Hlen ve stolici dospělého

Anonymní
23.8.20 12:19

hlen ve stolici dospělého

Prosím o anonym- zdravotní stav.
Poslední dva, tři měsíce mne trápí hlen ve stolici, není to pokaždé, ale tak 4× do týdne. U obvodní lékařky jsem s tím byla, žádná vyšetření neprovedla, na proktologii a kolonoskopii mne prý nepošle. Když jsem se ptala co s tím, tak mám na to přestat myslet. Nevím zda a kam se mohu bez doporučení objednat, nebo pokud má někdo zkušenost co s tím.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9023
23.8.20 12:21
@Anonymní píše:
Prosím o anonym- zdravotní stav.
Poslední dva, tři měsíce mne trápí hlen ve stolici, není to pokaždé, ale tak 4× do týdne. U obvodní lékařky jsem s tím byla, žádná vyšetření neprovedla, na proktologii a kolonoskopii mne prý nepošle. Když jsem se ptala co s tím, tak mám na to přestat myslet. Nevím zda a kam se mohu bez doporučení objednat, nebo pokud má někdo zkušenost co s tím.

Proč si na odborné vyšetření nezajdes sama? Měla jsem problém a obvodnímu jsem donesla až zprávu po vyšetření

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.8.20 12:23

Volala jsem si k ním do nemocnice a chtějí zádanku od obvodní. Řekli mi, že to budou chtít všude.

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
23.8.20 12:25

A máš nějaké jiné trávicí obtíže? Ekzém? Nějaké obtíže spojené s úzkostmi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.8.20 12:31

Trpívám na nepravidelné vyprazdňování, poslední dobou nafouklé břicho a ten hlen. Špatně spím, a jsem unavená, ale mám roční dítě, tak to spojuji s tím. Trochu mám exzém na bradě, jinak nic.

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
23.8.20 12:34
@Anonymní píše:
Trpívám na nepravidelné vyprazdňování, poslední dobou nafouklé břicho a ten hlen. Špatně spím, a jsem unavená, ale mám roční dítě, tak to spojuji s tím. Trochu mám exzém na bradě, jinak nic.

zajdi si na alergologii, tam tě vezmou bez žádanky a nech si vyloučit potravinové nesnášenlivosti.

Pokud se ti nikam nechce, tak holt nasaď nějakou eliminační dietu, vydrž to tak dva, tři týdny, jestli se problémy zlepší a pak postuě nasazuj vyloučené potraviny a sleduj, co to dělá.

Paralelně s tím postupě zvyšuj příjem vlákniny tak, aby ses dostala na 30 g denně a užívej k tomu nějaké probiotika. V případě že zvýšení vlákniny a nebo určitý druh vlákniy ti bude trávení zhoršovat, tak si toho všimni a tu věc nejez…

inspirace třeba zde

https://www.melvil.cz/…rava-streva/

Příspěvek upraven 23.08.20 v 12:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
23.8.20 12:36
@Anonymní píše:
Volala jsem si k ním do nemocnice a chtějí zádanku od obvodní. Řekli mi, že to budou chtít všude.

Tak to jsem měla štěstí, tak bych se asi zeptala co mám dělat když mi to nechce obvodní vystavit, jestli se mám trápit.
Nebo zatlačit na obvodní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.8.20 12:36

Díky, zavolám si tam. Tohle mne třeba vůbec nenapadlo.
Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.8.20 12:39

@bublinek
Já se ptala, prý si to mám udělat jak chci, ale bez žádanky mě nevezmou.
Obvodní jsem pak ještě volala, ale podle ní to nic není.

• Citovat
  • Upravit
15995
23.8.20 12:40

Jen tak strelim od boku - nenasadila sis nejakou vlakninu? Ja se takhle vypsychovala, ze hlen, nez jsem zjistila, ze mi to dela psyllium. Jinak ja bych asise sla zpet a zatlacila na obvodni, cim to odmitnuti zduvodnila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.8.20 12:43

Zatím jsem si nic nenasadila. No zdůvodnila to tím, že dle jejího názoru to nic není. Ptala se mne na krev ve stolici, ale tu jsem nezaznamenala.

• Citovat
  • Upravit
9023
23.8.20 12:49
@Anonymní píše:
@bublinek
Já se ptala, prý si to mám udělat jak chci, ale bez žádanky mě nevezmou.
Obvodní jsem pak ještě volala, ale podle ní to nic není.

Zkusit najít jiného obvodního?
Pokud nám problém tak se snažím si to nějak zařídit.
Asi máme osvicenou FNa a já se dostala tam kam jsem potřebovala buď sama nebo jsem to oznámila obvodnímu a ten i vyšel vstříc.
Chapu, že s malým děckem je to složité, ale potřebuje zdravou matku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.8.20 12:55

Jsem z malého města, takže obvodních lékařů moc nemáme, téměř všichni jsou před důchodem, nebo neberou. Zkusím v pondělí obvolat odborné lékaře ve vetším městě a vymyslet hlídání.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.8.20 13:01

Anonymní : taky to mám. Poslední dobou často.
Jeden čas mě i hrozne bolelo břicho, byla jsem cca 5 let zpět na kolono a na nic se nepřišlo. Teď se to zase vrátilo.
Až půjdu k prakticke, taky ji to chci říct. Někdy to mám hodně, někdy málo. Mám často nafouklé břicho, dost často mě po jídle i bolí. Ale často trpím na zacpu - předpokládám, ze to muže být i z toho a taky celkem málo piji - zvládnu tak 1.5litru max - pak mi je cely den těžko.

Já bych chtěla zkusit, zda by to nemohla být celiakie - muže se rozvinout i v dospělosti po nějaké zátěži a já teď měla během tři let dvě opravdu těžká těhotenství.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.8.20 14:16

Hm, taky malo piju, asi jen tak 1,2 litru. Když piju vic je mi taky těžko. Je fajn, že u Tebe dopadla kolonoskopie dobře. Doufám, že se taky někam dostanu na vyšetření a snad to nebude nějaká hrůza.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex