Hledání práce ve státní správě jako absolvent
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@884135 píše: Více
Pokud jsem měl někde problém s úředníky, tak to právě bylo tím, že nerespektovali zákony, nebo si je přiohýbali podle sebe. A je to velmi rozšířený jev, ať už nedodržováním lhůt ze strany úředníků, velmi kreativním výkladem zákonů a nebo přímo jejich porušováním a vystupováním vůči občanovi z pozice síly. A z vlastní opakované zkušenosti, není horší konflikt, než s úředníkem, který se cítí dotčen, že se mu dovolil někdo vytknout, že dělá svou práci špatně. To se to občas táhlo i přes několik nadřízených orgánů, než úředník pochopil, že tentokrát mu neprojde, aby se „z moci úřední“ choval k občanům jak člen nějaké vyvolené kasty vůči poddaným.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Keyllah ano, máš pravdu, ale několik lidí od nás odešlo na asistenta soudce nebo na čekatele na SZ a teď jsou soudci nebo státní zástupci. Museli samozřejmě doplnit dobu praxe, protože od nás se jim započítal 1 rok, ale zvládli to. Zda jde člověk do justice v 25 letech po škole nebo ve 28 již z prvního zaměstnání není dle mého v tomto smyslu až tak relevantní, kord když na soudce se před 30. rokem stejně nejmenuje.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
tak ony se ted ty podmínky a výběrové řízení dost spřísnili, takže cesta asistent-soudce je hodně dlouhá a trnitá a je otázkou, zda se dostane někdo, kdo jde ze školy a má v hlavě teorii všeho, nebo pak někdo třeba 3-5let sice s praxí, ale v uzkém oboru a část teroie zapomene…Ale más samozřejmě pravdu, není to nemožné, ale ta justice je ted dost specifická a není to tak „jednoduché“…plus samozřejmě ten příjem je v případě asistenta/koncipienta trochu někde jinde a líp se s tím přežívá hned po studiu, než později už třeba s rodinou, hypotékou atd…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Keyllah píše: Více
Ano ta situace v justici asi momentalne neni uplne dobra.Nam se dokonce po 7 letech ted jedna exkolegyne vraci, byla na Mestskem soude (ale ne celych tech 7 let, byla mezitim i jinde) s tim, ze jim rekli, ze pristich nekolik let se nebudou soudci jmenovat, ze je stop stav. Ale jde o Prahu civil, tak nevim, jak je to jinde.
- Citovat
- Upravit
Taky jsem hned po škole šla do státní správy. Z rodinných důvodů v té době nepřipadala v úvahu jiná možnost, ale zpětně toho nelituji. Dostala jsem se k poměrně zajímavé oblasti práva, ke které bych se asi jinak nedostala, poznala spoustu odborníků. Bohužel na tom úřadě nebyl možný žádný kariérní posun, takže jsem po 2 letech odešla do soukromé sféry (ne do AK), ale částečně z toho čerpám doteď.
- Citovat
- Upravit