Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Může, prosím, někdo poradit, jak je to, když jsem byla zvolena resp. dotlačena, do členství ve výboru SVJ, ale ani po měsíci a půl ještě nedošlo k mému zápisu do obchodního rejstříku a od bývalé předsedkyně jsme my, noví budoucí členové, nedostali ani všechny potřebné dokumenty? Jde mi konkrétně hlavně o to, jak teď postupovat, když bývalí členové odstoupili a my noví ještě nejsme registrováni a já jsem si to mezitím s tím členstvím ve výboru rozmyslela a dělat to prostě nechci. Takže nevím, zda, jakou formou a komu to musím teď oznámit, že to dělat nechci. Nemáte s tím někdo zkušenost?,
Na tyto otázky nejlépe odpoví nějaký advokát, jenž se danou problematikou zabývá a pak také určí další postup, aby vše proběhlo jak má.
Běžte co nejdřív za předsedkyní, že to dělat nebudete, nutit Vás nikdo nemůže. I když jste asi měli ustavující schůzi, kde jste si vedení SVJ odhlasovali. Pokud se v domě nenajdou lidi do výboru, možnost je také, že bude jen předseda. Pamatujte na to, že každá změna v obch. rejstříku znamená kolek za 2000,– Kč, takže změny je dobré mít opravdu připravené a promyšlené, ať SVJ zbytečně netratí. Taky to občas nese nějaké změny ve stanovách, a to je taky „voser“ to dělat moc často. Takže to všechno chvíli taky trvá, než dojde k zápisu a vše je připravené, jinak to rejstřík vrací k předělání.
@Iveta Černá píše:
Může, prosím, někdo poradit, jak je to, když jsem byla zvolena resp. dotlačena, do členství ve výboru SVJ, ale ani po měsíci a půl ještě nedošlo k mému zápisu do obchodního rejstříku a od bývalé předsedkyně jsme my, noví budoucí členové, nedostali ani všechny potřebné dokumenty? Jde mi konkrétně hlavně o to, jak teď postupovat, když bývalí členové odstoupili a my noví ještě nejsme registrováni a já jsem si to mezitím s tím členstvím ve výboru rozmyslela a dělat to prostě nechci. Takže nevím, zda, jakou formou a komu to musím teď oznámit, že to dělat nechci. Nemáte s tím někdo zkušenost?,
A mate uz zapis se schuze? Zapis to obchodniho rejstriku trva par mesicu. Asi nejjednodussi by bylo nechat vse probehnout a po zapisu do obchodniho rejstriku poslat ostatnim clenum vyboru doporucenym dopisem, ze odstupujete z funkce.
Zápis do OR trvá nejvýš pár dnů. Jinak vzdání se funkce statutárního orgánu je bezplatné a doručuje se k rukám společnosti, v tomto případě SVJ. Ale jak jsem psal výše, tak nejlepší postup je obrátit se na advokáta, existují i bezplatné poradny.
@Elnc píše:
Zápis do OR trvá nejvýš pár dnů. Jinak vzdání se funkce statutárního orgánu je bezplatné a doručuje se k rukám společnosti, v tomto případě SVJ. Ale jak jsem psal výše, tak nejlepší postup je obrátit se na advokáta, existují i bezplatné poradny.
Bezplatne to tez jde. Ale v tom pripade at si tu vypoved pani vytiskne 2× a necha si to podepsat od zbytky vyboru, ze to prevzali a ze je to ve dvou vyhotovenich. A nejlepe u toho mit jeste nekoho nezavisleho jako svedka. Pak je to neprustrelne.