Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jsem sama s dvouletým chlapečkem a zjistila jsem, že být sama není pro mě to pravé ořechové. Mám profil na několika seznamkách, ale když už hledám nového partnera, hledám i dobrého tátu pro svého syna a to není zrovna jednoduché. Ješte dva roky budu na rodičovské dovolené a říkám si, jestli bych neměla hledání partnera odložit o pár let až budu mít normální zaměstnání a ne jen přivýdělky a až bude syn větší a samostatnější. Jestli bych si spíš neměla najít jen milence na občasné rozptýlení a dospělou konverzaci a něco vážnějšího nechat na vhodnější dobu. Zase se ale bojím, že když budu mít milence nebudu mít už tendenci hledat si partnera a já ve skutečnosti chci mít normální rodinný život, chci někoho kdo bude mít se synem hezký vztah a kdo by chtěl ještě další dítě/ děti. Zajímaly by mě vaše zkušenosti a názory.
Tak na tvém místě bych hledala kamarádku na pokec…No a jestli chceš rodinný život tak asi přítele ne ![]()
Nejlepsi je nehledat nic a nikoho… ono to prijde samo a kdyz to budes nejmin cekat…
@Lynette Vím že to musí být těžké, ale já sama za sebe bych počkala ještě chvíli, mám švagrovou přesně tohle udělala, když měl malej 3 roky a bylo to peklo, přítel jí chtěl samozřejmě co nejvíce, jenže dítě taky a jí bohužel ovlivnil spíše sex než vlastní dítě a podepsalo se to na výchově i osobnosti dítěte, které rázem mělo milion tetiček, jen aby ona s přítelem mohla na zábavu, ale to je jen můj názor a rozhodně ho nikomu nenutím, třeba to někomu zrovna vyšlo. Přeju hodně štestí. ![]()
Omlouvam se za anonym, ale nemusí se vědět vše. Jsem sama od manžela víc jal rok. První jseměla jen milence, teď mam někoho, s kým se scházíme, je nám spolu dobře. Ale nikdo z našeho okolí to neví. Ale oba víme, že z toho časem bude vztah, ale ne hned.
Najdi si někoho takoveho. Kamarada a dal uvidíš. Určitě bych to neřešila jen milencem, bez nějakých vyhlídek
@amidala21 Pro mě je syn na prvním místě. Když dotyčný uvažuje stylem že dítě bude někdo hlídat a my půjdeme tam a tam, tak je mi jasné, že to není ten koho hledám.
@Lynette píše:
@amidala21 Pro mě je syn na prvním místě. Když dotyčný uvažuje stylem že dítě bude někdo hlídat a my půjdeme tam a tam, tak je mi jasné, že to není ten koho hledám.
no počkej zas na druhou stranu je logické, že ten muž by byl rád s tebou i sám, aby tě měl šanci poznat i jako osobnost a ne jako maminu…ono jde o míru a vyváženost.. ono podle mě pokud by měl být muž prima kamarád pro dítě musí mít šanci se zamilovat do maminky
Nic nehledat, nechat to na náhodě, rozhodně nehledat milence, je to zbytečná otrava a nervy, ztráta času, který můžeš věnovat dítěti. ![]()
@Tiger-lily píše:
Nic nehledat, nechat to na náhodě, rozhodně nehledat milence, je to zbytečná otrava a nervy, ztráta času, který můžeš věnovat dítěti.
@jdukolem píše:
no počkej zas na druhou stranu je logické, že ten muž by byl rád s tebou i sám, aby tě měl šanci poznat i jako osobnost a ne jako maminu…ono jde o míru a vyváženost.. ono podle mě pokud by měl být muž prima kamarád pro dítě musí mít šanci se zamilovat do maminky
Přesně tak" @Lynette nepočítej s tím, že vás bude oba zbožňovat naráz jako vlastní. Buď bude děckomil a ty zas ostrouháš, nebo bude dobrý partner a k dítěti si postupně cestu najde. Nic mezi tím asi jen tak nebude, leda někdo hodně zklamaný a „beroucí vše“. Nebo nevím. Zní to ideálně, ale vážně si to neumím představit. ![]()
@jdukolem píše:tak hezkej nezávaznej sex jednou za čas není otrava naopak může dobít baterky a odreagovat
@Tiger-lily píše:
Nic nehledat, nechat to na náhodě, rozhodně nehledat milence, je to zbytečná otrava a nervy, ztráta času, který můžeš věnovat dítěti.
No milence mám vyhledanýho za dvě minuty - stačí zavolat kamarádovi.
@Lynette píše:
No milence mám vyhledanýho za dvě minuty - stačí zavolat kamarádovi.
@Lynette takže ve zkratce - chceš přítele, ale není na to vhodná doba. Proč jako? Že nemáš peníze nebo co? ![]()
Jo jako jestli chceš být pár let sama a jen si občas s někým vrznout - nu proč ne, ale mám pocit, že tohle právě nechceš, tak nechápu, proč to hledání odkládáš.
Zas čím později se tvé dítě seznámí s tvým přítelem - tím je oba okradeš o společně prožitý čas. A čím menší dítě, tím líp si na nového „tátu“ zvykne. A taky ti bude trvat, než někoho schopného najdeš a to seznamování, jak píšou holky, to taky nebude hned…
Jo a já zastávám heslo, že kdo hledá, ten najde. Kdybych tomu nechala volný průběh, tak vsadím boty, že nepotkám nikoho jinýho než ženatý, kretény, ženatý kretény, lemply, nýmandy, nemakačenka a pitomce ![]()
@jdukolem píše:tak hezkej nezávaznej sex jednou za čas není otrava naopak může dobít baterky a odreagovat
s tim souhlasim. @Lynette navic kdyz je to tak jednoduche, ze k tomu staci jen telefonat a je to kamarad, tudiz malicky nemusi mit v hlave zmatek, urcite bych toho vyuzila. Ono se pak dobre srovna v hlave, ze na sex muzes mit chlapa kdykoliv a pak lepe udrzis latku pri vyberu partnera ![]()