hleník ve stoličce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
15
21.10.05 22:06

hleník ve stoličce

Chtěla bych poprosit ostatní maminky o radu. Mám 4,5 měsíční holčičku. Od 6 týdne nás dost trápily prdíky, což celkem polevilo kolem 3 měsíce - tzn. stále je má, ale už tolik nebrečí a docela je vytlačí. Co nedělá dobrotu, je stolička. Už víc než tři týdny obsahuje hlen - někdy hustší, ale častěji řídká. Naše doktorka si s tím moc nedělala hlavu a doporučila užívat laktobacily, tak je malé dávám asi 14 dní a zatím žádná změna. Dnes na prohlídce udělala konečně Dr. výtěr, ale výsledky budou až příští týden. Chtěla bych se zeptat, jestli má nějaká maminka obdobnou zkušenost - případně jak jste to řešily.

Díky Meda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
88
21.10.05 23:34

Ahoj Medo,
malá měla taky trochu hleny ve stoličce. Doktorka nám doporučila užívat ryžový odvar, tak týden, 10 dní před každým kojením 10 ml. Je to náročné do dítěte vpravit, ale slavily jsme uspěchy. Hlen postupně zmizel.
Problém s hleny jsme měly 2× a rýžový odar vždy zabral.
Nevím, čím jsou hleny u vás způsobeny, ale ryžovým odvarem snad nic nezkazíš.
Když ti nepůjde odvar do malé dobře vpravit, napiš, napíšu ti bezvadnou vychytávku, se kterou to jde suprově a nijak se nenadřeš a malá to ani nepozná, tedy pokud kojíš. A asi by to fungovalo i při flašce.

Návod na 1/2 litru rýžového odvaru (je to recept od doktorky):
1 polévkovou lžíci rýže (25 gramů) vaříme 1 hodinu v 1 litru vody. Pak zrna odcedíme a do tekutiny protlačíme, doplníme převařenou vodou na konečné množství 1/2 litru odvaru. Ochladíme a uchováme přikryté v chladu. Odvar je hlenovitá, bělavě zbarvená tekutina.

Já to dělala z polovičního množství a vodu už jsem moc nepřidávala. Bylo to asi trošku hustší, ale to malé nevadilo. A taky jsem tam nechávala kousky rozvařené rýže, nebyla to taková hlaďoučká tekutina. Však to uvidíš až, jestli to uděláš. Každý večer jsem vařila nový odvar a hotový uchovávala v lednici. Před podáním ohřát.

Držím palečky, ať je všechno OK.
Zdeňka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1078
22.10.05 08:14

Pokud už má ty hleny dlouho a stolička zapáchá, tak by dítě mohlo mít málo tekutin. Zkus do malé dostat více tekutin. Nevím, jestli je kojená nebo na UM. Nám se to stalo taky. Malá je kojená a nechtělo se jí více pít. Nyní se mi podařilo ji naučit na láhev s dudlíkem a je to v pohodě. Dávám čaj i UM a ještě něco málo kojím (hlavně v noci) . Pokud nechce láhev s dudlíkem, zkus s pítkem nebo stříkačkou do ní dostat čaj. Hodně štěstí.

Ivulka + Elča 7m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2221
22.10.05 21:23

Ahojky..

No my když měli hlen, tak jsme měli přitom průjmíček. Dr. nám poradila dávat rýžový odvar (jak se třeba dělá rýže v sáčcích - tak to více rozvařit, jo a vařit v koj. vodě - a tu rýžovou vodu pak použít) a já jsem to malému dávala s UM - docela to pomálo. Jinak také poradila, že používat laktobacílky - Nutrolin B. No ještě jsme pak chvilku používali Helax - ale to nic moc, vůbec nezabralo. No a nejdřív je na zavodnění používali WHO roztok a pak místo toho Kulíšek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí