Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Vajíčko schovej, nebo nech v autě…naučila jsi ji v něm usínat, tak logicky nic jiného nechce..
Najeď na rituál, a z něj nepolevuj…Chceš aby spala v postýlce, nauč ji to..Změnu je třeba překonat jedině opakováním
Jo to poslouchám od tchýně to stejný, jak ona svoje děti položila a spali a my uspavame bla bla bla. A když si ji vezmeš k sobě do postele tak to taky nezabere?
@JancaS84 píše:
Jo to poslouchám od tchýně to stejný, jak ona svoje děti položila a spali a my uspavame bla bla bla. A když si ji vezmeš k sobě do postele tak to taky nezabere?
Ne vůbec. Když tvrdě spí, tak ji večer přenesu do postýlky je to v pohodě.. Obcas se vzbudí, ale hned usne.. Přes den je to katastrofa, spinká 3× denne, když už vidím že to na ní jde šupnu ji do vajíčka, a do 10 minut spinká. Když ji dám do postýlky, tak histericky řev, jak kdybych ji mučila. ![]()
@pannda píše:
Vajíčko schovej, nebo nech v autě…naučila jsi ji v něm usínat, tak logicky nic jiného nechce..
Najeď na rituál, a z něj nepolevuj…Chceš aby spala v postýlce, nauč ji to..Změnu je třeba překonat jedině opakováním
Režim spinkáni má, spí pomalu na minutu přesně, 3× denne. Ale když jí v tu dobu soupnu do postýlky tak je to katastrofa… Asi to tak budu muset udělat ![]()
@JancaS84 píše:
tak ja to poslouchám od tchýně i od mamky
chytre rady
mamka(55) je tak vytizena, ze ji rocni vnučka skoro nezna a tchýně (64) lituje dat za benzin. Tak tam. obcas jedeme my. Asi bych potřebovala nejakeho psychologa a ze vseho se vypovidat. Pred par lety jsem z podobného trápení mela výrazku po celem tele
![]()
My měli postýlku na kolečkách, takže jsem chvíli drndali a pak spal. i když náš malej spával tak po 30 minutách, ale celou noc snad od 5 měsíců.
U nás bylo období, kdy spal jedině v jedoucím kočáru a večer usínal jedině s maminkou. Rada? Najdi, co zabere a to používej. Já chodila ven za každého počasí, jinak by se syn asi nevyspal.
Kojis? U nás začaly hysteraky v postylce kolem 4.měsíce. Prostě potřeboval mámu. Uspavame u prsa, občas usne v kočárku, v autě… Ale nejčastěji u prsa. Jsme spokojený oba. On má mámu, jak potřebuje, já mám spokojený dítě ![]()
@LD1 máme to stejně už bez mála 3 roky
![]()
Zakladelko, zřejmě ji postylka nevyhovuje. Necítí se tam bezpečně. Najdi nějaký zpusob jaký bude vyhovovat vam oboum. Vím že to bude těžké, ale něco určitě najdeš ![]()
Malej spí s náma v posteli, v postýlce spal taky špatně. A když byl malej, tak usinal buď na prsu a nebo v postylce u šumu ![]()
Zkus najet na stránky "uspavac. Cz " a hlavne to dej na plný pecky. To uvidíš jak se uklidní… ![]()
Taky jsem zažila. Nelíbí se jí v postýlce. Zkuste ji dát na jiné místo v místnosti a vedle tvojí postele. U nás to zabralo.
Ahoj prosím o radu a anonym, chodí sem rodina. Dceri je 6 měsíců a od doby co začala mit koliky, přes den usinala na hrací dece při hraní, nebo ve vajíčku. V postýlce spí jen v noci. Už ale tak dva měsíce usíná jen ve vajíčku. Není to nic zdravého, ale jakmile ji přesunu do postýlky tak se zachvili vzbudí. Nevydrží tam spát tak dlouho..
bylo tu podobné téma, a rady ze jak usne tak se má přesunout, jenže to u nás neprojde… Ona řve při usínání i v tom vajíčku. Ale aspoň ji uhoupu.. Zkoušela jsem ji i nechat vyrvat v postýlce, ale po 30 minutách řevu, zpívání, povídání pohádek jsem to vzdala… Máma mi furt říká jak nás dala do postýlky a spali jsme.. Joo, to bych chtěla vidět. Nedokáže pochopit že ona řve jak silena.. Fakt úplně vřešti..,nakonec se začne davit…
existuje vůbec nějaká rada??
Kočár mi taky totálně bojkotuje… Jsem těhotná takže nošení v nositku teď moc nejde, dela se mi špatně. A neumím si představit jak budu dceru v roce uspavat ve vajíčku