Hexa + prevenar

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8698
2.10.12 13:34

:mavam: :mavam: Maminky obnovuju diskuzi :kytka: Chtela bych se poptat za 14dní jdeme na první očkovani hexa+prevenar 13 jake byli reakce ak se to očkuje dohromady? ma to nežaduci učinky? naco se pripravit? Nebo mam radej poprosit dr.at to očkuje každe zvlašt jinej den? Moc Vam Dekuju za info :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dalusa
2.10.12 21:18

Nás očkovala doktorka obě vakcíny dohromady a pokaždé to bylo s horečkama, nejsilnější reakce byla po té první dávce, u kamarádky zase u druhé, také horečky a další kamarádka nechala očkovat s odstupem 14 dní a stejně měla její malá horečky, ale jen po té hexavakcíně, po prevenaru ne.
Dalo se to vydržet, očkovaný jsme byli v poledne, večer nástup horečky, pak přes noc silnější, dávala jsem čípek, protože měl kolem 39 stupňů a druhý den ještě teplota kolem 38, to už jsem čípek nedala a další den dobrý.

• Citovat
  • Upravit
8698
2.10.12 21:45
@dalusa píše:
Nás očkovala doktorka obě vakcíny dohromady a pokaždé to bylo s horečkama, nejsilnější reakce byla po té první dávce, u kamarádky zase u druhé, také horečky a další kamarádka nechala očkovat s odstupem 14 dní a stejně měla její malá horečky, ale jen po té hexavakcíně, po prevenaru ne.
Dalo se to vydržet, očkovaný jsme byli v poledne, večer nástup horečky, pak přes noc silnější, dávala jsem čípek, protože měl kolem 39 stupňů a druhý den ještě teplota kolem 38, to už jsem čípek nedala a další den dobrý.

Jakej čípek? :roll: a ak ma víc než 38 tak dat čipek a ak ma 38 tak ne? Dekuju za info aspon budu vedet :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dalusa
2.10.12 23:16

Doktorka mi řekla, že když bude teplota 39 a více, tak mám dát čípek panadolu na sražení horečky, pokud bude nižší, tak nic dávat nemám. malej měl 39, tak jsem mu ten čípek v noci dala. Po druhé a třetí dávce měl do 39, tak jsem na snížení teploty nedala nic, ale to ti doktorka přesně řekne, on se ten panadol může dát jen když je ta teplota vyšší, prý je lepší nurofen :nevim:, ale to jsem jen někde četla v diskusi. ještě jsem vzpomněla, že jedna známá říkala, že její kluk neměl reakci téměř žádnou, je to fakt různý

• Citovat
  • Upravit
199
3.10.12 07:01

Ahoj holky, my jsme byli ockovat hexa+prevenar 13 ted v pondeli…mala odpoledne prospala, v noci vyjimecne taky hezky spala akorat nad ranem dostala teplotku 38,7, tak na doporuceni doktorky (ktera rekla, ze jak teplota vyleze nad 38, tak dat pulku cipku paralenu-pulku jen proto, ze se normalne ty cipky davaj od 7kila ditete a my mame 5kilo)jsem dala pulku cipecku, malinka usnula a probudila se bez teplotky…akorat byla takova trosku protivnejsi uz vcera vecer, jak byla asi prespinkana…Dnes ve 14hod konci 48hodinove obdobi, po kterem uz by melo byt vse ok :) jo a mala mela vcera 12tydnu-ockovali nas pozdeji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dalusa
3.10.12 09:20

No to máš vlastně pravdu, dává se půlka, já to mám zkreslený, protože mám velký mimčo, ve 3 měsících měl přes 7 a půl, tak jsem dala skoro celej, při 2. a 3. dávce jsem nedala nic, to mělo o dost lepší průběh u nás

• Citovat
  • Upravit
199
3.10.12 09:29

Tak ja doufam, ze to priste zvladnem bez teplotek uplne…jsem zvedava no…na druhou davku jdem na dusicky, tak uz ted z toho mam zase obavy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8698
3.10.12 20:02

Aha no dekuju :kytka: my mame zítra 12týdnu a mame 4800g a jdeme na očkovaní až 15.teho tak uvidime takže nam to dr. rekne a dava se pulka panadolu čipku? :think: diky :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dalusa
3.10.12 21:36

Jo půlka, nebo ti doporučí nurofen. taky třeba budete bez reakce, to by bylo nejlepší, to žádné léky potřebovat nebudeš, tak to zvládněte co nejlíp. jo a ještě to měl pokaždý malej v místě těch vpichů (stehýnka)nateklý, do druhého dne to splasklo

• Citovat
  • Upravit
8698
3.10.12 22:10
@dalusa píše:
Jo půlka, nebo ti doporučí nurofen. taky třeba budete bez reakce, to by bylo nejlepší, to žádné léky potřebovat nebudeš, tak to zvládněte co nejlíp. jo a ještě to měl pokaždý malej v místě těch vpichů (stehýnka)nateklý, do druhého dne to splasklo

Moc Dekuju :kytka: :hug: musím se na to pripravit ja sem docela cíta na takove akce :oops: :roll: ja se bojim že to ani nedam se divat jak ji píchaj :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2039
4.10.12 19:08

Nás očkovali dnes a byl to zážitek. Taky jsem měla co dělat, když do něj píchali. Celý den byl v pohodě, ale teď se mi začíná zdát, že má teplotu. Takže před koupáním změřím a kdyžtak dám Panadolový čípek. Doktorka ale řekla, že můžeme celý a máme 5,72 kg…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8698
4.10.12 20:23

@PetrušeKl Jejda chudaček maly :hug: :hug: snad večer hezky prospí a zítra bude líp :srdce: No nam se to blíži a bojim se toho jak čerta, ja to nemužu videt :oops: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2039
4.10.12 20:29

Taky doufám, že bude dobře chrupkat. Nakonec je jen lehounce zvýšená teplota 37,2, takže v pohodě. Tatínek šel uspávat, tak snad bude úspěšný :-) Budeme vám moooc držet palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8698
4.10.12 21:05
@PetrušeKl píše:
Taky doufám, že bude dobře chrupkat. Nakonec je jen lehounce zvýšená teplota 37,2, takže v pohodě. Tatínek šel uspávat, tak snad bude úspěšný :-) Budeme vám moooc držet palce!

dekujem my pak dame vedet jdeme 15.10 :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1235
4.10.12 22:26

Jeee, my jdeme 23.10 (to budou malýmu přesně 3M) a už teď se bojím, jaká bude reakce. Vůbec u toho nechci být. Nemám na to sílu, abych se koukala jak mu něco píchají. Sama mám z jehel panickou hrůzu. Snad to zvládneme a nebude moc plakat. Ještě mám objednaný Rotarix, tak jsem zvědavá, zda mu to nebude chtít dát vše najednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí