Hlásíte drobné krádeže?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
274
18.6.18 04:10

Hlasité drobné krádeže

Ahoj holky chtěla bych poprosit o radu. Obědnala jsem si před dvěma měsíci lehátko platila jsem předem. Nebylo to na e-miminu ale Sbazar.cz stalo mě to 800kc a lehátko do dnes nepřišlo. Asi měsíc mi vypisovala dotyčna osoba. Prvně jak je poslala a že musím počkat že přijde. Když jsem jí pak napsala že se mi to už nelíbí ať pošle peníze zpět tak mi napsala že je pošle přítel. A že ztratila lístek a tak. Nakonec že je pošle. Napsala mi že už je přítel poslal a ja čekala a jak b. A děkovala, peníze mi stále nešly. Tak jsem ji poprosila jestli by byla tak hodná a poslala mi peníze tedy ze svého účtu. Mezi tím se balík vrátil pry knim na poštu. Po naléhání a prošeni v tisících emailech. Že mi pošle tedy peníze ze svyho účtu kdyby mi přišli dvakrát ať jedny vratim. Napsala jsem že určitě a opět jsem čekala a děkovala jelikož peníze stále nešly. Poprosila jsem ji o poslání kopie vypusu s účtu na toto reagovala ze pošle a ja zas čekala. Jak říkám trvali to nějak měsíc. Mezi tím jsem si sehnala jiný, a dotyčna osoba se prestala ozývat. Od začátku se chystám to nahlasit i když vím že to bude k ničemu manžel mi řek máš jinou práci nemáš adresu jen meil a číslo účtu. Nemá to cenu. Ja musela mezi tím naoperaci s malým miminkem které mělo třiselnou kylu. A moc ho to bolelo a které jsem musela neustále chovat aby vůbec spinkalo protože jsme čekali do 5kg. Z tohoto důvodu jsem ho objednala miminko už je po operaci to druhé lehátko využívá jen zřídka je vesele až na nějaké vykevy vpohode. Je to týden co se mu vytahly Stehy a ja si řekla jak mu vytáhnou stehy tak zajdu na policii. Na které mazel týden před operací volal a ti mu řekli ať přijde že to sepisi. Řekli jsme si tedy ze počkáme do vytažení stehů. Mezi tím se starší kluk rozbil na kole a ja musela osetrovat jednoho po operaci druhého rozbiteho i když měl helmu byl dodreny. Tak se teď po dvou měsících vše uklidnilo a ja zase začala žít s pocitem nahlasto, kámoška mi radila zavolej na banku že jsi peníze poslala omylem na jiny účet že ji to kdysi banka vrátila a tak. Ja měla strašně moc práce manžel je od rána do večera v práci a ja dvě děti marodne. A to malinke před opraci spalo jen v náručí byla jsem hotová a babičky se ho baly hlídat ze se mu kyla uskripne. Tak jsem to musela zvládnout sama. Teď se konečně vyspím tak jsem si říkala že to dotahnu do konce ale je to záležitost stara asi dva měsíce možná i o trochu dyl ma to vůbec cenu. Ke konci vypisovani začala být paní i pěkně dohadovana ze vše otáčím a že se semnou nelze domluvit a tak. Prosím o radu a jestli nemate podobnou zkušenost děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65015
18.6.18 05:18

Divny nazev. Ale jinak bych to po takove dobe uz neresila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
18.6.18 05:23

Peníze bych už asi oželela,800 Kč není zase taková částka, jejíž ztráta by mě trápila několik měsíců 8o
Trestní oznámení jste měli podat ihned,po takové dlouhé době to bude vypadat už divně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
18.6.18 05:49

Dávala bych pokuty za lidskou blbost. Když kupujete na takovýchto portálech, musíte počítat s tím, že zboží, které zaplatíte, nedojde. Nezbývá vám nic jiného než jít na policii nebo se smířit s tím, že peníze jsou v háji.

Neříkám, že je to váš případ, ale „nejlepší“ je poslouchat podvedené jak pláčou, že naletěli podvodníkovi. Prvně mu pošlou peníze a až po neobdržení zboží gůglujou recenze.. proč by si ho prověřili před tím než mu poslali love, že… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
18.6.18 05:54

@suwari
Blbě to vypadat nebude, lidi oznamují i mnohem starší věci. Jedná se sice jen o 800, ale podvedených mohou být desítky, takže i ta konečná částka by byla úplně jiná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
18.6.18 06:07

Bohužel jsem jsem neměla kdy to nahlásit bylo toho moc. Nemohla jsem nikam lítat z plačícím dítětem. Me by to divné nepřišlo když, uvedu důvod který je pravda. Ano byla to ma blbost a ma chyba. Ale jak jsem psala lehátko jsem ani nevyuzila to druhé tak proč kupovat nové miminko už je po operaci a utakoveho miminka se nikde lítat nedá byly mu dva měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
18.6.18 06:08
@suwari píše:
Peníze bych už asi oželela,800 Kč není zase taková částka, jejíž ztráta by mě trápila několik měsíců 8o
Trestní oznámení jste měli podat ihned,po takové dlouhé době to bude vypadat už divně :think:

Díky za radu ale bylo toho moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
18.6.18 06:11
@elena.78 píše:
@suwari
Blbě to vypadat nebude, lidi oznamují i mnohem starší věci. Jedná se sice jen o 800, ale podvedených mohou být desítky, takže i ta konečná částka by byla úplně jiná.

Děkuji za podporu zajdu tam nejpozději ve středu te to řeším tak pozdě ma svůj důvod a zdraví mi přišlo důležitéjsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
18.6.18 06:16
@elena.78 píše:
Dávala bych pokuty za lidskou blbost. Když kupujete na takovýchto portálech, musíte počítat s tím, že zboží, které zaplatíte, nedojde. Nezbývá vám nic jiného než jít na policii nebo se smířit s tím, že peníze jsou v háji.Neříkám, že je to váš případ, ale „nejlepší“ je poslouchat podvedené jak pláčou, že naletěli podvodníkovi. Prvně mu pošlou peníze a až po neobdržení zboží gůglujou recenze.. proč by si ho prověřili před tím než mu poslali love, že… :roll:

Moc děkuji a máte pravdu i když ty pokuty mi přijdou moc. Ale ja neměla ani kdy se vyspat a ještě me to ani nenapadlo v tom stresu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23436
18.6.18 07:10
@sluníčkoi píše:
Bohužel jsem jsem neměla kdy to nahlásit bylo toho moc. Nemohla jsem nikam lítat z plačícím dítětem. Me by to divné nepřišlo když, uvedu důvod který je pravda. Ano byla to ma blbost a ma chyba. Ale jak jsem psala lehátko jsem ani nevyuzila to druhé tak proč kupovat nové miminko už je po operaci a utakoveho miminka se nikde lítat nedá byly mu dva měsíce

Jdi na policajty i s miminem, klidně ať je nenajedený a ospalý, aspoň budou mít ty tupí pitomci motivaci hnout zadkem, stejně jsou jinak k ničemu.
TO pro podvod podej už z principu, ani malý sviňárny nesměj procházet, pomůžeš tim někomu dalšímu, kterej třeba příště pomůže tobě. nahlaš všechno co máš - inzerát (včetně id), číslo účtu, email, adresu a škodu, co způsobili. A chtěj zaslat vyjádření poštou, aby měli motivaci alespoň jeden úkon v tom směru udělat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
18.6.18 07:12

No kazdopadne banka ti nic nevrati.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
18.6.18 07:28

Oka nahlasim to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
18.6.18 07:31

Bez to nahlásit.....já takhle přišla o 1500,ale proste jsem se na to vykašlala,ale asi po roce mi doma zvoní policajti ,že stíhají jednu paní pro podvod a našli tam i moje cu,jestli mě taky okradla.....takže připojili i moji částku a celkem to bylo přes 20 tisíc,takze ji teď čeká soud…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
18.6.18 07:32

@sluníčkoi Já chápu, že jsi ve stresu, ale přijde mi to spíš jako hromada výmluv - jasně děti nemocný, dobitý, dotlučený - tak se na to buď vykašli, jsou na světě jiné hodnoty - nebo se na to nevykašli, ale pak se nevymlouvej na děti. Čapni je řvoucí a jdi to teda nahlásit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33360
18.6.18 07:49

@sluníčkoi No, i když je to už dlouho tak bys to nahlásit jím měla, peníze už zpět asi nedostaneš ale je možné že ta osoba to dělá pořád dokola anebudeš jediná koho okradla. Zkus zadat její číslo účtu do vyhledávače, možná budeš překvapená :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Bazar pro děti a mámy na eMiminu

Nekupujte nové, když z toho hned vyrostou!

V Bazaru pořídíte kočárky, oblečení i výbavičku. A až odrostou, prodejte je dál. Víc peněz a víc místa ve skříních.

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák