Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Jen se chci ujistit, nemyslíš spíš Euthyrox? O Eurhyroxu jsem nikdy neslyšela. Já beru 100 mg denně a hlad nemám. Váhu mám stejnou jako před porodem. Doktorka mi řekla, že přibírat na váze začnu asi po přechodu.
@Katrinever píše: Více
Ja teda beru taky Euthyrox, zacala jsem na 50,pak 75 a ted mam 100,ale tohle jsem teda nezazila nikdy.
Nadvahu mam, ale ne po tomhle.
Nesla by ta davka snizit? Neni neco nezi 100 a 150? To mi prijde jako brutalni navyseni.
Jestli myslíš Euthyrox, tak ten taky beru, shazuji kila po porodu a jde to s ním, ani hlad po něm nemám. A chodíš někam na endo? Možná by to chtělo komplexnější vyšetření a zjistit, kde je problém. Takhle se moc žít nedá, s nevolnostmi a věčným hladem.
Ano, je to jeden z vedlejších účinků přípravku, zvyšuje chuť k jídlu. Údajně se jedná o efekt způsobený nesprávným dávkováním, kontaktujte lékaře.
@LadaSva Já si to myslím taky, že je to nějakou špatnou dávkou. Já jí volat nebudu, rovnou tam zajedu. Děkuju
@Maky895989 ano chodím na údajně nejlepší endo v okrese. No ale vzhledem k tomu, že mi léky navýšila jen tak po telefonu po odběru, se mi to moc nezdá. Zajedu tam a budu chtít komplexnější vyšetření.
@LaVida tak vzhledem k tomu, že na qwerty ne R vedle T se snad nemusíš ujišťovat a je jasné, kde se stala chyba ![]()
Děkuji za info. Asi mám nějak špatně nastavenou dávku. Taky mi hodinky začaly hlásit zvýšení trendu v tepové frekvenci o 15 úderů za minutu v klidu. Tak si myslím že bych mohla být předávkovaná
Tak pokud ti to navýšila po odběru, tak to přece nebylo jen tak.
Je jedno, jestli ti to řekne osobně nebo po telefonu, když podklad pro to je ten odběr. Ale určitě to s ní prober.
Štítnou žlázu dost často rozhodí rozhozené pohlavní hormony. Byly vám prováděny testy i na estradiol a progesteron? Znáte hladiny těchto svých hormonů?
Anebo předtím poddávkovaná.
Také mi zvyšovali euthyrox z 100 na 150, když mi z krve vyšla hodnota tsh 20 (hranice je okolo 4,5 +- záleží na laboratoři).
Ahoj holky. Dva roky beru Euthyrox a nyní mám cca měsíc zvýšenou dávku na 150mg z původních 100.
Přišla jsem na kontrolu s tím, že jsem začala abnormálně přibírat ( po porodu jsem do půl roku zhubla na svou váhu a rok na to, jsem měla o 12 kg více, neměnila jsem stravovací návyky) a doktorka usoudila že mi zvýší dávku. ( po testech samozřejmě) ale problém je ten, že s vyšší dávkou už mám celý měsíc obrovský hlad, ve dne, v noci, bývá mi na zvracení když se nenajím, stejně jako to mívají lidé při cukrovce ale tu nemám. Nevím co mám dělat. S doktorkou jsem to řešila a řekla mi, že návaly hladu po Euthyroxu jsou normální??!! Já měla za to, že dodávání chybějícího hormonu prispěje k hubnutí. Denně chodím skoro 10 000 kroků, cvicím 2× tydne stepper, a přesto nabírám a mám enormní záchvaty žraní. Jak se toho zbavit?
Příspěvek upraven 22.03.24 v 14:33