Svěřily byste na hlídání své dítko 15leté slečně?

15575
4.11.13 21:13

Hlidani deti-mlade hlidani :)

Dobry den :D mile maminky

Příspěvek upraven 02.03.14 v 23:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9090
4.11.13 21:17

@kaja00 já osobně bych asi odmítla. Jsem ten typ, co odmítá hlídání od cizích, malou ještě nehlídali ani prarodiče ani nikdo jiný a to je jí 19 měsíců. A když už bych potřebovala hlídání, určitě bych chtěla někoho se zkušenostmi, buď slečnu, která už má nějakou praxi a nebo ještě lépe mámu od dětí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
4.11.13 21:18

Pokud by to byla moje nevlastní dcera, tak bych ji vzala…je úžasná…i k dětem… :mrgreen: (a chce studovat peďák!) :pankac:

• Citovat
  • Upravit
5130
4.11.13 21:18

@kaja00 pokud by byla „cizí“, já ji neznala pár let, či neznala její rodiče, tak bych sto pro odmítla…už jen pro to, jaká jsem byla já v 15 a to jsem byla spolehlivá… nesvěřila bych jí dítě, myslím, že málo 15 letých slečen je natolik zodpovědných a obvykle jim chybí zkušenosti, mají úplně jiné starosti atd. atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
4.11.13 21:19

No, mně sem tam prcky chvilku pohlídá čerstvě 16-ti letá dcera, moc dlouho ne, k dětem vztah moc nemá. Tak fakt jen krizovka max. na hodinu.
Záleží, co je ta slečna zač :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
4.11.13 21:21

Mě hlídá 15ti letá slečna, kterou velmi dobře znám a jsem spokojená. Vždycky to s dětma zmákla skvěle. Souhlasila jsem, ale hlavně díky tomu, že je z příbuzenstva, cizí bych asi nebrala, leda taky nějakou hodně prověřenou (kamarádky dceru nebo tak něco). Sama jsem v tom věku chodila taky hlídat. Za mě, proč ne? ;) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
4.11.13 21:22

Nesouhlasila bych. Zvlášť, kdybych hlídací slečnu osobně neznala z dřívějška.
Důvod je ten, že bych nevěřila, že to zvládne. Mám zkušenost jen s 12 letou nevl. dcerou a nepřipadá mi to zas takový rozdíl, ty tři roky. Nemá zkušenosti, nedokáže odhadnout kdy je situace nebezpečná a ani ji neumí řešit. Dítě se snaží vychovávat dítě, případné násilí či bezpráví řeší oplácením, nebo citovým vydíráním, prostě nevyzrále a nevýchovně. Nevěřila bych, že celý den neprosedí s mobilem v ruce, nebo na FB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
4.11.13 21:26

Abych souhlasila, musela bych ji dobře znát i její rodinu. Pak ve věku problém nevidím. A např. vození kočárku, případně hodinové hraní s vyspalým a najedeným dítětem, které ji přijme. Tak jsem postupovala ze začátku i u hlídání babičkami a vlastně i manželem :lol: Snažila jsem se předejít krizovým situacím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
4.11.13 21:29

Já hlídala v patnácti občas známým. Ale to už byly větší děti kolem 6-7let a vždycky to bylo jen na noc. Byla jsem tam třeba hodinu před spaním, pak jsem jim řekla, že mají jít spát, tak zalezly a já čekala až přijdou rodiče z tahu :mrgreen:
Jinak asi záleží kdo to konkrétně je, jestli má nějaké zkušenosti apod. K nějakému batoleti bych asi měla strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
4.11.13 21:31

Tak pokud by ta slečna byla z naší rodiny a věděla bych jak se chová k dětem, tak možná jo. Ale někomu koho neznám, bych děti nesvěřila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
4.11.13 21:34

Odmítla bych, ani bych nad tím nezapřemýšlela. Tím spíš, kdyby ta slečna byla cizí. Nedávno jsem někomu říkala, že nechápu, jak mě sestřenka mohla nechat vozit svoje děti. Bylo mi 15 a 17. V těch 17 už to docela šlo, ale když si vzpomenu, jak jsem neuměla řešit, když dítě plakalo.. nene, svoje děti si raději pohlídám sama, nebo manžel, nebo max. prarodiče :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
4.11.13 21:56

Svoje dítě svěřím pouze manželovi a tchýni :-) Neříkám, že všechny 15 leté holky jsou stejné, ale když vidím svoji stejně starou švagrovou, tak bych jí ho nenechala ani minutu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
617
4.11.13 21:59

Ahoj, já od 16 hlídla děti 3 a 5 let, vodila je ze školky domu tam jsem si hrály než dorazily rodiče nebo chodily na kroužky a pak domů. Hlídala jsem takto několik let. Rodině mě dohodil můj profesor z gymplu, který mě znal od mala (naše rodiny se kamarádí).
Sama bych do toho šla jen ve stejném případě, větší děti, prověřená osoba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
4.11.13 22:05

Je hlídání a hlídání. Cizí bych odmítla rovnou. Kdybych ji znala delší dobu a věděla, že je dostatečně zodpovědná, přijala bych hlídání typu „baby-sitting“ - tedy prostě být přítomna v domě se spícím dítětem, občas zkontrolovat, maximálně ukonejšit a znovu uložit, když se dítě probudí, zatímco já půjdu s manželem třeba na večeři a budu mít u sebe telefon. Možná ještě tak nechat na hodinku povozit kočárek nebo na pár minut pohlídat, než se psem obejdu blok. Na delší dobu v bdělém čase bych ale malé dítě jinému dítěti (protože to patnáctiletá slečna je) nesvěřila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
4.11.13 22:11

Já třeba od 12 vozila sousedce holčičku v kočárku, pak jsem od 15 hlídala tu samou už tříleťačku o prázdninách; jak mluvila a byla slušně samostatná, tak jsme si vlastně „jen“ hrály a dál každé léto. Ale je fakt, že polovinu týdnů mívala moje mamka odpolední, takže kdyby cokoliv, tak byla úplně po ruce a když ne, tak jsme došly za maminkou holčičky do práce. Byl to můj malej vzorňousek, teď jí bude 26 let :mrgreen:. Akorát mě indoktrinovala, že děti jsou vzorná a hodná stvoření a ten náš mi to dost narušuje a já to nějak neumím vstřebat :,(.

Příspěvek upraven 10.06.15 v 12:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect