Hlavní pracovní poměr - počet hodin

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7527
3.2.16 22:07
@Maty1989 píše:
Doprovod se dle mě nijak nepočítá, takže jedině dovolená, nebo si to naddělat :nevim:

záleží jak kde, třeba u mého muže to jde, ale je to dle kolektivní smlouvy, mají speciální tiskopis a musí tam být napsáno od lékaře doprovod nutný.
Jinak se to bohužel řeší dovolenou nebo náhradním volnem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
3.2.16 23:08
@medunka23 píše:
záleží jak kde, třeba u mého muže to jde, ale je to dle kolektivní smlouvy, mají speciální tiskopis a musí tam být napsáno od lékaře doprovod nutný.
Jinak se to bohužel řeší dovolenou nebo náhradním volnem

No právě. Manžel má třeba tzv PD jednou za půl roku. Nahlásí péči o dítě a je to. I když třeba dítě neřeší, ale má na to nárok - samozřejmě, pokud má dítě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
2.5.18 10:28

počet hodin

Dobrý den,

prosím může mi nějaká účetní poradit? Mám pracovní smlouvu, kde mám uvedeno plat 12 200Kč, délka pracovní doby činí 40 hodin týdně,
Týdenní pracovní doba je rozvžena rovnoměrně do pětidenního pracovního týdne.
V případě dovolených, pracovních neschopností a nenadálých situací si vyhrazuje
zaměstnavatel možnost nařídit zaměstnanci pracovní dobu, která bude rozvžena
nerovnoměrně i v dny pracovního klidu, ale v souladu se ZP § 83, z důvodu
zachování chodu firmy.
Jaká hodinová norma platí pro tento měsíc duben 2018? 160 nebo 168 hodin?
Děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
2.5.18 20:03

@mapos min. mzda se vztahuje na 40 hod. úvazek a v přepočtu nesmí hod. mzda klesnout pod 73,20. Jestliže je v daném měsíci svátek, tak má za 2 možnosti jak s ním pracovat. Buď ho zahrne do odprac. hod a pak budeš mít odprac. 168/12.200,– nebo ti ho nezahrne do odprac. a poníží měsíční mzdu o těch 8 hod a svátek proplatí jako náhradu mzdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat