Hlásit ÚP těhotenství?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Lucky aháá už je mi to jasný, takže pokud zůstanu v evidenci dál i když mi nebudou platit nic a ještě neporodím tak za mě budou platit soc zdrav? To bych tam taky zůstala a nenechala si nic nabulíkovat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jojo platili za mě sociální a zdravotní,nejhorší je že vlastně nemáš ani korunu dokud neporodíš,teda zaleží jak ti to vyjde a ty co si žádají o PPM tak to je jiné ty už mají mateřskou 6 týdnů před porodem.já byla v evidenci cca od 1.3.2009 no a podporu jsem brala do srpna,pak az do prosince(termin porodu 21.12.2009)jsem nemela ani korunu,ani zadny social
hruza a kdyz mas porizovat veci pro mimi.......no a pak me naštvalo že automaticky bych měla díky tomu že jsem byla bez prace materskou na 4roky(necele dva roky7600Kc a dalsi dva roky asi 3600Kc)no a to sem nechtela tak sel otec ditete na tu materskou a ja budu doma tri roky,teda doufam,uz diky tomu papirovani ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
AngelinaBalerina píše: čekáš první dítě???a kdy máš termín porodu?máš ještě nějaké peníze jako podporu???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no ty 4roky taky nechápu proč musím být doma, já mám sice plány kdy se mi to tentorkát hodí ale proč to tak musí být mi je záhadou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě hlásit, taky jsem těhotenství hlásila hned při další návštěvě. Mně spíš pobavila paní úřednice, když mi návštěvu napsala na 30/11 a já mám 21/11 termín ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
consi píše:
Určitě hlásit, taky jsem těhotenství hlásila hned při další návštěvě. Mně spíš pobavila paní úřednice, když mi návštěvu napsala na 30/11 a já mám 21/11 termín
je lepší hlásit se dobrovolně je mi to jasný
třeba tě navštíví v porodnici s velkou kyticí
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
AngelinaBalerina píše:consi píše:je lepší hlásit se dobrovolně je mi to jasný
Určitě hlásit, taky jsem těhotenství hlásila hned při další návštěvě. Mně spíš pobavila paní úřednice, když mi návštěvu napsala na 30/11 a já mám 21/11 termíntřeba tě navštíví v porodnici s velkou kyticí
![]()
![]()
tak to teda nevím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
AngelinaBalerina píše:
no ty 4roky taky nechápu proč musím být doma, já mám sice plány kdy se mi to tentorkát hodí ale proč to tak musí být mi je záhadou
rodicak jde stejne vyridit az rodnym listem miminka takze az se narodi ne???driv ti ho nedaji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no to jsem samozřejmě pochopila už na úp ale co nechápu je důvod proč musím být doma 4roky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
AngelinaBalerina píše:
no to jsem samozřejmě pochopila už na úp ale co nechápu je důvod proč musím být doma 4roky
4 roky být doma nemusíš, můžeš jít do práce dřív, ale tím, že nemáš nárok na PPM musíš jít na čtyřletou variantu rodičáku
- Citovat
- Upravit
ok tak to napíšu přesně, vím co a jak už dávno jen říkám, že nechápu proč člověk který je v evidenci na úp musí mít 4letý rodičák a nemůže si zvolit variantu sám ale to je jedno, prostě to tak je a stejně mi to nikdo nezdůvodní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja jsem ted skoncila skolu a sla se prihlasit na up.Jsem v 5 mesici tehotenstvi a kdyz jsem se ptala, zda to hlasit ci nekde zapsat, bylo mi receno, ze to pro ne neni dulezite. V dotazniku jsem presto musela vyplnit o jakou praci mam zajem atd.
tak jsem zvedava na dalsi schuzku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobry den mela bych dotaz pracovala jsem 1,5 skoncila mi smlouva a momentalne jsem vedena na UP. Zjistila jsem ze jsem tehotna a chtela jsem se zeptat jak to bude semnou dal na juake penize mam narok kdyz jsem samozivitelka a jestli mi budete dal platit soc. a zdra. Budu mit narok na vyber materske chtela bych byt doma 3roky.
- Citovat
- Upravit