Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj maminky, potřebuji radu a vaše zkušenosti. Malému budou v úterý 3 týdny, bohužel nemohu kojit. V porodnici nám dali Bebu, ale přišlo mi, že mu tak nejede, tak jsme přešli minulý týden na Hipp 1. Prcek vypije za 24 hodin 7× 90 ml, což je ještě podle tabulky na krabici hodně.. Ale k mému problému, byli jsme v pondělí u paní doktorky a za týden přibral jen 50g. Půjčila nám tedy váhu. Tak jsem ho dneska vážila a od pondělí přibral jen 20g. Myslíte, že mu Hipp nestačí? Jí opravdu pravidelně tu 90 ku.. Co byste vy nekojící poradili za mlíčko? Děkuji za odpovědi ![]()
Slysela jsem chvalu na mleko z dm nejake bio, ale i Hame, jinak um by s nemělo menit driv nez tak za dva tydny ![]()
@tumpach píše:
Slysela jsem chvalu na mleko z dm nejake bio, ale i Hame, jinak um by s nemělo menit driv nez tak za dva tydny
To DM mlíko je totální humus… jednu dávku jsme dali a zbytek letělo slepicím.
@mayunka Neřiď se krabicí, ale potřebami dítěte. Na té krabici je to stejně napsáno úplně blbě…
Pokud ti vypije víc, dej mu víc.
Malá třeba pořád pije míň než polovinu toho, co je napsáno na krabici. A neřeším to, jelikož jí to evidentně stačí.
Jinak jsme vyzkoušeli snad všechny UM a nej bylo Sunar premium a Hami. Hami už má asi 3 měsíce a paráda.
@mayunka já jsem dávala taky Hipp a dcera rostla a přibírala velice dobře, též Hipp byl dobrý na bříško-prdíky, děláš mlíčko správně husté? a co teda zkusit dávat 120 ml, když 90 nestačí?
@stinga píše:
@mayunka já jsem dávala taky Hipp a dcera rostla a přibírala velice dobře, též Hipp byl dobrý na bříško-prdíky, děláš mlíčko správně husté? a co teda zkusit dávat 120 ml, když 90 nestačí?
No podle krabičky by mu měla stačit 60 ka. On je dost línej, když je unavenej, trošku nechá, nevim, zda by vypil 120. Můžu zkusit ![]()
@tumpach Ahoj no já bych se bála toho DMkovýho mlíka.. možná u většího dítěte jo, ale takhle ne
@mayunka píše:
@tumpach Ahoj no já bych se bála toho DMkovýho mlíka.. možná u většího dítěte jo, ale takhle ne
Je to hnusný… já ho koupila jen proto, že jsem nevěděla co ještě vyzkoušet… Ale odrazovala mě už ta cena. A chuť?
ani jednu dávku malá nevypila. Nedivím se jí.
Takže tyhle levný hnusy už nikdy.
@Šmoulice Vypije mín a přibírá dobře? já si říkala, jak baští ale ta váha..
![]()
@mayunka píše:
@Šmoulice Vypije mín a přibírá dobře? já si říkala, jak baští ale ta váha..![]()
Nejdřív přibírala ok, pak se to zastavilo a za dva měs jen cca 200g, pak zase líp ![]()
Jestli ti zvládne vypít víc, dej mu víc…
kamošce malej už od porodnice pije 180 na dávku… a narodil se s 3500g a něco málo, 50 cm…
A dává si to taky 6-7× denně. Když mu dala podle krabice, tak řev řev řev…
@mayunka píše:
Ahoj maminky, potřebuji radu a vaše zkušenosti. Malému budou v úterý 3 týdny, bohužel nemohu kojit. V porodnici nám dali Bebu, ale přišlo mi, že mu tak nejede, tak jsme přešli minulý týden na Hipp 1. Prcek vypije za 24 hodin 7× 90 ml, což je ještě podle tabulky na krabici hodně.. Ale k mému problému, byli jsme v pondělí u paní doktorky a za týden přibral jen 50g. Půjčila nám tedy váhu. Tak jsem ho dneska vážila a od pondělí přibral jen 20g. Myslíte, že mu Hipp nestačí? Jí opravdu pravidelně tu 90 ku.. Co byste vy nekojící poradili za mlíčko? Děkuji za odpovědi
Dobrý večer,
Hipp je vhodny spis pro deti trpici na prdiky, co se tyce pribirani tak nam diky nemu dcerka strasne zhubla! Vse vykakala a mleko je proste hladove. Mam ted rocni dcerku a do roka mela Sunar premium a Hami. Ty vsak casem jsem vymenila za Nestle, ktere ji chutna snad nejvice. I doktorka rikala ze Hipp je v tomto pribirani na prd. Tot ma zkusenost.
@mayunka Ahojky, trošku se vtirnu jestli můžu. bohužel ti neporadím, protože Hipp ani bebu neznám. Ale mám měsíčního syna a hrozně trpí na koliky. chtěla bych změnit mléko, ale nevím za jaké. Máme vyzkouseny Sunar - stavěl, Hami - hrozně blinkal, teď jsme na nutrilonu a ty koliky jsou šílený. Chtěla bych se tě zeptat, jestli Beba po namíchani peni a jestli neměl tvůj syn zácpu a bolesti bříška?
s Hippem má někdo zkušenosti? Už jsem opravdu zoufalá. Cvičíme, masírujeme, dáváme na bříško, bohužel i rourkujeme.. Nic nepomáhá ![]()
Příspěvek upraven 05.10.17 v 20:58
@Šmoulice no my máme přes 4 kg
zkusím dát víc, pije pekně, kadí tak jednou dvakrát denně. Zase první kluk měl děsný problémy s nutrilonem, tak jsme pak dávali sunar. Ted zase čtu, že sunar zacpává.. nechci mu to střídat, když je v pohodě. Prdíky zatím taky dobrý, občas dám navečer espumisan. přemýšlela jsem o těch laktobacilech, nevím..
@mayunka píše:
@Šmoulice no my máme přes 4 kgzkusím dát víc, pije pekně, kadí tak jednou dvakrát denně. Zase první kluk měl děsný problémy s nutrilonem, tak jsme pak dávali sunar. Ted zase čtu, že sunar zacpává.. nechci mu to střídat, když je v pohodě. Prdíky zatím taky dobrý, občas dám navečer espumisan. přemýšlela jsem o těch laktobacilech, nevím..
Nečti a zkoušej. Každému dítěti sedne jiné mléko…
Pokud je Hipp ok, zkus prostě dát víc.
@Verca1901 Ahoj neřekla bych, že pěnil, ani ho nezacpával. Kadil normálně. Ale asi mu to nechutnalo, skoro nikdy nevypil tu svojí dávku.. tak tady hledám v diskuzích, i starších a četla jsem, že beba je kalorická bomba.. hipp jak píše TeriiTerii asi fakt bude dobrej na ty prdíky a bolesti bříška. A toho nutrilonu se bojím, první se s ním trápil děsně. A co ten Sunar premium, nebo Nutrilon Profutura? Chudáček to musí bejt strašný ty prdíky. To na to trpí od narození?