Doporučíte knížku o miminku?

3076
21.10.05 11:08

Doporučíte knížku o miminku?

Ahoj holky,
chtěla bych poradit jakou knížku byste mi doporučily k péči o miminku. Se kterou máte dobrou zkušenost? Chtěla bych v ní najít spíš praktické informace o vývoji a péči o dítě od narození asi do 3 let. Nějak jsem na to v těhotenství pozapomněla a teď nemám moc času chodit po obchodech a vybírat… :oops:
Děkuju za pomoc.

Adka a Viktorka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3076
21.10.05 11:17

Nějak se mi nezobrazuje metřík :(

Adka a Viktorka 17 dní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
21.10.05 11:23

Ahojky, můžu jen doporučit knihu od Penelope Leachové: Dítě a já
Je fakt úžasná, spousta fotek a na děti se dívá spíš z jejich pohledu a vysvětluje, proč děti dělají to, či ono. Nenařizuje, jako některé Knihy o matce a dítěti, že když dítě v noci nechce spát, tak nechat brečet přesně určený počet minut, jinak je výchova špatná, pouze doporučeje osvědčené metody a to i s problematickým chováním s vysvětlením, proč. Vřele doporučuju!
Pa Jáňa.

• Citovat
  • Upravit
1473
21.10.05 12:00

Adko,
já si koupila knížku Péče o dídě do tří let (taková zelená, kdo ji napsal nevím, ale kdyžak se kouknu). Zatím jsem přečetla asi jednu třetinu - je tam popsáno jak vybírat doktora, jak často chodit do poradny, jak dítě roste, přibírá co je normální a co ne, jak se vyvíjí zrak, sluch, jaké by mělo dělat pokroky, jak a kdy příkrmy, jak má kakat a tak. Je to taková spíš informativní knížečka. Další část je věnovaná nemocem a první pomoci.
Ryšavka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
21.10.05 12:10

Ahoj, navazuji na Rysavku. Doufám, že mluvím o té samé knížce. Napsal ji pan doktor Petr Karger a jmenuje se „Péče o dítě do 3 let“. Je fakt dobrá. Je tam to nejdůležitější, opravdu praktické rady od pražského doktora a ne od nějakých amerických rádoby poradkyň.
Všechno sedí na naše reálie.
Základem je hledání dobrého pediatra, první týdny doma (třeba teplota vody nakoupání, chození ven, oblékání, frekvence kojení, váhová křivka, dudlík), časté nemoce (co dělat a jak je poznáme) atd.
Je to tam všechno opravdu věcně napsáno příjemným přátelským až vtipným tónem, žádné zbytečné přehánění atd.
Pokaždé, když jsem něco chtěla vědět, koukla jsem nejdřív do téhle knížky.
Je to menší zelená knížka z vyd. Mladá frotna.
 Medúza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1473
21.10.05 15:59

Jo, jo to je určitě ona. Praktické rady od českého zkušeného doktora.
Na mě udělala dobrý dojem a určitě ji příští rok až to bude aktuální budu hodně používat.
Ryšavka 22tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2221
21.10.05 16:10

Mohu doporučit -
Perfektní kniha o matce a dítěti - Johnsońs - stála 499,– Kč - jde to
Kniha knih o mateřství - hlavní editorka Dr. Anne Deansová - kolem 500,– Kč - super
Všechno o matce a dítěti - Dorothy Einonová - kolem 300,– Kč - super
Kniha o matce a dítěti - Martin Gregora - kolem 300,– Kč - tak je fakt super
Péče o novorozence a kojence - Martin Gregora - kolem 100,– Kč - jde to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
21.10.05 18:44

Tiez mozem vrelo doporucit Penelopu Lachovu Dieta a ja. Sice co sa tyka stravy a psychomotorickeho vyvinu je klasicka anglosaska, ale v psychologii je neprekonatelna.
Fakt mi velmi pomohla pochopit myslenie mojho drahusika :-)
Je az do 5 rokov, dost hruba u nas stoji okolo 500sk, typujem ze v CR to bude okolo 350kc.
Kazdy komu som ju doporucila, na nu neda dopustit. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
21.10.05 20:45

Ahoj.

Doplním Olusku - kniha od Johnsońs Baby napsala Elizabeth Fenwicková a koupila jsem ji o stovku levněji.
Určitě doporučím publikace z nakladetelství Portál. Doma používám 365 užitečných nápadů pro první rok s dítětem - Julian Orenstein, pro rozvoj dítěte je určena Jana Hanšpachová - Hry pro maminky s dětmi … Kamarádky mají i další, většinou z tohoto nakladatelství - o výchově, o výživě, nemoci …

Beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
932
21.10.05 21:14

Ahoj,

já bych se ještě přimluvila za knihu „Péče o dítě“ prof. Josefa Švejcara, je to sice x-té aktualizované vydání, ale je to prostě klasika, jednotlivé kapitoly jsou věnovány těhotenství a porodu, růstu a vývoji dítěte, výživě dítěte, jeho duševnímu a fyzickému vývoji, hygieně, preventivní péči, praktické dětské poradně atd. Často do ní nahlížím. Jinak pro básničky a hry je fakt fantastická ta Hanšpachová, co doporučovala Beruška, ale to je z trochu jiného soudku…

Světlana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2184
21.10.05 21:31

Ahoj Adko,
já mám Velkou knihu o matce a dítěti od Johnson's a moc se mi líbí. S jinou zkušenost nemám, tak nemohu porovnávat.

Zůza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
25.10.05 18:23

Holky, moc vám všem děkuju za rady, snad v knihkupectví vyberu :D
Adka + Viktorka, 21 dnů

• Citovat
  • Upravit
2221
26.10.05 10:14
BeruskaLosik píše:
Ahoj.

Doplním Olusku - kniha od Johnsońs Baby napsala Elizabeth Fenwicková a koupila jsem ji o stovku levněji.
Určitě doporučím publikace z nakladetelství Portál. Doma používám 365 užitečných nápadů pro první rok s dítětem - Julian Orenstein, pro rozvoj dítěte je určena Jana Hanšpachová - Hry pro maminky s dětmi … Kamarádky mají i další, většinou z tohoto nakladatelství - o výchově, o výživě, nemoci …

Beruška

Ahoj

Ještě doplním, že ta jedna knížka Perfektní kniha o matce a dítěti od Johnsońs není od Elizabeth Fenwickové, ona je ještě jedna dost podobná stojí kolem 400,– Kč a je to Velká hniha o matce a dítěti, je od Johnson&Johnson a od Elizabeth Fenwickové, ty knížky jsou si hodně podobné. A ještě bych jednu doporučila a to je Čekám děťátko (Průvodce těhotenstvím a porodem) - Barbara Neesová-Delavalová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí