Hlad po Eurhyroxu

Katrinever
22.3.24 13:17

Hlad po Eurhyroxu

Ahoj holky. Dva roky beru Euthyrox a nyní mám cca měsíc zvýšenou dávku na 150mg z původních 100.
Přišla jsem na kontrolu s tím, že jsem začala abnormálně přibírat ( po porodu jsem do půl roku zhubla na svou váhu a rok na to, jsem měla o 12 kg více, neměnila jsem stravovací návyky) a doktorka usoudila že mi zvýší dávku. ( po testech samozřejmě) ale problém je ten, že s vyšší dávkou už mám celý měsíc obrovský hlad, ve dne, v noci, bývá mi na zvracení když se nenajím, stejně jako to mívají lidé při cukrovce ale tu nemám. Nevím co mám dělat. S doktorkou jsem to řešila a řekla mi, že návaly hladu po Euthyroxu jsou normální??!! Já měla za to, že dodávání chybějícího hormonu prispěje k hubnutí. Denně chodím skoro 10 000 kroků, cvicím 2× tydne stepper, a přesto nabírám a mám enormní záchvaty žraní. Jak se toho zbavit?

Příspěvek upraven 22.03.24 v 14:33

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2485
22.3.24 14:19

Jen se chci ujistit, nemyslíš spíš Euthyrox? O Eurhyroxu jsem nikdy neslyšela. Já beru 100 mg denně a hlad nemám. Váhu mám stejnou jako před porodem. Doktorka mi řekla, že přibírat na váze začnu asi po přechodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4058
22.3.24 14:24
@Katrinever píše: Více

Ja teda beru taky Euthyrox, zacala jsem na 50,pak 75 a ted mam 100,ale tohle jsem teda nezazila nikdy.
Nadvahu mam, ale ne po tomhle.
Nesla by ta davka snizit? Neni neco nezi 100 a 150? To mi prijde jako brutalni navyseni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
22.3.24 14:29

Jestli myslíš Euthyrox, tak ten taky beru, shazuji kila po porodu a jde to s ním, ani hlad po něm nemám. A chodíš někam na endo? Možná by to chtělo komplexnější vyšetření a zjistit, kde je problém. Takhle se moc žít nedá, s nevolnostmi a věčným hladem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2288
22.3.24 14:32

Ano, je to jeden z vedlejších účinků přípravku, zvyšuje chuť k jídlu. Údajně se jedná o efekt způsobený nesprávným dávkováním, kontaktujte lékaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katrinever
22.3.24 14:34

@LadaSva Já si to myslím taky, že je to nějakou špatnou dávkou. Já jí volat nebudu, rovnou tam zajedu. Děkuju

• Citovat
  • Upravit
Katrinever
22.3.24 14:35

@Maky895989 ano chodím na údajně nejlepší endo v okrese. No ale vzhledem k tomu, že mi léky navýšila jen tak po telefonu po odběru, se mi to moc nezdá. Zajedu tam a budu chtít komplexnější vyšetření.

• Citovat
  • Upravit
Katrinever
22.3.24 14:38

@LaVida tak vzhledem k tomu, že na qwerty ne R vedle T se snad nemusíš ujišťovat a je jasné, kde se stala chyba :D

Děkuji za info. Asi mám nějak špatně nastavenou dávku. Taky mi hodinky začaly hlásit zvýšení trendu v tepové frekvenci o 15 úderů za minutu v klidu. Tak si myslím že bych mohla být předávkovaná

• Citovat
  • Upravit
5721
22.3.24 17:00

Tak pokud ti to navýšila po odběru, tak to přece nebylo jen tak. :wink: Je jedno, jestli ti to řekne osobně nebo po telefonu, když podklad pro to je ten odběr. Ale určitě to s ní prober.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2288
22.3.24 19:18

Štítnou žlázu dost často rozhodí rozhozené pohlavní hormony. Byly vám prováděny testy i na estradiol a progesteron? Znáte hladiny těchto svých hormonů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
22.3.24 20:54

Anebo předtím poddávkovaná.

Také mi zvyšovali euthyrox z 100 na 150, když mi z krve vyšla hodnota tsh 20 (hranice je okolo 4,5 +- záleží na laboratoři).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí