Hladomor a lékařská péče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12616
3.6.20 13:07
@Wani píše:
@Enmamma „Hladomor je označení pro hromadné vymírání obyvatelstva na určitém území v důsledku dlouhodobého hladovění.“ :nevim:

Presne, ja myslela ze zakladatelka resi koronu a k ni nasledny hladomor nekde v Ugande 8o 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
3.6.20 13:11
@lilith1 píše:
Presne, ja myslela ze zakladatelka resi koronu a k ni nasledny hladomor nekde v Ugande 8o 8o 8o

Taky jsem si rikala, ze to bude něco ohledně hladomoru v Africe a dostupnosti lékařské péče. :think: Ja si pod pojmem hladomor představim Čínu během Velkého skoku nebo predvalecnou Ukrajinu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3902
3.6.20 13:19

Tak já jsem to pochopila tak, že zakladatelka má v pěstounské péči tyrane dítě alkoholicky (fas, can) a protože nedostavalo najíst, tak má potíže.

To bych ale hledala odborníka na podvyzivu, ne na hladomor. Hladomor je jev ve společnosti, to je jako shánět někomu dehydratovanemu odborníka na sucho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12616
3.6.20 13:21
@Wani píše:
Taky jsem si rikala, ze to bude něco ohledně hladomoru v Africe a dostupnosti lékařské péče. :think: Ja si pod pojmem hladomor představim Čínu během Velkého skoku nebo predvalecnou Ukrajinu. :nevim:

Presne Ukrajina Stalin nebo Cina a Mao..novodobe Afrika mozna Sev. Korea, ale urcite tam nepatri autista v cechach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
3.6.20 15:04
@Bubla Bůčková píše:
@Enmamma tak zas bych trochu brzdila, hladomor je opravdu záležitost „středověku“ a ne „autistickeho“ kluka s milující mámou v Čechách. První, co mě napadlo :není nechutenství ve vedlejších účincích léků které jim dáváte :nevim:

Matka v těhotenství nejedla, do dvou let ho krmili sporadicky, v jednom roce měřil necelých 61 cm. To není nechutenství. Kontaktovala jsem už lékaře bez hranic. Pokud dítě hladoví v pozdějším věku, je prognóza prý lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76754
3.6.20 15:05
@lilith1 píše:
Presne, ja myslela ze zakladatelka resi koronu a k ni nasledny hladomor nekde v Ugande 8o 8o 8o
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
3.6.20 15:06
@Wani píše:
Ale tak ty nehledás odborníka na hladomor, ale odborníka, který se zabývá následky nedostatečné výživy (týrání hladem). Vy toho kluka ale máte už pár let, to začal mít problémy až teď?

Ne, řešíme to od samého začátku. Za rok nám vyrostl o 14 cm. Po dvou a půl letech jsme ho výškou dostali do normy, ale je stále hodně astenický. Přibírání je špatné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
3.6.20 15:08
@Wani píše:
Taky jsem si rikala, ze to bude něco ohledně hladomoru v Africe a dostupnosti lékařské péče. :think: Ja si pod pojmem hladomor představim Čínu během Velkého skoku nebo predvalecnou Ukrajinu. :nevim:

Ano, lékařská péče tu je, ale mám pocit, že tu není nikdo zvyklý řešit dítě, co málem umřelo hlady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
3.6.20 15:09

Když dám do vyhledávače podvýživu, tak to vyjíždí seniory nebo hlad v Jižním Súdánu. A když dám problém s výživou, tak to vyjíždí řešení obezity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
3.6.20 15:10
@lilith1 píše:
Presne Ukrajina Stalin nebo Cina a Mao..novodobe Afrika mozna Sev. Korea, ale urcite tam nepatri autista v cechach.

Není autista. Narodil se už jako podvyživené dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
3.6.20 15:12
@Platanka píše:
Tak já jsem to pochopila tak, že zakladatelka má v pěstounské péči tyrane dítě alkoholicky (fas, can) a protože nedostavalo najíst, tak má potíže.To bych ale hledala odborníka na podvyzivu, ne na hladomor. Hladomor je jev ve společnosti, to je jako shánět někomu dehydratovanemu odborníka na sucho…

Neuroložka řekla, že tyto děti neprospívají a máme přijít za půl roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
3.6.20 15:12
@Enmamma píše:
Ne, řešíme to od samého začátku. Za rok nám vyrostl o 14 cm. Po dvou a půl letech jsme ho výškou dostali do normy, ale je stále hodně astenický. Přibírání je špatné.

On bude mít asi narušený metabolismus. Zkusit ty Lékaře bez hranic, zda mají zkušenosti s děmi v Africe apod.
A pak někoho, kdo pracuje s pacienty s anorexií.

Poměr váha/výška má jaký? Víte něco o bio-rodičích (jakou měli výšku, somatotyp?
On ani nijak extra přibírat nemusí, pokud k tomu prostě nemá genetické dispozice.
Rehabilitujete s ním nějak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
3.6.20 15:13

Napadlo mě, zda by ti nemohli pomoci ti, co pracují s anorektičkami. Známá dlouhodobě trpěla anorexií a vzpomínám si, že kvůli tomu někam pravidelně docházela ohledně výživy, kam to nevím. Hodně těch holek má strašně zhuntované tělo hladem. Uznávám, že to je trochu něco jiného, ale třeba by tě mohli někam odkázat.

• Citovat
  • Upravit
5708
3.6.20 15:13
@stinga píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

No, někdy si spíš připadám jak na Marsu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
3.6.20 15:16
@Svistice píše:
On bude mít asi narušený metabolismus. Zkusit ty Lékaře bez hranic, zda mají zkušenosti s děmi v Africe apod.
A pak někoho, kdo pracuje s pacienty s anorexií.Poměr váha/výška má jaký? Víte něco o bio-rodičích (jakou měli výšku, somatotyp?
On ani nijak extra přibírat nemusí, pokud k tomu prostě nemá genetické dispozice.
Rehabilitujete s ním nějak?

Prarodiče jsou v normě, žádní vyzáblíci to nejsou, rodiče ale jen pijí a nejedí, tak ti jsou asteničtí. Na Lékaře bez hranic jsem se už obrátila. Přeposlali mi odpověď pediatričky - moc hezkou. Ráda by kluka vyšetřila, jenže je na mateřské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí