Problém s prdíkami a kakáním u 3 měsíčního miminka

4
21.10.05 14:03

Problém s prdíkami a kakáním u 3 měs. miminka

Ahoj holky,

mám 3 měsíční holčičku, kterou pořád trápi prdíky (ne jenom večer, ale v podstatě celý den) a neumí se sama vykakat, vždy strašně tlačí, vzteká se u toho, ale nejde jí to, pomůže jen rek. rourka. Přitom cvičíme s nožičkami, dávám jí teplou plínu na bříško, které taky masíruji, dávám ji do klub. metody, sab simplex, ale nic z toho nezabírá. Od 8 týdne nekojím a přešli jsme na umělou výživu (Nutrilon). Prosím vás, které máte nebo měly jste stejný problém, jestli mi můžete ještě něco poradit a kdy můžu čekat, že se to srovná, jsem už totiž z toho zoufalá a nešťastná, když vidím, jak se moje dítě trápi. Děkuji moc za odpovědi. Pa Nat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2221
21.10.05 14:10

Ahoj
Našemu malému bude za 10 dní 5 měsíců. Nás trápí prdíčky taky už od narození. Ve třetím měsící u nás nastali podobné problémy nejdřív to byl průjmíček, pak nic, pak zase průjmíček a teď se to něj střídá s tím, že se mu špatně tlačí, ale stolici má řídkou - bude to asi těma prdíčkama, co nás pořád trápí. Tady jsem ze zoufalosti zakoupila rektální rourku a taky mu pomáhá, ale poslední dny, vždy večer, když začíná usínat, tak si s ním vlezu do postele a dám mu svou ruku na bříško, nekdy hladím, někdy masíruji někdy jí nechám jen položenou na jeho bříšku a musím zaklepat, je to mnohem lepší, i když prdíčky má, tak si s nimi tak trochu poradí sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
21.10.05 14:32

Ahoj, my sme taky od 1m na UM(Nutrilon), na prdiky nam vystacil Sab…, masirovani briska Pupikem, a Feniklovy cajanek, zacpu sme resili obdobne jako ty a casem uz se vykadila sama. Srovnat aspon z casti by se to melo az zacnete s prikrmy. Jinak jestli vam opravdu nic nezabira a nezabere tak Nutrilon vyrabi specialni mliko „pro citliva briska“ tady se muzes podivat http://www.nutrilon.cz/produkt.php?… Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
21.10.05 14:55

Ahoj, my sme na Nutrilone prakticky od prichodu z porodnice a malu trapily prdiky uplne neuveritelne. Tiez som mohla robit cokolvek, nic nezaberalo, po Sab simplex sa mi zdalo ze to bolo este horsie :?: (ma niekto taku istu skusenost?). Nakoniec som rezignovala a kupila som rektalnu rurku. Problemy sa skoncili zo dna na den s ukoncenym 9. tyzdnom :D Este je to sice len nieco vyse tyzdna (tak snad sa netesim predcasne) ale akoby sme mali doma ine dieta :) Tak neporadim ine, ako cakat, ze to prejde samo. Ale rektalna rurka pomahala a keby boli problemy, bez vahania ju pouzijem znova. Viem ze su voci tomu vyhrady, ale pomahala RYCHLE a boli sme potom spokojne obidve.
Inak my sme presli aj na Nutrilon Omneo, ten sice problem s prdikmi nevyriesil, ale mala mala aspon riedku stolicku. Teraz jej striedam Nutrilon Premium s Omneom, zatial nam to tak vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
25.10.05 11:14

Ahoj,
můj chlapeček 3měsíce také trpí na prdíky, ale už více, jak týden rozdělám UM v lehkém fenyklovém čaji a je to lepší. Pediatrička mi doporučila UM Omneo sice také prdí, ale po týdnu už měl pravidelnou stolici a dále prý projímá heřmánkový čaj - tak 2 lžičky. Já jsem ho dávala trochu z lahvičky. Doufám, že se to zlepší - my s tím také těžce bojujeme. Pa

• Citovat
  • Upravit
1468
25.10.05 11:57

Ahoj.

Jak jen si jsou miminka podobná? :D Náš Radimek byl od 6 týdne jen na UM - Nutrilon. Měli jsme problémy s prdíky a s častým papáním. Nutrilon Premium jsme proto kombinovali s Nutrilonem Forte. Nastaly problémy s kakáním. Mnohde vychvalovaný Nutrilon Omneo naprosto odmítal - je poněkud hutnější a hořký. Na doporučení lékařky jsme přešli na Bebu - je prý pro některé děti stravitelnější a také obsahuje bifidobakterie.
Problémy se poměrně rychle vyřešily. Když se začal otáčet - 4 měsíce- o zácpě a prdících nebylo vidu ani slechu.

Beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
2.11.05 19:34

Ahojte holky,

problémy s prdíky jsou příšernost. Nás opustily až v 3,5 měsíci a doufám, že se nevrátí. Malý každopádně prdí stále příšerně, ale už si lépe poradí. V podstatě jsem měla prořvané skoro celé dny a byla jsem z toho příšerně vyčerpaná. Chce to vydržet!! Lépe je tomu, kdo nemá další dítě, neumím si představit, že bych se u toho starala o jiné.

Prdíkům zmar!

Jitka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
18.3.13 15:37

Ahoj :-( poradte… 27.3 budou memu chlapeckovi 4.mesice a prdiky nas trapi neustale! Rekla bych, ze se to zhorsilo od 2.mesice. I ted se mi posledni dny budi v noci a rve, ve dne mi usne v kocaru a za hodinku je vzhuru a zveda nozky nahoru, ale neprdne si. Je mozny, ze si neumi sam prdnout a zvykl si na to, ze za nim vzdy prijdu, zvednu mu kolinka k hlavicce, nebo ‚jedeme na kole‘ a prdi o 106? Davam uz 3 tydny laktobacilky baby od Biopronu, ale zadny efekt jsem nezaznamenala. Prejdou tyto problemy az se zacne otacet? Zatim se s moji pomoci otoci jen na bok… Prijdu si tak neschopna!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
18.3.13 15:47

@Macgorka ahoj, u nas zabral hermankovy cajik a hodne jsem ho davala na odpoledni spanek na brisko. Jinak mu masiruju pred spanim olejickem od weledy brisko. Ikdyz u nas to nikdy nebylo spojeno s celodennim revem- tak jsem asi moc nepomohla :oops: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.3.13 15:50

A nás pomahal fenyklový čají, masáž bříška a cvičení s nožičkama a taky občas teplý hadr dát na bříško a nebo v lékárně prodávaj takovou rourku a tím jí hodně pomůžeš taky jsem jí používala nemohla se vykakat a trápily jí prdíky a to fakt hoodně pomohlo když dojdeš do lékárny řekneš že chceš rourku do zadečku tak ti jí daj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.3.13 15:52

A nebo jsou takové prášky oni teda stojí kolem 200kč obsahují ty probiotika nebo jak se to jmenuje a naší malé taky pomohly ted jsem si vzpomněla že mě koupila sestra a jsou bez receptu řekni že se nemůže vykakat že bys chtěla nějaké prášky s probiotiky a oni ti poradí vysypává se do do pití a nám teda hodně pomohly když byla malá na antibiotikách a taky jí bylo kolem 3 měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
18.3.13 15:54

Kdyz ja vyzkousela fenyklovy caj, kminovy caj, rourku mam doma taky, ale tu pouzivam jen kdyz uz mu nejde kajdit a rve, vyzkousela jsem i Lefax, Infacol, Sab, Espimussan, ted mam baby calm, to jsem musela i snizit davkovani, protoze mel prujem. Ted jsem vyslala mamku do lekarny pro Bio gaia, tak snad uz se to zlepsi! V noci jen zaknuci a ja uz nespim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
18.3.13 15:56

Ahoj-zkusila bych ho dávat na bříško-pod dohledem. Jestli máš monitor tak i v noci. Malej nikdy na prdíky netrpěl, právě možná proto, že od malička spinkal na bříšku. Prostě tak byl spokojenej, tak jsme koupili monitor pro klid a bylo to. A poradil si s prdíkami sám. To se pak z postýlky ozývaly petardy :-) A k těm laktobacílkům-vyzkoušet i jinou značku-co vím z diskuzí, tak na každý mimčo zabírá něco jiného a je to pak formou pokus omyl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
18.3.13 16:36

Ahoj, malá je od 2měsíce na Nutrilonu Comfort, je prý vhodný při zažívacích problémech. Na malou to moc efekt nemělo :|.Každý den měla křeče, nemohla se vyprdět. Přes den jsme dávali feniklový čajík, Sab a při chování s ní hodně houpat (skoro až poskakovat) to zabralo vždy. Na bříšku mi zvracela. U malé jsem, ale zjistila, že se jí kapičky na prdíky musí dávat na lžičku, pak nebyl večer problém střílela jako z děla :mrgreen:,když je měla v mlíčku nezabraly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
18.3.13 16:51

Ja taky premyslela, ze bych zkusila koupit naky UM na brisko, ale prej se musim poradit s doktorkou, tam jdeme az za dlouho a hlavne, aby si na to pak nezvy, kdyz plne kojim? Zkusim tedy i jinou znacku laktobacilku, zkusim ho dat spat na brisko, ale tomu moc neverim, ani pres den na nem nevydrzi dele jak minutu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí