Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý večer, dokázal by mi někdo prosím poradit tady:co na věčné hleny v krku které nutí ke kašli(u dospělého)?již cca od září, nejdříve to začalo u dcery, dle Dr. zanet vedlejší nosní dutiny, nějdrive nasazeny antibioticke kapky(ty zabraly nejlépe+léky na covid)pak proběhla nákaza covidem, opět po návratu kontaktu s dcerou více hleny, antibiotika, po pár dní od dobrání antibiotik hleny zpět, výtěr z nosu dělán jen u dcery(tři bakterie-ta už bych řekla že zahleněná není) jitrocel trochu pomohl, přeléčit znovu dceru? případně mám jít na výtěr i já když nemám přiznaky? do antibiotik už se mi znovu u dcery ani u partnera jít nechce, akorát je po nich unavený atd, děkuji všem za rady
Na zahleneni a ucpane dutiny obecne - sinupret, inhalovat treba vincentku, morska voda treba v konvicce proplachovat… trva to dlouho no… u nas kdyz se najede na antb tak po nich sice lepe, ale rychle a casto se to vraci, takze radsi prirodni cestou na dutiny ![]()
Jsem zahleněná už skoro 2 měsíce. Proplachuji nos 2× denně konvičkou se slanou vodou. Podle MUDr. to chce čas. Můžeš zkusit směsi koření na odhlenění nebo homeopatika, jestli tomu věříš.
Být tebou, zeptám se doktora.
Nechat si udělat výtěr je dobrý nápad. Nás takhle naše máma pořád nakažovala anginou, aniž by to tušila. Jen se divila, kde to pořád chytáme.
@Kamkam píše:
Nechat si udělat výtěr je dobrý nápad. Nás takhle naše máma pořád nakažovala anginou, aniž by to tušila. Jen se divila, kde to pořád chytáme.
Děkuji zkusím to hned po novém roce