Váš příběh o Ježíškovi

896
2.11.13 19:08

Váš příběh o ježíškovi

Ahoj, podělte se o to co říkáte dětem o ježíškovi..Mám dvouletou, tak si to letos aspoň nacvičíme..Taky strašně ráda čtu tyhle hezké věci. Zahřeje to..
Klidně popište i Váš štedrý den, co děláte celý den, jestli děláte něco vyjmečného, jak si hrajete na ježíška.. atd.
 Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3696
2.11.13 19:14

U nás to bude tak, že až dojíme večeři, půjdem do pokojíčku a táta půjde ježíškovi otevřít okno, aby tam mohl vletět a zatím tam vysype dárky pod stromeček a pak přijde, pak pošleme prcka, aby se šel podívat, jestli už tam náhodou nebyl. Ale teprva čekáme, takže to je až za dlouho. :mrgreen: :mrgreen: Takhle to dělali i naši a líbilo se mi to. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
2.11.13 19:17

U nas zase tak, ze po veceri jdeme s klukama zapalit prskavky, pak jezisek zazvoni na zvonecek a kluci leti pod stromecek. ;) Letos bych si chtela vse pripravit den predem, abych nemusela na stedry den vyvarovat a litat po kuchyni :zed: Tak doufam, ze se mi to podari.Chci pripojit pred veceri prochazku. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
3175
2.11.13 19:22

My si jdeme po veceri vzdycky umyt ruce a ja nebo pritel dame rychle pod stromecek darky a zazvonime na zvonecek (pouzivame opravdu jen na Vanoce), ma specificky hezky zvuk. A pak se malej uz vrhne na darky :mrgreen: Jinak Jeziskovi piseme (malujeme) az prvniho prosince, dopis dame na okno a cekame az si ho Jezisek vezme. Kdyz kluk zlobi, tak si ho vezme treba az za tyden :mrgreen: (je to vyborna motivace pro nej, aby byl hodnej, kazde rano kontroluje jestli uz si jezisek dopis vzal). A loni jsme jeste improvizovali a pousteli jsme kapra do reky a nez jsme ho pustili, tak mu malej rekl co by vsechno chtel od jeziska (kdyby nahodou dopis ztratil, tak to kapr jeziskovi rekne).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
816
2.11.13 19:28

No, co říkáme o Ježíškovi, to, že to bylo jedno moc důležité miminko, které se narodilo za velmi složitých podmínek. Že se narodilo dvěma utíkajícím rodičům v Betlémě, že při tom svítila hvězda, a zkrátka příběh o narození Ježíška se povypráví, podle věku dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
2.11.13 19:28

Taková vychytávka, pro ty větší děti, které začínají pochybovat. Zvonek nahrajem na kazeťák, takže když čekáme na Ježíška všichni v pokojíčku a najednou zazvoní u stromečku, tak je dítě zase věřící na Ježíška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
2.11.13 19:31

Tak my píšeme dopis, dáme za okno a Ježíšek si ho odnese, někdy za dýl, když se víc zlobí :-) kontroluje se každé ráno.
Kupujeme spolu živý stromeček, pak ho den před Štědrým dnem ozdobíme, aby k nám Ježíšek trefil. Protože do bytu bez stromečku Ježíšek netrefí.
Na Stedrý den klasika, manžel prcka nějak odpo zabaví a já honem naházím balíčky (letos chci zapalovat před večeří na zahrádce prskavky a pak si „odskočit“ na zachod :-) ), pak zvoneček (manžel se jde „jako“ vyčůrat a letos zvažujeme nějaké zvonění z mobilu dát jako budík, ale mám strach, že to nenačasujeme a zazvoní to v nevhodnou dobu).
Prcek pak vzdycky chvíli řeší, proč se Jezíšek nezdržel, tak mu říkáme, že má těch dětí moc a že musí zase rychle letět.
A taky ví, že Ježíšek bydlí v kostelíčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1857
2.11.13 19:38

My to máme tak, že na večeři jdeme ke tchýni, večeříme a najednou zazvoní zvonek, tak se jdeme podívat pod stromek, pak příjdem domů, přítel nějak zabaví dceru a já honem nahážu vše pod stromek, opět zazvoní zvonek :-) letos nevím jak to udělám, protože přítel má mít na Vánoce odpolední a dcera je zvědavější :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3307
2.11.13 19:40

Tak náš -už 7 letý :mrgreen: si napsal dopis už nyní. Ale dá ho za okno až pozděj. Ježíšek si ho vezme (já vždycky pár dní ho nechávám na okně-každé ráno kontroluje jestli už je dopis pryč).Po pár dnech šťastný doletí že si ho Ježíšek vzal :lol:
Na Štědrý den si dpololedne udělám salát a polévku. Po 15hod jdeme na hřbitov, pak přijdem malý jde do vanz. Rychle dáme dárky pod stromeček, zapnem světýlka a do obyváku už nejdem. Usmažím kapra, povečeříme a manžel jde jakože na WC a zazvoní na zvoneček. Pak jdem do obyváku pod stromeček :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
862
2.11.13 20:00

Dopis píšeme Ježíškovi a dáváme za okno…ráno kontrolujeme :-) 23, nachystáme na balkon stromeček a děti jdou spát. My s manželem v noci stromeček nazdobíme a je to to nejúžasnější ráno, když dětí běží zkontrolovat jestli se Ježíšek byl podívat, kde bydlíme, aby nezabloudil :-) děti odpoledne ještě spí..před večeří procházka. Pak jdeme jíst, poté si umyjeme ruce a tatínek jde,,uklidit nádobí,, ( zvláštní, že jako malá jsem si nikdy nevšimla, že nádobí bylo vždy stejné :D) pak za námi přijde do pokojíčku, zvoneček máme na kazeťáku nebo loni na youtube;-) Zazvoní a běžíme :-) Když si vše vybalí, volají babičkám co dostali :-)
Vždy jsem milovala Vánoce, ale od doby, kdy mám děti je to neuvěřitelný zážitek, Vánoce ZBOŽŇUJI :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
2.11.13 20:01

Ježíšek se narodil v Betlémě Josefovi a Marii, kteří se tam šli zapsat při sčítání. A přišli se mu poklonit pastýři a tři králové, kteří přišli za hvězdou, a přinesli mu dary. Máme jedno leporelo které si čteme.

Příspěvek upraven 02.11.13 v 20:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
862
2.11.13 20:02

A malý se mě ptal zatím pouze na Ježíška, kde bydlí, takže ještě žádné těžké záludné otázky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
2.11.13 22:01

My zdobime noc pred Vanocema stromecek, syn rano vstane a to je neco krasneho, jak prijde do obyvaku a uvidi tam ten rozzareny stromecek;) pak koukame na pohadky, bastime cukrovi, jdeme na polivku k prababi, pak navstivime dalsi a na veceri a rozdavani darku to stridame u babicek. Delame to tak ze behem vecere uz ke stromecku nesmime, aby jsme jeziska nevyplasili, pred veceri mu jeste otevreme okno a pak jdem do pokojicku cekat. Nekdo se nenapadne vypari…toje ten jezisek, u nas to je stary dedeček, neco jak deda mraz. Pak zazvoni na zvonecek, a bezime ke stromecku rozdavat darky;) uz se tesiiiim:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
2.11.13 22:06

U nás je to tak, že nazdobený stroneček nosí andílci v noci před Štědrým dnem. Takže večer v obýváku není a ráno je tam, nazdobený a svítící.
Po večeři jdou děti s prarodiči vyhlížet a volat Ježíška do patra a rodiče hlídají dole… chystají dárky a když je hotovo, zazvoní na terase (pod okny pokojíčku) zvonečkem (jako že Ježíšek)… děti přiběhnou dolů a najdou hromady dárků :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
2.11.13 22:22

Už se těším, až budu mít větší děti :-) Letos bude synovi 16 měsíců, tak jsem zvědavá, myslím, že ho maximálně zaujme dostupnost ozdob a způsob, jakým se dají servat. Několikrát povalí stromeček, zamotá světýlka a bude.
Jinak my jsme dopoledne chodili do lesa krmit zvířata, krásný bylo, když bylo nasněženo, táta s sebou vzal vlašský ořechy - dodnes, když je jím, cítím mráz, vánoce a dětství. Pak jsme byli doma, přijela babička, od oběda jsme vyhlíželi, jestli už vyšla první hvězda (jakože se stmívá a Ježíšek přiletí co nevidět). Kreslili jsme betlém, babička nám vyprávěla biblický příběh o zrození Ježíše, máma s tátou dodělávali večeři. Po ní jsme šli do pokoje vyhlížet Ježíška. Vždycky přiletěl druhou stranou, takže jsme ho nestihli. Když jsme byli na prahu dospělosti, vyráželi jsme s bráchou po obědě sami někam za kulturou, tedy na nějakou akci typu živý betlém - hlavně že tam byl svařák a nebyli tam rodiče, tak jsme si mohli i zapálit. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML