Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@barca.rem123 píše:
Všichni kdo se to snaží rozmlouvat jsou lehce sobečtí, myslíte jen na to že MĚ to bude mrzet a že se jedná o MOJE dítě které bych si JÁ měla užít. Ale věřte mi že ti co říkají že se to všechno nějak zvládne, tak neví jaké to je vyrůstat v nezajištěné rodině, když jediný kdo vydělává je můj partner a už tak má problém s uživením se, natož ještě mimi a já se nechci jedno ráno probudit a že by dítě nemělo co do pusy, myslete prosím na to miminko, ne na mě.
a proč nevolíš klasickou adopci, přes úřady? V čem je pro tebe přínosnější inzerce? Seš si jistá, že odhadneš kvalitu zájemců lépe než úřady?
@barca.rem123 podívej, stopro najdeš. Že to bude těžké, je jasné.
Nevím, zda jsi viděla film o přímé adopci..
@barca.rem123 píše:
@Liška2014 ano, psala jsem na e-mail všem co v poslední době přidávali něco na tohle téma, už jsem jim psala tak 3 dny zpátky, a zatím žádná odpověď
Zkus ještě tuto stránku, je to i pro přímou adopci
https://nahradni-materstvi.webnode.cz/kniha-navstev/
@pe-terka myslím si že když kontaktuje odspodu předně se budou snažit najít cestu aby dítě mohlo zůstat u matky. Třeba to uživatelka nechce.
@bejbyn píše:
Legislativně je to v naprostém pořádku, je to obsaženo v Občanském zákoníku.
Tu šedou zónu si nepleť s náhradním mateřstvím.
nepletu…Ty jsi psala, že FOH nechce zprostředkovávat přímé adopce, ptž je to nelegální…A když to, nevědomky, zprostředkuje inzerce na emiminu, tak to legální je?
Trochu si protiřečíš…
@admin, jaký na to máte názor?
@pe-terka píše:
a proč nevolíš klasickou adopci, přes úřady? V čem je pro tebe přínosnější inzerce? Seš si jistá, že odhadneš kvalitu zájemců lépe než úřady?
Kvalita zájemců = napsala jsem všem s nickem chcimimiska a čekám, kdo se ozve ![]()
@ludmilaadamkova píše:
@pe-terka myslím si že když kontaktuje odspodu předně se budou snažit najít cestu aby dítě mohlo zůstat u matky. Třeba to uživatelka nechce.
já bych to ráda četla od ní…Ale násilím ji nutit nebudou, zprostředkovávají řadu klasických adopcí a někde ty děti brát musí.
@Liška2014 Viděla jsem film Juno kde se mladá holka nachází ve stejné situaci jako já, a taky místo potratu si našla rodiče kteří si Mimi hned po porodu vzali ![]()
@Liška2014 píše:
@pe-terka podle mě u příme adopce smíš být v kontaktu
Myslíš bio rodiče s adoptivními? A to si právě myslím, že není dobře.
@Bubla Bůčková píše:
Kvalita zájemců = napsala jsem všem s nickem chcimimiska a čekám, kdo se ozve
a pak si o mimino zahrají mariáš! Vítěz je nejlepší, vybráno, prověřeno ![]()
Já věděla že se zde najdou lidi kterým se to nebude líbit, ale co tady někteří uživatelé píší mě docela uráží. Snažila jsem pouze pomocí internetu najít nějaký milý, zajištěný pár co by mému miminku dal co potřebuje. Je mi líto že pro spoustu z vás je tohle problém ![]()
@barca.rem123 píše:
@Liška2014 Viděla jsem film Juno kde se mladá holka nachází ve stejné situaci jako já, a taky místo potratu si našla rodiče kteří si Mimi hned po porodu vzali
Uvědomuješ si že ten film je o USA kde je naprosto jiné právní prostředí a jsou na to přímo agentury které prověřují jak rodiče tak matky.. a samozřejmě také je to obrovský byznys. ![]()
@barca.rem123 hele promiň ale buď jsi kapku naivní a nebo jsi troll. Jestli si myslíte že je to takto jednoduché. A proč jsi neodpověděla na otázku proč to nechceš řešit přes příslušné úřady?
@pe-terka píše:
a pak si o mimino zahrají mariáš! Vítěz je nejlepší, vybráno, prověřeno
Jako ono asi moc možnosti není. Těžko si vylepis inzerát v místních potravinách „Daruji za odvoz“,ale je to prostě absurdní. Chápala bych tu finanční motivaci, jistě a uznávám i právo na ni ve výši sta tisíců, ale jinak bych volila rozhodně standardní adopci.