Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den,
mám menší (teda možná větší) problém s tím, jaký vybrat sporťáček pro našeho desetiměsíčního syna. Potřebuju, aby byl skladný do auta, chtěla jsem, aby šel polohovat do úplného lehu (ale to bych možná oželila), aby měl polohovatelné nožičky a aby projel i nějakou tu polňačku a hlavně travnatou zahradu, případně lesní cestu. Pro starší dceru jsme měli starý sporťáček libertu, jenže to už se nám do auta nevejde a taky bych chtěla vyzkoušet konečně moderní kočár
(zatím jsme měli jen staré retro kočárky
). A hlavně se dvěma dětmi se mi opravdu nechce montovat kočár deset minut. Hi.
Měla jsem vyhlídnutou Nunu, ale dočetla jsem se, že není do terénu vůbec a že se snad v leže převrací. Pak jsem přešla ve výběru na Liru 4, vyhlížela jsem Hauck Miami či Malibu, taky 4baby Rapid, na chvíli jsem se zastavila na Inglesině Espressu a teď koukám i na Gesslein F4 buggy.
Nevíte někdo jak je to s jezdivostí v terénu u Espressa? Dočetla jsem se, že od roku 2013 zvětšili kolečka, tak že je to lepší?
A nemůžu sehnat nějaké ucelené informace o Gessleinu. Vítě někdo hmotnost, rozměry po složení, či jestli má pevnou zádovou opěrku? A taky jestli se převrací (taky jsem se dočetla, že v leže se rád převrací)?
Nemůžu se rozhodnout a taky nevím, jestli se na to nevy… a nekoupit opravdu něco levného (4baby Rapid), když je to jen do auta jako druhý kočár. Na druhou stranu zas nechci nějaký lacině vypadající rozhrkaný šusťák a taky je to pravděpodobně poslední kočár, co pořizujeme, tak si to chci užít
. Každopádně na Espresso a Gesslein se koukám po bazárcích.
Máte někdo zkušenosti s některým výše popsaným kočárkem? Případně může někdo doporučit nějaký kočárek, který by splňoval moje požadavky? Jestli teda nejsou přehnané. ![]()
Moc děkuji za příspěvky. ![]()
@Dagmar G. pořídila jsem Quinny speedi a zvládne jak terén, tak město. Za mě super, ale je to tříkolka - mi vyhovuje.
@Dagmar G. A nechceš radši golfky, když je to jako druhý kočár? Já jsem maximálně spokojená s Maclarenem Techno XT, složí se do deštníku, jdou do lehu, nohy polohovací, prodlužovací bouda, zvládnou i lehčí terén a z druhé ruky je také seženeš.
No, to jsem se právě koukala na takové ty lepší golfky (i třeba Valco snap). Ale málokterý zvládá ten terén. Ještě jsem zapomněla dodat, že chci spojenou rukojeť a ty pevné záda.
A už mi připadá, že mi z toho hrabe. Koukám na všechny kočárky, co vidím, pořád projíždím internet, už jen čekám, kdy se mi o tom bude zdát. ![]()
Já bych radila taky trojkolku. Já mám teda Jané Slalom. Jinak ta Lira do terénu určitě ne. Ten Hauck no
Bála bych se, co to za ty peníze vydrží
Tu Inglesinu bych do terénu taky neviděla, ta zadní menší kolečka by dělala neplechu. Gessleiny jsou dobrý kočárky, ty něco vydrží. Každopadně nafukovací kola, jestli chceš jezdit po polňačkách a podobně, určitě ne plastová.
Co babyjogger citi mini? Je krásně skladný do auta, spojená rukojeť, čtyřkolka, velká bouda, zvládne i lehčí terén, polohovací do lehu, jen nemá polohování nohou. Já ho mám do města a mírného terénu, vozím v autě. Do velkého terénu mám babyjogger citi elite.
@Dagmar G. co Mamas and Papas Sola?
Splňuje všechno, co píšeš a ještě jde dát i do protisměru. Nový stojí hodně, ale bývají po bazárcích.
Já mohu doporučit CHicco Multiway. Jsou to sice golfky ale jsou dost odolné, velká kola. Docela slušný úložný prostor. A jsou velké a široké, větší než ostatní pidi golfky. Syn je veliký, tak jsme potřebovali větší/širší.
Dá se krásně složit, máme sedana takže to byla další priorita. Aby byl velký ale skladný.
Dá se velmi jednoduše polohovat, téměř až do lehu. Koupila jsem ho po x-landeru.
Tady je pěkně nafocen:
http://detsky-bazar.hyperinzerce.cz/…ka-rokycany/#…
je k němu automaticky pláštěnka a středně teplý fusak na nohy.., polštářek pod hlavu a držák na pití
a je za skvělou cenu
![]()
edit: koukám že chceš spojenou rukojeť, tak to bohužel nemají a asi je to to jediné co bych jim vytkla..
Příspěvek upraven 22.05.15 v 09:18
@Dagmar G. píše:
Tý jo, ten mamas & papas sola vypadá dobře…
Já mám od nich URBO. To samé v bleděmodrém, jen má oproti Sole malinkatá kolečka a projedu naprosto vše. V Praze kostky, rozbité chodníky, trávu… Malá má teprve 5 měsíců, ale díky tomu, že jde sklopit úplně na placku a otočit směrem ke mě už nepoužívám jiný kočár.
Určitě si to běž někam raději vyzkoušet, realita často bývá trochu odlišná, my jsme třeba zjistili že většina těch golfek byla hrozně malinká a podle toho vypadala i konstrukce (no jako pro panenky), na netu ale vypadaly všechny krásně.. ![]()
Teď jsem četla pár recenzí na Solu a všichni píšou, že nemá odpružení. Tuž to je divné. ![]()
@Dagmar G. blbost. Záleží na majiteli, co si pod pojmem odpružení představuje. Každopádně kočár s obyč. kolečky nikdy nebude tak odpružený, jako s koly nafukovacími (kočárky s naf. koly jsou zase těžké).
Třeba Urbo je odpruženější, než Britax B-Agile nebo Cybex Callisto a podle obrázků a recenzí bych to fakt neřekla ![]()
Nejlepší je si sepsat favority, zajet do nějakého velkého dětského obchodu, odzkoušet a pak si doma v klidu vybrat a koupit levněji přes net nebo třeba přes bazar ![]()