sám a dobrovolně„! Věřil jsem že doktoři na Bulovce mě dají zase donormálu a že mě zbaví té šílenosti a utrpení!! Ten den kolem osmé hodiny ráno na operačním stolem jsem jsem se vydal všem dokorům a týmu kterému jsem věřil žemi té bolesti a utrpení zbaví navždycky! Byl to sehraný tým a oni moc dobře vědí co dělají a činí! Byl jsem vdobrých rukou těch co zachranují nemocné a zbavují je jejich utrpení a bolesti! Uspalili mi dolní část odpasu dolů! Já stejně usnul jako špalek,,po probuzení jsem nic necítil,,,Dali mi nalůžko a tak jsem spal a spal“ Brzy ráno domě cpali utišujicí léky proti bolesti!! Dávali mi je často až čtyřikrát zaden, Chodila zamnou setřička a opatrovala mě celou tu dobu,,Druhý den až třetí den byla bolest. tupá!! Né už ostrá jako nůž co jsem měl před operací"" Odpoledne jsem se vydal na první pokus na záchod! Utrpení!! Ale bobeček země vypadl,,odpoledne mě pak pustili už domů znemocnice s propouštěcím listem. A dát to své lékařce. Ale tam jsem stejně nedošel a omluvil jsem se své lékařce ta měla pochopení prý až natom budu lépe tak mám přijít…Byl jsem doma a jenom jsem ležel a ležel a také jsem si musel něco uvařit,,polévky rozmixované a samé kaše""" A hodně jsem musel pít tak dva apůl litru deně!! Ale stejně země nic nevyšlo! Až můj mladší bratr,,63let" mi koupil sirup Duphalac""! Je tam měrka,,,asi za hodinu to namě už přišlo! Ta úleva to si nedovede nikdo představit…Ale pak ostrá palčivost,,,spracha na zadek,,,Mast Faktů"" Obklady studené a já skučel jako zvíře! Ale úlevu jsem pocítil ten nápor v břiše a ukonečníku přestal! Ono to muselo jít ven! A tak skoro desátý den" se projevilo umne končně"" úlevy" Přestal jsem brát ten sirup!! Už třetí den pooperaci bolestí doprovázeno při vykonávaní stolice,,, a to trvalo skoro osum dní! Pak po důkladných a čatých sedacích teplích"heřmánkovích koupelích bolest pomalu ale jistě přestávala..ikdyž při stolici jsem míval tupou bolest ale hned sprcha a mastička,,,a sedcí koupel mě pokaždé posatvili nanohy". Byl jsem nato doma sám! Ale nebýt mého brášky,,,Tak nevím!! Ale věřtemi že vtuto chvíli být sám podobu vašich bolestí a soukromí bylo promě dost rozhodujicí! Můžete doma křičet proklínat a modlid se aby ta bolest už konečně přestala!! Třináctý den pooperaci jsem už vklidu!! Na záchod jsem byl a už to země šlo normál,,i když ještě trochu při tlačení cítím tupou bolest!! Věřím že jsem se stoho konečně utrpení dostal! Skoro rok" jsem trpěl jako zvíře!!! Krvácel jsem a šílená bolest! Ale ted" cítím že jsem zvítězil na svojí bolestí a to díky doktorům s Chyrurgie na Bulovce a jeho celému týmu kteří mě operovali a sestřičkám vnemocnici na Bulovce! Doporučuji operaci všem kteří trpí hemerojdama""! Neodkládat to!!! Raději trpět měsíc nebo půl roků než, celí zbytek vašeho života který máme ještě předsebou! Nemyslíte?""Zpozdravem Antonín Jedla s Prahy,,je mi 64let,, ![]()
Oživuji diskusi - jaké máte zkušenosti s hojením po operaci hemeroidů? Mám 4. den po operaci. Bolest nebyla tak hrozná, dalo se přečkat i bez prášků, pouze to trochu svědí a pálí a víc to cítím až při vstávání, natahování a vyprazdňování. Ale štvou mi pořád stopy krve - kdykoliv během dne, při vyprazdňování, po umytí - vždy když se otřu, tak je na papíru trošku krve/hlenu. Od operace pořád skoro stejný stav. Okolí konečníku je pořád nateklé, takže si tám pořádně ani nevidím co konkrétně je tam špatně. Občas mažu dubovou kůrou, ale to pálí. Čípky si tam nedám - je to moc citlivé, přes natečení pořádně nevidím kam.
Máte podobné zkušenosti?