Hledání práce ve státní správě jako absolvent
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@884135 píše: Více
Pokud jsem měl někde problém s úředníky, tak to právě bylo tím, že nerespektovali zákony, nebo si je přiohýbali podle sebe. A je to velmi rozšířený jev, ať už nedodržováním lhůt ze strany úředníků, velmi kreativním výkladem zákonů a nebo přímo jejich porušováním a vystupováním vůči občanovi z pozice síly. A z vlastní opakované zkušenosti, není horší konflikt, než s úředníkem, který se cítí dotčen, že se mu dovolil někdo vytknout, že dělá svou práci špatně. To se to občas táhlo i přes několik nadřízených orgánů, než úředník pochopil, že tentokrát mu neprojde, aby se „z moci úřední“ choval k občanům jak člen nějaké vyvolené kasty vůči poddaným.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Keyllah ano, máš pravdu, ale několik lidí od nás odešlo na asistenta soudce nebo na čekatele na SZ a teď jsou soudci nebo státní zástupci. Museli samozřejmě doplnit dobu praxe, protože od nás se jim započítal 1 rok, ale zvládli to. Zda jde člověk do justice v 25 letech po škole nebo ve 28 již z prvního zaměstnání není dle mého v tomto smyslu až tak relevantní, kord když na soudce se před 30. rokem stejně nejmenuje.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
tak ony se ted ty podmínky a výběrové řízení dost spřísnili, takže cesta asistent-soudce je hodně dlouhá a trnitá a je otázkou, zda se dostane někdo, kdo jde ze školy a má v hlavě teorii všeho, nebo pak někdo třeba 3-5let sice s praxí, ale v uzkém oboru a část teroie zapomene…Ale más samozřejmě pravdu, není to nemožné, ale ta justice je ted dost specifická a není to tak „jednoduché“…plus samozřejmě ten příjem je v případě asistenta/koncipienta trochu někde jinde a líp se s tím přežívá hned po studiu, než později už třeba s rodinou, hypotékou atd…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Keyllah píše: Více
Ano ta situace v justici asi momentalne neni uplne dobra.Nam se dokonce po 7 letech ted jedna exkolegyne vraci, byla na Mestskem soude (ale ne celych tech 7 let, byla mezitim i jinde) s tim, ze jim rekli, ze pristich nekolik let se nebudou soudci jmenovat, ze je stop stav. Ale jde o Prahu civil, tak nevim, jak je to jinde.
- Citovat
- Upravit
Taky jsem hned po škole šla do státní správy. Z rodinných důvodů v té době nepřipadala v úvahu jiná možnost, ale zpětně toho nelituji. Dostala jsem se k poměrně zajímavé oblasti práva, ke které bych se asi jinak nedostala, poznala spoustu odborníků. Bohužel na tom úřadě nebyl možný žádný kariérní posun, takže jsem po 2 letech odešla do soukromé sféry (ne do AK), ale částečně z toho čerpám doteď.
- Citovat
- Upravit
@signalizace151 píše: Více
A co mají říkat třeba takový doktoři medicíny? Měla jsem náročné studium tak mě nechte teď v klidu předepisovat jen mastičky. Sloužit 12 nebo nedej bože 24 vám nebudu.
Si po škole. Umíš velký prd. Rozešli životopisy kde se dá a doufej, že se někde upichnes.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 píše: Více
Tak jako to myslím, že jsou na tom lékaři dost podobně, nikoli hůř, spíš líp. Nástupák cca 60, můžou nabrat dalších 30 na službách (to je každého volba). Cca 5-8 let dělají různé atestace, to té doby nejsou moc použitelní (viz kauzy neatestovsných doktorů). A pak na pohodu 100-200, dle oborů a místa praxe.
A když to srovnám s právníkem?
Právník junior - tak buď jde do podniku, za cca 40-80 (podle města, oboru), v podstatě po roce jsou plně zajetí, samostatní, prachy se ale moc nezvedají (strop 100).
Nebo advokátka - takže 3 roky koncipient (30-60, tentokrát to ale není o městě, i Praha/Brno leckde nabírá za 30), plus reálná práce 12-20 hodin denně (ale služby navíc ti nikdo nezaplatí). Pak jsi teda advokát a jsi někde u 100-150, když na sobě makáš a děláš si klientelu, nemá to strop.
Nebo jdeš do státního - 30-50, a max je po 20-30 letech praxe 70-80, a to nemáš garantované, protože většina je na osobku. Ale máš smlouvu na neurčito, volnou pracovní dobu, školku u zaměstnavatele, home office, a pravidelný příjem bez ohledu na výkon. A navíc - někdy i možnost delat agendu, kterou prostě v soukromém sektoru dělat nemůžeš.
Každého volba. ![]()
Ale plošně, studenti/absolventi medicíny jsou na tom líp po celou dobu kariéry. Ty větší peníze u právníků jsou jen fakt pro dobré právníky, co mají dobrou pověst. Zatímco 150 berou i doktoři, co reálně zmrzačili lidi a nic se jim neděje..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tomie To porovnani s lekarema asi smerovalo na povzdech zakladatelky, ze si potrebuje po studiu odpocinout, ze nechce hned do soukroma do zaprahu. Tak asi mysleno, ze medici ve skole makali vic a jdou do zaprahu do nemocnic.
Jinak prijem advokata ma samozrejme strop, ptze advokat prodava zejmena svuj cas a energii a toho nema nekonecne. V advokacii se ta hodne rychle vyrust, vydelat a taky vyhoret. Ne, ze by treli bidu s nouzi, ale 150+ dlouhodobe vydela minimum advokatu a jeste velmi casto za cenu, ze obetuji neco jineho - treba, ze nemaji rodinu, nebo maji, ale komplet ji zajistuje partner atp. Naopak v korporatu lze dosahnout mnohem vyssich castek, nez pises.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@verusak.berusak píše: Více
Já tedy žádného chudého advokáta dosud nepotkala. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@884135 Vsak nerikam, ze jsou chudi. To zcela jiste ne. Je to nadatandarsne vydelecna profese. Ale jsou to tezce vydelane penize, pokud se bavime o tech vyssich castkach. Jako 150-200k, nebo vic. Neni to prace od do, volne vikendy, dovolene, nepracovni dovo, cista hlava, nebo treba moznost marodit vetsinou neexistuje. Krom toho je potreba pocitat, ze nezanedbatelna cast vydelku jde na najem, na administrativni pracovniky, kteri zadny billing nevykazuji, ale mit je od urcite velikosti AK musi. Advokacie je strasne super, kdyz je clovek mladej - zajimave, ruznorode, motivujici prostredi, ja teda byla i nadstandardne placena uz jako koncip (uzka a nedostatkova specializace), ale ted jsem fakt rada, ze jsem odesla. Tehdy kvuli rodine, ale ono uz s vekem to neni zadna prca ten stres, dlouha a nepredvidatelna pracovni doba. Spoustu byvalych kolegu, se kteryma jsem zacinala a kterym je dnes treba 50, maji zdravotni problemy, jsou vyhoreli, odchazeji z advokacie. Mam zkusenost z velkych prazskych AK, na malomeste takova ta vseobecna praxe muze byt jina.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@verusak.berusak
Já jim to přeju. Jestli něco nemají, tak je to čistá hlava, stres, práce i o víkendech - trestně právní zastupování..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@verusak.berusak píše: Více
advokáti mohou být osloveni klienty kvůli nutné obhajobě i o víkendu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, nevím, odkud jsi, ale hledají právníka na MŠMT.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit