Hlavička stále k jedné straně - pomůcky?

11
30.4.14 13:25

hlavička stále k jedné straně -pomůcky?

Prosím o vaši zkušenost, malá pořad točí hlavičku doleva a chtěla bych ji v tom ve spaní zabránit, zafixovat na rovno nějakým polštářkem speciálním, podložkou…na netu mají nějaké medvídky polštářky, podkovy, molitanová kolečka…spíš bych dala na něčí dobrou zkušenost než něco pořizovat na blint… :nevim: :nevim: :nevim:
budu ráda za vaši radu, díky :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5473
30.4.14 13:32

Na spaní jsme měli takové polohovací válečky (spojené uprostřed pruhem látky s možností úpravy šířky), které zabránily teda otočení celého těla, hlavy ne, ale dá se v tom dítě napolohovat všelijak na polobok na chtěnou stranu. Jinak na otáčení hlavičky nám dr. doporučovala stimulovat z obou stran, takže lákat hračkami, otáčet posýlku o 180 st., aby koukalo do prostoru z obou stran apod. (teda stačí mimi dát obráceně do postýlky, ale mi měli podloženo kvůli refluxu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3239
30.4.14 13:34

Balik cukru nebo mouky zabaleny v mekkem rucniku. Medvidka jsem mela a stejne na nem hlavicku vytocil :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
30.4.14 13:39

Z vaty jsem udělala kroužek a obalila jemným obvazem. Doporučila mi to tenkrát sestra v porodnici a suprově mu v tom držela hlavička. On byl hrozný šišoun.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
30.4.14 13:41

Muj mel taky hlavicku na stranu a at jsem delala co jsem delala, stejne si ji dokazal ve spanku otocit podle sveho… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
30.4.14 13:42

No me se mala stejne vsechno behem kratke doby naucila odsunout, aby se dostala do sve oblibene pozice. Hlavicku ma trochu sisatou :mrgreen: jinak doktor na neurologii mi rikal, ze je to pozustatek z briska a do pul roku na to maji narok, pak se to zacina resit… nepises kolik male je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
30.4.14 13:44

@Mobidick to jsem si vzpomněla, jak tchýně říkala, že mému manželovi dávala do kočáru balení rýže, aby netočil hlavu, možná bez nějakého zábalu, to bylo za hlubokýho totáče :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
30.4.14 13:47

Nic nepomahalo, nakonec jen rehabilitace, chodil asi od 2 mesicu.Pry je to urcite efektivnejsi nez vselijake polohovani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
30.4.14 13:50
@Janha píše:
No me se mala stejne vsechno behem kratke doby naucila odsunout, aby se dostala do sve oblibene pozice. Hlavicku ma trochu sisatou :mrgreen: jinak doktor na neurologii mi rikal, ze je to pozustatek z briska a do pul roku na to maji narok, pak se to zacina resit… nepises kolik male je.

Pul roku mi prijde hodne dlouho.Ja cetla, ze dokonce sestinedeli, tedy 6 tydnu kdyz se to nesrovna, je cas to resit jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4671
30.4.14 14:05

My to měli taky tak. ale lákání na hračky, polohování a jiné nesmysly nepomohly. stejně si tu hlavu vyvrátila jak chtěla a ještě vypadalo, že si zlomí vaz.
ve čtyř a půl měsících jsme nasadili ortézku.
je tady o tom diskusí dost.
kraniální remodelační ortéza.
tak ať to nějak zvládnete. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
30.4.14 14:08
@Mobidick píše:
Balik cukru nebo mouky zabaleny v mekkem rucniku. Medvidka jsem mela a stejne na nem hlavicku vytocil :nevim:

ja mala ryzu..predsa len keby ta muka prdla tak to je vsude..a takisto sme mali pomucky, uplne k prdu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
30.4.14 14:09
@Samamama píše:
@Mobidick to jsem si vzpomněla, jak tchýně říkala, že mému manželovi dávala do kočáru balení rýže, aby netočil hlavu, možná bez nějakého zábalu, to bylo za hlubokýho totáče :mrgreen:.
:mrgreen:
Ja to taky davala malemu..jasminovu.. :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
30.4.14 14:41

@Dominika32 A proč jí točí? Jenom ve spaní, nebo pořád? Naše to dělala taky-měla natažený krční sval od porodu-to se musí pak řešit rehabilitací-čím dřív, tím líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2451
30.4.14 14:43

Nam pomohla azvrehabilitacr chodili jsme od 6 tydnu a ackoliv se mu to spravilo, dodnes (2 roky) nekdy spi ve sve oblibene poloze. Jinak k rehab jsme stimulovali hrackama na druhou stranu, otaceli postylku a mluvili na nej z druhe strany…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9226
30.4.14 14:43

Ja mám valecky spojene suchým tipem, ty napolohuji cely tělo, a hlavu kdyz je na levým boku úplne doprava neotoci, i to tu sisatou hlavu hodne srovnalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí