Hladové miminko, nebo jen růstový spurt?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Hladové miminko, nebo jen růstový spurt?
Ahojte,
Prosím o názor, případně radu.
Máme 7tt miminko, doteď plně kojené. Poslední návštěva u dr byla minulou středu- váhově i růstově prý prospíváme.
Od pondělka však máme problém s krmením. Mimi se u prsu vzteká, odtahuje se, pak se zase přisaje, ale připadne mi, že nepije, jen dumlá. Včera na prsu skoro celý den, po odtržení řev. Od půlnoci zase vůbec nechce sát. Párkrát si podumlá, a začne u prsu usínat.
Od pondělí jsem si taky všimla, že mám splasklejší prsa, ale když je zmáčknu, mléko teče. Techniku přisátí jsme kontrolovali u laktační ve 3tt a byla v pořádku. Včera jsem mluvila s laktační znovu, říkala, že to bude asi růstový spurt, a že je normální, že prsa už nemám nalitá, že mám dál pokračovat v kojení a ono si to sedne. Jenže dnes zase opačný extrém, a dítko v podstatě od 2 ranní nejedlo, jen dumlalo. Kontaktovala jsem doktorku, ta říkala, ať ještě počkám, a pokud ani odpoledne nezačne jíst, tak pohotovost.
Jsem v pokušení nabídnout dokrm, ale chtěla jsem kojit co nejdéle, a laktační i mudr mi říkaly, že zatím mám nabízet jen prso. Můžu nějak poznat, že je mimi hladné? Pěstičky si cucá od narození i když hlad nemá, takže podle toho to nezjistím. Je dneska víc spavé, tak nevím, jestli je jen unavené ze včera (moc spánku nebylo), nebo slabé z hladu. Včera cca 7 počůraných plen, dnes zatím 3… Stolička včera 3×, dnes zatím 1×, normální barva i konzistence. Dá se podle toho nějak poznat, jestli má hlad nebo ne? Je to moje první miminko, tak mě každá změna vynervuje… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
V tomhle věku je to naprosto normální, zažila jsem u obou dětí. Po šestinedělí se tvorba mléka ustaluje dle potřeby. Prsa už se nenalévají sama od sebe, neteče to samo a děti se často vztekaji, protože byly zvyklé jenom otevřít pusu a teklo to, teď musí maknout. Pokud vytrvalá, mimcu dicvakne, že musí sat a mléka bude tolik, kolik je potřeba. Důležité je kontrolovat, aby bylo dost počítaných plenek, ale pokud bude, dítko dehydrataci netrpí, tak zazní zuby, dej tomu týden a bude líp. Pokud bys dala dokrm, prsa by neměla důvod tvořit dostatek mléka a kojení by to mohlo pokazit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji moc.
Jak říkám, je to první dítko, tak jsem ze všeho tak vyjukaná… holt, člověk chce pro prcka jen to nejlepší… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naprosto chápu, moc dobře si pamatuji, jak mě to u prvního dítěte vystrašilo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Postupovala bych tak, jak píše Ugluk. Celé šestinedělí jsem měla prsa jak čerstvé implantáty, mliko mi strikalo na vsechny strany, poté už se prizpusobily. Tak kolem 3. měsíce přišel u obou bojkot kojení, to bylo taky náročný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě jednou děkuji moc. Vzhledem k tomu, že se prckovi ve středu odpoledne pořád nechtělo papat, jsme na radu mudr nakonec raději zajeli večer na pohotovost. Vyloučili tam jakékoli onemocnění (za což jsem ráda) a když chtěli zkontrolovat techniku přisátí, tak se mimi rozjedlo, že si vynahradilo celý den.
No, cítila jsem na jednu stranu úlevu, na druhou mi bylo trochu trapně, ale paní doktorka byla super. Řekla jen „to znám, taky jsem byla matka prvního. Nic si z toho nedělejte. Hlavně že je v pořádku a vy v klidu.“
No, a nad to jsme zjistili, že od minulého týdne máme dalších 300g nahoru.
Od té doby papá zase hezky. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit