Hledám skladný sporťák

17
22.5.15 08:27

Hledám skladný sporťák

Dobrý den,
mám menší (teda možná větší) problém s tím, jaký vybrat sporťáček pro našeho desetiměsíčního syna. Potřebuju, aby byl skladný do auta, chtěla jsem, aby šel polohovat do úplného lehu (ale to bych možná oželila), aby měl polohovatelné nožičky a aby projel i nějakou tu polňačku a hlavně travnatou zahradu, případně lesní cestu. Pro starší dceru jsme měli starý sporťáček libertu, jenže to už se nám do auta nevejde a taky bych chtěla vyzkoušet konečně moderní kočár :lol: (zatím jsme měli jen staré retro kočárky :-D). A hlavně se dvěma dětmi se mi opravdu nechce montovat kočár deset minut. Hi.
Měla jsem vyhlídnutou Nunu, ale dočetla jsem se, že není do terénu vůbec a že se snad v leže převrací. Pak jsem přešla ve výběru na Liru 4, vyhlížela jsem Hauck Miami či Malibu, taky 4baby Rapid, na chvíli jsem se zastavila na Inglesině Espressu a teď koukám i na Gesslein F4 buggy.
Nevíte někdo jak je to s jezdivostí v terénu u Espressa? Dočetla jsem se, že od roku 2013 zvětšili kolečka, tak že je to lepší?
A nemůžu sehnat nějaké ucelené informace o Gessleinu. Vítě někdo hmotnost, rozměry po složení, či jestli má pevnou zádovou opěrku? A taky jestli se převrací (taky jsem se dočetla, že v leže se rád převrací)?
Nemůžu se rozhodnout a taky nevím, jestli se na to nevy… a nekoupit opravdu něco levného (4baby Rapid), když je to jen do auta jako druhý kočár. Na druhou stranu zas nechci nějaký lacině vypadající rozhrkaný šusťák a taky je to pravděpodobně poslední kočár, co pořizujeme, tak si to chci užít :roll:. Každopádně na Espresso a Gesslein se koukám po bazárcích.
Máte někdo zkušenosti s některým výše popsaným kočárkem? Případně může někdo doporučit nějaký kočárek, který by splňoval moje požadavky? Jestli teda nejsou přehnané. :lol:
Moc děkuji za příspěvky. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
22.5.15 08:33

@Dagmar G. pořídila jsem Quinny speedi a zvládne jak terén, tak město. Za mě super, ale je to tříkolka - mi vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6814
22.5.15 08:34

@Dagmar G. A nechceš radši golfky, když je to jako druhý kočár? Já jsem maximálně spokojená s Maclarenem Techno XT, složí se do deštníku, jdou do lehu, nohy polohovací, prodlužovací bouda, zvládnou i lehčí terén a z druhé ruky je také seženeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
22.5.15 08:43

No, to jsem se právě koukala na takové ty lepší golfky (i třeba Valco snap). Ale málokterý zvládá ten terén. Ještě jsem zapomněla dodat, že chci spojenou rukojeť a ty pevné záda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
22.5.15 08:45

A už mi připadá, že mi z toho hrabe. Koukám na všechny kočárky, co vidím, pořád projíždím internet, už jen čekám, kdy se mi o tom bude zdát. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
22.5.15 08:46

Já bych radila taky trojkolku. Já mám teda Jané Slalom. Jinak ta Lira do terénu určitě ne. Ten Hauck no :think: Bála bych se, co to za ty peníze vydrží :think: Tu Inglesinu bych do terénu taky neviděla, ta zadní menší kolečka by dělala neplechu. Gessleiny jsou dobrý kočárky, ty něco vydrží. Každopadně nafukovací kola, jestli chceš jezdit po polňačkách a podobně, určitě ne plastová.

• Citovat
  • Upravit
2149
22.5.15 08:55

Co babyjogger citi mini? Je krásně skladný do auta, spojená rukojeť, čtyřkolka, velká bouda, zvládne i lehčí terén, polohovací do lehu, jen nemá polohování nohou. Já ho mám do města a mírného terénu, vozím v autě. Do velkého terénu mám babyjogger citi elite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4682
22.5.15 09:02

@Dagmar G. co Mamas and Papas Sola?
Splňuje všechno, co píšeš a ještě jde dát i do protisměru. Nový stojí hodně, ale bývají po bazárcích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
22.5.15 09:07

Já mohu doporučit CHicco Multiway. Jsou to sice golfky ale jsou dost odolné, velká kola. Docela slušný úložný prostor. A jsou velké a široké, větší než ostatní pidi golfky. Syn je veliký, tak jsme potřebovali větší/širší.
Dá se krásně složit, máme sedana takže to byla další priorita. Aby byl velký ale skladný.
Dá se velmi jednoduše polohovat, téměř až do lehu. Koupila jsem ho po x-landeru.
Tady je pěkně nafocen:
http://detsky-bazar.hyperinzerce.cz/…ka-rokycany/#…
je k němu automaticky pláštěnka a středně teplý fusak na nohy.., polštářek pod hlavu a držák na pití

a je za skvělou cenu
:mavam:

edit: koukám že chceš spojenou rukojeť, tak to bohužel nemají a asi je to to jediné co bych jim vytkla..

Příspěvek upraven 22.05.15 v 09:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
22.5.15 09:16

Tý jo, ten mamas & papas sola vypadá dobře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4682
22.5.15 09:19
@Dagmar G. píše:
Tý jo, ten mamas & papas sola vypadá dobře…

Já mám od nich URBO. To samé v bleděmodrém, jen má oproti Sole malinkatá kolečka a projedu naprosto vše. V Praze kostky, rozbité chodníky, trávu… Malá má teprve 5 měsíců, ale díky tomu, že jde sklopit úplně na placku a otočit směrem ke mě už nepoužívám jiný kočár.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
22.5.15 09:27

Určitě si to běž někam raději vyzkoušet, realita často bývá trochu odlišná, my jsme třeba zjistili že většina těch golfek byla hrozně malinká a podle toho vypadala i konstrukce (no jako pro panenky), na netu ale vypadaly všechny krásně.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
22.5.15 09:52

Teď jsem četla pár recenzí na Solu a všichni píšou, že nemá odpružení. Tuž to je divné. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
22.5.15 09:53

Kde jsou ty doby, kdy byly dva druhy kočárků…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4682
22.5.15 10:06

@Dagmar G. blbost. Záleží na majiteli, co si pod pojmem odpružení představuje. Každopádně kočár s obyč. kolečky nikdy nebude tak odpružený, jako s koly nafukovacími (kočárky s naf. koly jsou zase těžké).
Třeba Urbo je odpruženější, než Britax B-Agile nebo Cybex Callisto a podle obrázků a recenzí bych to fakt neřekla ;)

Nejlepší je si sepsat favority, zajet do nějakého velkého dětského obchodu, odzkoušet a pak si doma v klidu vybrat a koupit levněji přes net nebo třeba přes bazar :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí