Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Havanassima píše:
Ahojte, už nevím kudy kam![]()
Vymyslela jsem si, že chci mít v domě dlažbu v dekoru dřeva.
Už jsem vybrala i pracovní desku kuchyňské linky, zhruba ve stejném dekoru, jako chci i dlažbu, ale nedaří se mi žádnou takovou najít. Když pominu ty, které stojí 2500 Kč / m2.Vetšina dlažeb s dřevěným dekorem je hrubá a reliéfní, mám strach, že uklízet tento povrch by se pro mě časem stalo noční můrou.
Když už jsme konečně našli celkem věrohodný dekor dřeva a dlažba byla i hladká, tak to byl rozměr 30×30 cm, a tento rozměr podle mě rozhodně nebude vypadat jako dřevěná podlaha.
Máte nějaké tipy, kde jste dlažbu kupovali a za kolik, případně kdo máte doma ty hrubé, jak se udržují?
budu ráda i za fotky
Ahoj.
Budete mít podlahové vytápění pod tou dlažbou?
Ahoj, máme tu hrubou a na uklid je to fakt mor. Je nadherna, ale praktické to neni
![]()
Hornbach má několik barevných odstínů dlažby ve „dřevě“. Dlažba není absolutně hladká, ale ten reliéf vystupuje tak o 0,1 mm (prakticky vůbec). Pracovní desky také jsou. Ty jsou všude stejnoměrně a pravidelně lehce strukturované, prakticky je ta deska hladká (ale ne jako sklo). Tenké desky na stěnu jsou výrazněji tvarované (léta na dřevě). Tam to dělá i 0,5 mm. Všechny míry odhadem.
Mám hrubou Dlažba Stylnul Sirmione roble 21×62 cm, mat SIRMIONERO a jsem spokojená. Jen mi přijde, že se na ní více usazuje prach, lepší je jí i vytrit, než jen vysat.
@tininas Nebudeme, ale když si stoupnu v jednou nohou v místnosti kde máme dlažbu a druhou mám v pokoji s plovoučkou tak pocitově je teplota obou povrchů stejná ![]()
@Ju21na píše:
Mám hrubou Dlažba Stylnul Sirmione roble 21×62 cm, mat SIRMIONERO a jsem spokojená. Jen mi přijde, že se na ní více usazuje prach, lepší je jí i vytrit, než jen vysat.
Mohla bych poprosit foto této dlažby v interiéru? ![]()
Je na dotek hladká?
@Ivan PPZ v hornbachu jsem už skoro jako doma. Ale všechny ty povrchy mi přijdou sice ne nijak extrémě hrubé, na druhou stranu to není ani povrch, po kterém ruka přejede snadno, bez zadrhnutí, na dotek jsou velmi nepříjemné ![]()
Nicméně mám tam horkého favorita „Sagano Chestnut“ musím si to jít ještě jednou ošahat, třeba sama sebe přesvědčím, že to není tak hrozné ![]()
Ahoj my máme doma dlažbu setim desert. Je hladká a vypadá dobře.jo a kupovali jsme z abeceda obkladů,cena tehdy byla kolem 300,–
Posílám fotky, bohužel momentálně je většina schovaná pod kobercem, kvůli malému synovi.
@Uzovka1010 moc děkuji, našla jsem si tmavý odstín této dlažby, teď jen to jet někam ošahat
Z první fotky vypadá opravdu hladce
Všimla jsem si, že i když je stejná série tak různé odstíny mají různé povrchy, takže pro jistotu ![]()
S různými odstíny neporadím, vybírali jsme tehdy mezi dvěma a hladké byli oba. Ale opravdu je nejlepší vidět ty barvy na živo.